Ιδέες για Ψηφιδωτά σε Εξωτερικούς Χώρους


Ανεξάρτητα από το υλικά που θα επιλέξετε (κανονικές ψηφίδες, βότσαλα, σπασμένα πλακάκια κλπ) τα ψηφιδωτά είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς τρόπους για να προσθέσετε ...χρώμα στον κήπο ή το μπαλκόνι σας με διαφόρων τύπων DIY κατασκευές.
ΕΔΩ θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες, πληροφορίες και βήμα-βήμα οδηγίες για την γενική διαδικασία κατασκευής ψηφιδωτών. 

Τα επιδαπέδια ψηφιδωτά - βοτσαλωτά δεν είναι φυσικά από τις πιο απλές κατασκευές κυρίως λόγω του μεγέθους τους που απαιτεί περισσότερη υπομονή και χρόνο γιατί η διαδικασία κατασκευής δεν έχει διαφορά από αυτήν για να φτιάξετε ένα μικρό ψηφιδωτό αντικείμενο, μπορούν όμως να αλλάξουν εντελώς την εικόνα επιλεγμένων σημείων σε έναν κήπο-αυλή. Δείτε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες, οδηγίες και πολλά σχέδια. 
Οι τσιμεντένιες ψηφιδωτές πλάκες για διακοσμητική χρήση ή για την δημιουργία "μονοπατιών", που μπορείτε να φτιάξετε σε όποιο μέγεθος-σχήμα θέλετε, είναι επίσης ιδιαίτερα εντυπωσιακές. Δείτε εδώ πως ακριβώς θα το κάνετε. 
Μικρού μεγέθους επιδαπέδιες ψηφιδωτές κατασκευές από κανονικές ψηφίδες ή σπασμένα πλακάκια μπορούν να συνδυαστούν σε επιλεγμένα σημεία ενός κήπου με κανονικές πλάκες - κυβόλιθους εδαφοκάλυψης, δίνοντας ένα πραγματικά πολύ εντυπωσιακό και καλαίσθητο αποτέλεσμα.

Όλες οι DIY κατασκευές από τσιμέντο για εξωτερικούς χώρους μπορούν να διακοσμηθούν εξωτερικά με κάθε τύπου ψηφίδες. Αυτός είναι ένας τρόπος για να δημιουργήσετε ιδιαίτερα εντυπωσιακά και καλαίσθητα διακοσμητικά αντικείμενα για τον κήπο ή το μπαλκόνι σας.  Δείτε εδώ πληροφορίες, σχέδια και οδηγίες για την γενική διαδικασία κατασκευών από τσιμέντο. 

Οι επιτοίχιες ψηφιδωτές κατασκευές που θα δημιουργήσετε σε κάποιο σημείο του κήπου ή της αυλής σας είναι επίσης ένα πολύ ιδιαίτερο διακοσμητικό στοιχείο. Μπορούν να δημιουργηθούν είτε απευθείας πάνω στον τοίχο είτε πάνω σε μια μαρμάρινη, τσιμεντένια ή και ξύλινη επιφάνεια. 
Τόσο οι επιδαπέδιες όσο και οι επιτοίχιες κατασκευές για εξωτερικούς χώρους δεν είναι απαραίτητο να είναι μεγάλου μεγέθους, ακόμη και μικρά ψηφιδωτά στοιχεία είναι το ίδιο εντυπωσιακά σε επιλεγμένα σημεία ενός κήπου.  
Με την τεχνική του ψηφιδωτού μπορείτε να δουλέψετε πάνω σε κάθε είδους επιφάνεια-αντικείμενο από τσιμέντο, ξύλο, μέταλλο κλπ. 
Οι ψηφιδωτές γλάστρες είναι από τις πιο εντυπωσιακές και εύκολες στην δημιουργία τους κατασκευές που μπορούν βεβαίως να πάρουν ...άπειρες όψεις ανάλογα με τα χρώματα, τις ψηφίδες και τα σχέδια που θα επιλέξετε. 

Απλές πήλινες ή τσιμεντένιες γλάστρες-ζαρντινιέρες μπορούν να μετατραπούν σε ...πραγματικά έργα τέχνης με την τεχνική του ψηφιδωτού και τα σπασμένα πλακάκια είναι από τα ιδανικότερα υλικά για αυτού του τύπου τις κατασκευές. 
Εκτός από τα κλασσικά σχέδια με κάθε τύπου ψηφίδες, πέτρες κλπ. μπορείτε να δημιουργήσετε ψηφιδωτές γλάστρες σε πιο ιδιαίτερο - μοντέρνο ύφος για τον κήπο ή το μπαλκόνι σας. 


Ο πιο απλός τρόπος για να δημιουργήσετε ψηφιδωτές γλάστρες είναι να χρησιμοποιήσετε μερικές σειρές ψηφίδες σε επιλεγμένα σημεία μια απλής πήλινης ή τσιμεντένιας γλάστρας και όχι στο σύνολο της επιφάνειάς της. Όλες οι κατασκευές από τσιμεντόλιθους είναι επίσης ιδανικές για να τις διακοσμήσετε με την τεχνική του ψηφιδωτού. Δείτε εδώ λεπτομέρειες, οδηγίες και σχέδια για τέτοιου τύπου κατασκευές. 

Και ασφαλώς πολύ ιδιαίτερη όψη μπορούν να αποκτήσουν με την τεχνική του ψηφιδωτού κάθε τύπυ έπιπλα εξωτερικού χώρου (τραπέζια, καρέκλες, σκαμπώ). Ειδικά τα τραπέζια είναι από τις πιο εντυπωσιακές κατασκευές, μπορείτε να τα δημιουργήσετε με κανονικές ψηφίδες ή σπασμένα κομμάτια από πλακάκια, φθαρμένα κεραμικά-πορσελάνινα αντικείμενα κλπ. και ανάλογα με την ...υπομονή σας σε απλά ή πιο σύνθετα σχέδια. 
Ένας από τους πιο απλούς τρόπους για δημιουργία "τύπου" ψηφιδωτών κατασκευών σε τραπέζια είναι να χρησιμοποιήσετε ως ...ψηφίδες μικρά πολύχρωμα κεραμικά πλακάκια που απλώς θα κολλήσετε πάνω στο τραπέζι και θα ολοκληρώσετε την διαδικασία με αρμόστοκο, με τον κλασσικό δηλαδή τρόπο κατασκευής ψηφιδωτών. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto