50+ Μινιατούρες για Fairy Gardens


Σε κάθε τύπου κατασκευή-διακόσμηση αντικείμενα από υλικά όπως ξύλο,  γυαλί, πέτρα, πηλός και γενικά το σύνολο των φυσικών υλικών και όλων των παραγωγών τους, αδιαμφισβήτητα δημιουργούν ένα αισθητικό αποτέλεσμα που δεν μπορεί να συγκριθεί με αντίστοιχα πλαστικά ή πλαστικής υφής-όψης αντικείμενα. 
Πολύ περισσότερο αν τα αντικείμενα αυτά προορίζονται να συνυπάρξουν με απόλυτα φυσικά στοιχεία (φυτά, χώμα) όπως συμβαίνει με τα αντικείμενα-μινιατούρες ενός fairy garden. (ΕΔΩ θα βρείτε όλες τις γενικές πληροφορίες, μικρά μυστικά και 50+ Ιδέες για τέτοιους κήπους μινιατούρες). 
Ταυτόχρονα οι χειροποίητες μινιατούρες αντικειμένων είναι και η πλέον οικονομική λύση με δεδομένο ότι η εγχώρια αγορά σε παρόμοια είδη είναι αρκετά περιορισμένη, αφ΄ετέρου η διαδικασία για να φτιάξετε π.χ μινιατούρες ξύλινων ή μεταλλικών επίπλων, έναν φράχτη, μια πόρτα, μια μίνι πέργκολα  κλπ. είναι απλή.

Με ξυλαράκια-κλαδάκια κάθε είδους, χαλίκι, βότσαλα, κοχύλια, κουκουνάρια, φλοιό δέντρων, χαρτοπολτό, απλό σύρμα, σπάγγο-σκοινί, έτοιμο πηλό, ξυλάκια γενικής χρήσης (παγωτού) για κατασκευές, τεχνητά βρύα για χρήση σε μακέτες, ακρυλικά χρώματα για να βάψετε οποιοδήποτε υλικό  και μια κόλλα ή πιστόλι σιλικόνης, υλικά δηλαδή που είτε θα μαζέψετε ακόμη και από ένα πάρκο στο κέντρο της πόλης ή θα βρείτε εύκολα και οικονομικά σε όλα τα καταστήματα με είδη για χόμπυ-κατασκευές, είστε σε θέση να δημιουργήσετε μόνοι σας τα περισσότερα είδη αντικειμένων - μινιατούρες.   
Ειδικά για τις κολλήσεις και επειδή το πιστόλι σιλικόνης σε πολύ μικρά αντικείμενα αφήνει διαφανή μεν αλλά ...ορατά ίχνη, προτιμήστε το για κρυφά σημεία ή λίγο πιο βαριά στοιχεία και για τα υπόλοιπα χρησιμοποιήστε μια ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης.

Για να διευκολυνθείτε στην επιλογή και την προμήθεια όσων θα χρειαστείτε πλην των φυτών για την δημιουργία ενός fairy garden,  και μετά τις 50+ ιδέες για τον σχεδιασμό του, ακολουθεί ένας μικρός, ενδεικτικός και ...φωτογραφικός κατάλογος, με υλικά κατασκευής αλλά και έτοιμες μινιατούρες από καταστήματα-eshops της εγχώριας αγοράς.
Κλικάροντας στο link κάτω από κάθε εικόνα, μεταφέρεστε στην αντίστοιχη κατηγορία προϊόντων κάθε καταστήματος όπου υπάρχουν και άλλα σχετικά είδη.