5 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ για ΓΕΜΙΣΜΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙΩΝ σε ΕΠΙΠΛΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

OIKONOMIKO GEMISMA GIA MAXILARIA
Tο γέμισμα για μαξιλάρια καθισμάτων σε μεγάλα έπιπλα εξωτερικών χώρων κάθε μορφής είναι πολύ συχνά μεγαλύτερο κόστος ακόμη και από αυτό των ίδιων των επίπλων, ειδικά αν πρόκειται για χειροποίητες DIY κατασκευές όπως έπιπλα από παλέτες, τσιμεντόλιθους κλπ. 

Tα "βαρέως" τύπου ενιαία μαξιλάρια από αφρολέξ κομμένο ακριβώς στις διαστάσεις που σας χρειάζονται είναι ασφαλώς τα ανθεκτικότερα και σταθερότερα έχουν όμως ένα αρκετά σημαντικό κόστος που, κατ΄αρχήν, μπορείτε να μειώσετε αν φτιάξετε μόνοι σας τα καλύμματα από φτηνά υφάσματα/ρετάλια που θα βρείτε σε προσφορές, εκπτώσεις κλπ. ή από παλιά ριχτάρια, λευκά είδη κλπ. που ήδη διαθέτετε, ενώ ένα ακόμη μειονέκτημά τους ειδικά αν αφορούν έπιπλα μεγάλων διαστάσεων είναι ότι θα χρειαστούν αντίστοιχα μεγάλο χώρο αποθήκευσης κατά τους χειμερινούς μήνες που δεν θα τα χρησιμοποιείτε. 

Εκτός όμως από αυτήν την κλασσική λύση, υπάρχουν πολλές ακόμη "εναλλακτικές" που θα σας κοστίσουν κατά πολύ λιγότερο, ενώ λειτουργικά το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το ίδιο:

OIKONOMIKO GEMISMA GIA MAXILARIA
1.  Με παλιά στρώματα ή και παπλώματα που θα ντύσετε με οικονομικά υφάσματα, μπορείτε να δημιουργήσετε μαξιλάρια για τέτοιου είδους έπιπλα εξίσου βολικά και σταθερά με εκείνα από αφρολέξ. 
Η λύση των παπλωμάτων είναι μια ιδιαίτερα οικονομική επιλογή ακόμη και αν χρησιμοποιήσετε καινούργια παπλώματα που θα βρείτε σε πολύ οικονομικές τιμές σε παζάρια, λαϊκές αγορές, ακόμη και σε super markets, αφού για αυτήν την χρήση δεν σας ενδιαφέρει ούτε η ποιότητα ούτε και το σχέδιο, θα τα διπλώσετε στην διάσταση που θέλετε και θα τα ...κρύψετε κάτω από το εξωτερικό κάλυμμα του μαξιλαριού, ενώ για κάποια είδη καθισμάτων διπλωμένα παπλώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και αυτούσια, χωρίς εξωτερικό κάλυμμα


OIKONOMIKO GEMISMA GIA MAXILARIA
2.  Σε καταστήματα με αθλητικά είδη ή πολυκαταστήματα ειδών σπιτιού θα βρείτε ειδικά σε περιόδους εκπτώσεων-προσφορών στρωματάκια γυμναστικής σε τιμές χαμηλότερες από το να παραγγείλετε αφρολέξ για μαξιλάρια σε αντίστοιχη διάσταση. Αν τα κόψετε στις διαστάσεις που χρειάζεστε θα γίνουν το ...τέλειο γέμισμα για μαξιλάρια. 

OIKONOMIKO GEMISMA GIA MAXILARIA3.  Τα μαξιλάρια ενός καναπέ από παλέτες ή οποιουδήποτε καθίσματος μεγάλου μεγέθους σε εξωτερικούς χώρους δεν είναι υποχρεωτικό να είναι ενιαία και να καλύπτουν πλήρως ολόκληρο το μήκος του καθίσματος ή και της πλάτης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μεμονωμένα μαξιλάρια, όπου τα βρείτε σε οικονομικές τιμές, ενώ ιδιαίτερα πρακτικό θα αποδειχτεί αν ράψετε στις άκρες τους μερικά υφασμάτινα κορδελάκια με τα οποία θα τα δέσετε-συγκρατήσετε πάνω στο ξύλο ώστε να μένουν σταθερά στην θέση τους ενώ το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με ταινία velcro (κριτς-κρατς).Κολλήστε μερικά κομμάτια ταινίας πάνω στο ξύλο των καθισμάτων και στα αντίστοιχα σημεία στην πίσω όψη των μαξιλαριών.


OIKONOMIKO GEMISMA GIA MAXILARIA
4.  Παλιά ή οικονομικά μαξιλάρια ύπνου, των οποίων επίσης για αυτήν την χρήση δεν σας ενδιαφέρει η ποιότητά τους, μπορούν να γίνουν ιδανικό ...γέμισμα για να φτιάξετε μεγάλου μεγέθους μαξιλάρες για ένα καθιστικό σε εξωτερικό χώρο. 

Υπολογίστε και φτιάξετε πρώτα το ενιαίο εξωτερικό κάλυμμα στις διαστάσεις που θέλετε, τοποθετήστε μέσα τα μαξιλάρια για να σημαδέψετε με καρφίτσες τα σημεία ανάμεσά τους και σε κάθε τέτοιο σημείο κάντε μια ραφή

Αν θέλετε το κάλυμμα να πλένεται, στο πλαϊνό μέρος του καλύμματος κάθε μαξιλαριού θα τοποθετήσετε ταινία κρατς, φερμουάρ ή κουμπάκια ώστε εύκολα να αφαιρείται ξεχωριστά το κάθε μαξιλάρι. 

5.  Σαν μαξιλάρι πλάτης, σε καναπέδες εφαπτόμενους σε τοίχους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν κάθε είδους απλά διακοσμητικά μαξιλαράκια που πολύ εύκολα θα φτιάξετε από κάθε είδους παλιά υφάσματα-ρετάλια κλπ. και επίσης θαγεμίσετε με οικονομικούς τρόπους. Δείτε λεπτομέρειες εδώ και εδώ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: