Ψηφιδωτά Νούμερα-ΓράμματαΤα φτιαγμένα όχι από ομοιόμορφες ψηφίδες αλλά από συνδυασμό διάφορων υλικών όπως πέτρες, βότσαλα, σπασμένα κομμάτια από μάρμαρο, κεραμικά, πορσελάνες κλπ. είναι ένας ιδιαίτερος τύπος πολύχρωμων ψηφιδωτών για τη διακόσμηση κάθε είδους επιφανειών - αντικειμένων.


Τα ψηφιδωτά νούμερα που μπορείτε να φτιάξετε για χρήση στον αριθμό της διεύθυνσης του σπιτιού είναι μια τέτοιου τύπου εντυπωσιακή κατασκευή που μπορεί να δημιουργηθεί είτε πάνω σε ξύλινα - mdf νούμερα μεγάλου μεγέθους που θα βρείτε έτοιμα σε καταστήματα σε σχετικά είδη, δείτε ενδεικτικά εδώ, είτε πάνω σε τσιμεντένιους αριθμούς που θα φτιάξετε χρησιμοποιώντας κουπ πατ αριθμών, δείτε ενδεικτικά εδώ. Την γενική διαδικασία και αναλυτικές οδηγίες για τσιμεντένιες DIY κατασκευές θα τα βρείτε εδώ. Για την δημιουργία των ψηφιδωτών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε είδους φυσικές ή τεχνητές ψηφίδες μαζί με σε σπασμένα κομμάτια από γυάλινα, πήλινα ή πορσελάνινα αντικείμενα, πλακάκια, βοτσαλάκια, στοιχεία-σχήματα που θα φτιάξετε από πηλό, γυάλινες πέτρες κάθε είδους κλπ. και να δουλέψετε με δύο διαφορετικούς τρόπους:
1. Mε την κλασσική διαδικασία ψηφιδωτών κατασκευών (κόλλα και αρμόστοκο) ΕΔΩ θα βρείτε όλες τις πληροφορίες και οδηγίες, ή
2. Κολλώντας τις ψηφίδες πάνω στους αριθμούς που πριν θα έχετε βάψει στην απόχρωση που θέλετε και χωρίς να χρησιμοποιήσετε αρμόστοκο στο τελικό στάδιο, δίνοντας έτσι στις κατασκευές σας ανάγλυφη όψη. Για ένα πραγματικά πετυχημένο αποτέλεσμα με αυτόν τον τρόπο κατασκευής φροντίστε απλώς όλα τα υλικά - ψηφίδες που θα χρησιμοποιήσετε να έχουν περίπου το ίδιο πάχος. Για κόλλα σε αυτού του τύπου τις χωρίς αρμόστοκο κατασκευές μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια υγρή ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης ή πιστόλι σιλικόνης.   Παραπάνω από το μισό της επιτυχίας σε ψηφιδωτά αυτής της μορφής είναι ο αρχικός σχεδιασμός - συνδυασμός των στοιχείων που θα χρησιμοποιήσετε ανάλογα με το σχήμα και το χρώμα τους, γι΄αυτό και πριν ξεκινήσετε να κολλάτε κάθε ψηφίδα στην οριστική της θέση κάντε αρκετές δοκιμές απλώς ακουμπώντας όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε πάνω στην επιφάνεια του αριθμού μέχρι να βρείτε το σχέδιο που σας ικανοποιεί πλήρως και που πραγματικά θα αναδεικνύει το σύνολο της κατασκευής.

Με τον ίδιο τρόπο-υλικά μπορείτε ασφαλώς, εκτός από αριθμούς, να δημιουργήσετε πολύ ιδιαίτερα πολύχρωμα ψηφιδωτά σε κάθε είδους επιφάνεια-αντικείμενο.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto