Διακοσμητικές κατασκευές από Κολοκύθες για Κήπο-Μπαλκόνι

Τα αντικείμενα από κάθε είδους φυσικά υλικά είναι τα ομορφότερα για την διακόσμηση εξωτερικών χώρων και οι αποξηραμένες κολοκύθες από τα υλικά που μπορούν να ...μεταμορφωθούν σε πραγματικά εντυπωσιακά διακοσμητικά για τον κήπο ή το μπαλκόνι σας.
Εδώ θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες για το πως θα αποξηράνετε κολοκύθες και λεπτομέρειες-οδηγίες σχετικά με το κόψιμο-τρύπημα και γενικά τον τρόπο επεξεργασία τους.  
Ο πιο απλός τύπος κατασκευής από νεροκολοκύθες είναι το ζωγράφισμά τους, ακόμη και σε απλά γεωμετρικά σχέδια διάφορων αποχρώσεων. Χρησιμοποιείστε κολοκύθες διαφορετικών σχημάτων - μεγεθών και κρεμάστε τες σε κάποιο σημείο στο μπαλκόνι ή τον κήπο σας ή τοποθετήστε τες όλες μαζί σε ένα μεγάλο καλάθι. Η όψη τους πραγματικά δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα από τα κοινότυπα  καλοκαιρινά διακοσμητικά που θα βρείτε έτοιμα στην αγορά. 

Με ζωγραφική ή απλό βάψιμο και ένα μικρό κόψιμο στο κέντρο ή και προσθήκη κάποιων μικρών στοιχείων, μετατρέψτε τις ξερές κολοκύθες σε πολύ ιδιαίτερες και καλαίσθητες ταϊστρες-σπιτάκια για πουλιά. 
Στο εσωτερικό μια κολοκύθας μπορείτε να φυτέψετε οποιοδήποτε μικρό φυτό, με καταλληλότερα τα παχύφυτα που δεν χρειάζονται μεγάλη ποσότητα χώματος ή μικρά εποχιακά λουλούδια. 
Ανάλογα με το σχήμα και μέγεθος της κολοκύθας που θα χρησιμοποιήσετε οι γλάστρες αυτές μπορούν να πάρουν πολλές διαφορετικές μορφές και είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές είτε επιλέξετε να τις χρησιμοποιήσετε ως κρεμαστές είτε όχι.  
Αν το προτιμάτε, αντί να φυτέψετε στο εξωτερικό τους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν κασπώ για να τοποθετήσετε μικρά γλαστράκια.  
Τα διακοσμητικά ...νεραϊδόσπιτα είναι επίσης μια κατηγορία πολύ εντυπωσιακών κατασκευών αν για τον βασικό σκελετό τους χρησιμοποιήσετε ξερές κολοκύθες, προσθέτοντας φυσικά υλικά ή στοιχεία από έτοιμο πηλό.  
Τα "πέταλα" ξερών κουκουναριών όπως και μικρές πετρούλες-βοτσαλάκια είναι από τα καταλληλότερα υλικά για να δημιουργήσετε την ...στέγη, τους ..τοίχους και γενικά για να διακοσμήσετε ένα τέτοιο νεραϊδόσπιτο. Για να τα κολλήσετε πάνω στην επιφάνεια της κολοκύθας θα χρησιμοποιήσετε πιστόλι σιλικόνης. 
Αυτού του είδους οι κατασκευές μπορούν να πάρουν πραγματικά απίστευτες όψεις, ανάλογα με το σχήμα της κολοκύθας και τα πρόσθετα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε και να διακοσμήσουν υπέροχα τα παρτέρια σας ή οποιοδήποτε σημείο στον κήπο. 
Πολύ εντυπωσιακά και τα διακοσμητικά αυτά ψηλά σπιτάκια που θα φτιάξετε ενώνοντας-κολλώντας μεταξύ τους κολοκύθες διαφορετικών μεγεθών. 
Οι φιγούρες ζώων είναι επίσης από τις πιο ιδιαίτερες αλλά και πιο απλές κατασκευές με ξερές κολοκύθες αφού αυτό που θα χρειαστεί είναι απλώς και μόνο να εκμεταλλευτείτε το σχήμα τους και με μερικές πινελιές και ακρυλικά χρώματα να προσθέσετε τις λεπτομέρειες που θα τις κάνουν να μοιάζουν με ...φάλαινες, κύκνους, κότες κλπ. Δείτε και εδώ την βήμα-βήμα διαδικασία μιας τέτοιας κατασκευής. 
Αποξηραμένες ή και φρέσκες κολοκύθες μπορούν να μετατραπούν σε πολύ ιδιαίτερα φαναράκια - βοηθητικά φωτιστικά για τον κήπο ή το μπαλκόνι σας.
Ειδικά με φρέσκες κολοκύθες η διαδικασία είναι πολύ απλή, αφού θα τις κόψετε και θα τις τρυπήσετε με ένα αιχμηρό αντικείμενο πολύ πιο εύκολα από τις ξερές που θα χρειαστούν τρυπάνι, δημιουργώντας όσο περισσότερα ανοίγματα απ΄όπου θα διαχέεται το φως από τα κεράκια που θα τοποθετήσετε στο εσωτερικό τους. 

Γενικά και οι φρέσκες κολοκύθες μπορούν, με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, να γίνουν πολύ όμορφα διακοσμητικά για τον κήπο ή το μπαλκόνι σας.
Απλώς βάψτε τις κολοκύθες, μετατρέψτε τες σε εντυπωσιακά ...βάζα τοποθετώντας στο εσωτερικό τους ένα κανονικό ανθοδοχείο με λουλούδια, κόψτε το πάνω μέρος έτσι ώστε να στερεώσετε ένα κεράκι ή τρυπήστε την επιφάνειά τους δημιουργώντας σχήματα-σχέδια και τοποθετήστε κεριά στο εσωτερικό τους.
Δείτε και εδώ ιδέες για τέτοιες καλοκαιρινές κατασκευές από φρέσκες κολοκύθες. 


Για όσους βεβαίως διαθέτετε εμπειρία στις καλλιτεχνικές ξύλινες κατασκευές οι αποξηραμένες κολοκύθες είναι ένα φυσικό υλικό που μπορεί πραγματικά να χρησιμοποιηθεί σαν ξύλο και από μια απλή κολοκύθα να προκύψουν πραγματικά έργα τέχνης ανάλογα με τον τρόπο που θα κοπεί-σκαλιστεί και σχηματοποιηθεί η επιφάνειά τους. 
Δείτε και...
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: