Πασχαλινά Διακοσμητικά Δεντράκια


Mετατρέψτε τα αυγά σε ...μπάλες και στολίστε το σπίτι με μικρά ...πασχαλινά δέντρα.
Θα σας χρειαστούν μόνο μερικά φυσικά ή αποξηραμένα κλαδιά που θα τα τοποθετήσετε μέσα σ΄ένα μεγάλο βάζο, γυάλα κλπ. Ακόμη και αν χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα κλαδιά, τοποθετείστε στο βάζο νερό ώστε η σύνθεση να έχει το απαιτούμενο βάρος και τα κλαδιά να στέκονται σταθερά.
Κρεμάστε πάνω τους αληθινά αλλά άδεια ή διακοσμητικά πασχαλινά αυγά σε κάθε είδους παραλλαγή και προσθέστε  εύκολα και γρήγορα σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού ...πασχαλινή ατμόσφαιρα
Χρησιμοποιώντας μια κανάτα, ένα ψηλό ποτήρι κλπ μια τέτοια μικρή σύνθεση μπορεί να γίνει και το πολύ ιδιαίτερο κεντρικό διακοσμητικό κομμάτι στο πασχαλινό τραπέζι σας.
Για να κρεμάσετε τα αυγά χρησιμοποιείστε υφασμάτινες   κορδέλες ή σκοινάκι που θα κολλήσετε ή θα δέσετε στην επιφάνεια του αυγού, αφού βεβαίως πριν τα έχετε αδειάσει αν πρόκειται για κανονικά και όχι διακοσμητικά αυγά και βάψει-διακοσμήσει με όποιον τρόπο θέλετε. 

Ένας επίσης πρακτικός τρόπος είναι να περάσετε σκοινάκι ή κορδέλα μέσα από δυο τρύπες στο πάνω και κάτω μέρος του αυγού χρησιμοποιώντας μια μεγάλη βελόνα. Στο κάτω μέρος πριν από οποιοδήποτε ...καλλιτεχνικό σχέδιο-δέσιμο κάντε 1-2 κόμπους ώστε η κορδέλα ή το σκοινάκι να μένουν σταθερά στην θέση τους.  

Ιδιαίτερα κατάλληλα για τέτοιου είδους συνθέσεις-κατασκευές είναι τα πολύ ελαφρά διακοσμητικά αυγά που θα βρείτε σε διάφορα μεγέθη στα καταστήματα με πασχαλινά - εποχιακά είδη, από κάθε είδους υλικό, και τα οποία μπορείτε να "μεταμορφώσετε" με βάψιμο, decoupage, με την προσθήκη υφασμάτινων στοιχείων κλπ. αλλάζοντας εντελώς την όψη τους, όπως και τα χάρτινα πασχαλινά σχέδια που θα φτιάξετε από απλό λευκό χαρτόνι και επίσης θα διακοσμήσετε-επεξεργαστείτε με χρώμα, χαρτί ή ύφασμα. 
Με τον ίδιο τρόπο, με κρεμαστά διακοσμητικά αυγά ή στολίδια, εκτός από πασχαλινά ...δέντρα μπορείτε να δημιουργήσετε και άλλων τύπων γιορτινές κατασκευές όπως π.χ στεφάνια οροφής, διακοσμήσεις-γιρλάντες για παράθυρα ή εξωτερικούς χώρους κλπ. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: