Ιδέες για Βάψιμο - αλλαγή όψης σε Συρταριέρες


Με απλό βάψιμο-αλλαγή χρώματος, χρήση Stencils, χρώμα μαυροπίνακα, τεχνικές παλαίωσης, με ταπετσαρία ή ειδικά stickers για έπιπλα, επενδύοντας την επιφάνειά τους με ύφασμα ή και χαρτί με την τεχνική Decoupage μπορείτε να αλλάξετε εντελώς όψη σε παλιές, φθαρμένες ή εντελώς απλές ξύλινες συρταριέρες που θα βρείτε στην αγορά σε πολύ οικονομικές τιμές και όλα αυτά σε πολλές παραλλαγές και συνδυασμούς, ανάλογα φυσικά και με τον χώρο στον οποίο θα τοποθετηθεί το έπιπλο, αφού πχ για μια συρταριέρα προορισμένη για ένα παιδικό-νεανικό δωμάτιο σε ...διαφορετικούς δρόμους θα πρέπει να οδηγηθεί η φαντασία σας από ότι για ένα αντίστοιχο έπιπλο στο καθιστικό ή την κουζίνα σας.  

xylines-syrtarieres-idees-gia-vapsimoΗ προσθήκη ξύλινων απλών προφίλ (πηχάκια), που θα βρείτε σε όλα τα ξυλουργεία και πολυκαταστήματα που διαθέτουν τμήμα ξυλείας σε ποικιλία σχεδίων, αρκεί για να μετατρέψει μια εντελώς απλή και "άκομψη" συρταριέρα σε ένα πραγματικά όμορφο έπιπλο.  
Θα τα κολλήσετε με ξυλόκολλα στον σχηματισμό που θέλετε και θα τα βάψετε με τον ίδιο τρόπο όπως και το υπόλοιπο έπιπλο, στην ίδια ή διαφορετική απόχρωση.  
vapsimo-metatroph-syrtarieas-ikea
metatroph-xylinhs-syrtarieras-ikea
Αγοράζοντας οικονομικά έπιπλα με σκοπό  να τα βάψετε επιλέξτε τα με όσο πιο "ακατέργαστη" επιφάνεια, αφού π.χ μια συρταριέρα από απλό άβαφτο ξύλο είναι έτοιμη για να την επεξεργαστείτε με χρώμα χωρίς να χρειάζεται τρίψιμο
Λακαρισμένα ξύλα και γενικά έπιπλα που δεν τρίβονται, θα τα βάψετε με τα ειδικά χρώματα κιμωλίας που χρησιμοποιούνται απευθείας, χωρίς καμιά προεργασία, πάνω σε κάθε επιφάνεια.  Δείτε εδώ λεπτομέρειες. 
polyxromo-epiplo-me-syrtaria
Η μετατροπή της όψης επίπλων είναι έτσι κι αλλιώς μια άκρως εντυπωσιακή αλλαγή που διαφοροποιεί γενικά τον χώρο που θα τα τοποθετήσετε αλλά ειδικά τα μεγάλα ή και μικρότερα έπιπλα με συρτάρια εξαιτίας των "πολλών" και όχι ενιαίων επιφανειών τους προσφέρονται ιδιαίτερα για τέτοιου είδους ...μεταμορφώσεις και σας δίνουν την δυνατότητα να επιλέξετε και διαφορετικές όψεις ανά σημεία τους, δημιουργώντας πολύ ιδιαίτερα και όχι ομοιόμορφης όψης έπιπλα.  


vapsimo-xylinhs-syrtarieras-ikea
allgh-se-syrtariera-ikea
vapsimo-syrtarieras
prosthkh-aytokollhtou-kathrefth-se-syrtariera
allagh-opshs-se-syrtariera-ikea
vapsimo-epiplou-me-syrtaria
Η ompre τεχνική βαψίματος, η χρησιμοποίηση δηλαδή του ίδιου χρώματος αλλά σε διαφορετικούς τόνους που προκύπτουν με την προσθήκη ελάχιστου λευκού ή μαύρου στο βασικό χρώμα, είναι πολύ πιο εύκολο να εφαρμοστεί στις προσόψεις των συρταριών, σε σχέση με άλλους τύπους επίπλων ενιαίων επιφανειών. 
ompre-vapsimo-syrtarieras
polyxromes-syrtarieres

idees-gia-na-vapsete-syrtarieres

vapsimo-syrtarieras-me-polla-xromata

vapsimo-syrtarieras-se-geometrika-sxedia
Το βάψιμο, με την βοήθεια προστατευτικής ταινίας, σε γεωμετρικά σχήματα  - τμήματα διαφορετικής απόχρωσης από την βασική του επίπλου, επίσης μπορεί να δώσει πολύ εντυπωσιακή και μοντέρνα όψη σε εντελώς απλής γραμμής συρταριέρες. 
vapsimo-metatroph-syrtarieras
idees-gia-allagh-opshs-se-epipla-me-syrtaria

idiaitero-vapsimo-se-epipla-me-syrtaria
vapsimo-syrtarieras-me-xroma-mayropinaka
Εκτός από συμβατικά χρώματα στο βάψιμο μιας συρταριέρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και χρώμα μαυροπίνακα, μια επιλογή ιδιαίτερα ταιριαστή για παιδικά-νεανικά δωμάτια. 
syrtariera-me-stencils
Τα stencils, όπως ακριβώς και σε κάθε είδους έπιπλο, μπορούν να αλλάξουν εντελώς την όψη μιας συρταριέρας και να δημιουργήσουν εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα ανάλογα με τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσετε αλλά και το σχέδιο-μέγεθος του stencil. 
vapsimo-syrtarieras-me-stencils
vapsimo-syrtarieras-me-stencils-2
vapsimo-syrtarieras-me-stencils-3
syrtaries-me-tapetsaria
Με χρήση ταπετσαρίας, Decoupage με κανονικά ή ειδικού μεγέθους ρυζόχαρτα όπως και και με τα ειδικά stickers-αυτοκόλλητα για έπιπλα, μπορείτε πραγματικά να αλλάξετε εντελώς την εμφάνιση μιας συρταριέρας και να συνδυάσετε τις αποχρώσεις της και με άλλα στοιχεία που χώρου που θα τοποθετηθεί. 
allagh-opshs-syrtarieras-me-tapetsaria
decoupage-se-syrtarieres
syrtarieres-decoupage
syrtariers-me-tapetsaria
tapetsaria-sto-esoteriko-epiplou-me-syrtaria
decoupage-se-epipla-me-syrtaria
decoupage-me-xartes-se-syrtarieres
stickers-gia-epipla
decoupage-me-comics
decoupage-me-xartia-zografikous-pinakes
metatroph-syrtarieras-se-rafiera
idees-gia-metatropes-se-syrtarieres
metatroph-syrtarieras-se-epiplo-mpaniou
allgh-xrhshs-se-syrtarieres
metatroph-syrtarieras
Εκτός από την αλλαγή όψης της επιφάνειάς τους τα έπιπλα με συρτάρια ανήκουν στα γενικώς "ευέλικτα" και αγαπημένα του "Φτιάχνω Μόνος μου" αφού με μικρές μετατροπές μπορούν να αλλάξουν όχι μόνο όψη αλλά και χρήση. Αν αφαιρέσετε το σύνολο ή ορισμένα συρτάρια και τα αντικαταστήσετε με ράφια μπορείτε από συρταριέρες να δημιουργήσετε ραφιέρες διαφόρων τύπων, αν το επάνω μέρος του επίπλου κοπεί στο ανάλογο σχήμα μπορεί πχ να προσαρμοστεί νιπτήρας και από μια ξύλινη συρταριέρα να δημιουργήσετε ένα πολύ πρακτικό έπιπλο μπάνιου κλπ. 

Δείτε και στο video μερικές σχετικές ιδέες


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: