ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ POWERTEX


Μια σοφή παροιμία ισχυρίζεται ότι .."το εργαλείο κάνει τον μάστορα" και χωρίς ασφαλώς να υποτιμάται η έμπνευση, η φαντασία και η τεχνική ικανότητα, όσοι έχετε ασχοληθεί έστω και λίγο με κάθε τύπου μαστορέματα, κατασκευές, DIY κλπ ξέρετε καλά πως αυτή είναι μια μεγάλη αλήθεια
"Εργαλείο" με την ευρεία έννοια είναι αποτελούν και κάθε είδους υλικά που χρησιμοποιούμε για μικρές και μεγαλύτερες δημιουργίες, η ποιότητα των οποίων είναι καθοριστική τόσο για το τελικό αποτέλεσμα όσο και για τον χρόνο και τον κόπο που απαιτείται για να φτάσουμε σε αυτό, ακόμη και σε απλές τεχνικές εργασίες. Με την εξάπλωση της DIY ...βιομηχανίας, ειδικά στις δύσκολες εποχές μας όπου όλο και περισσότεροι επιλέγουν να φτιάξουν διακοσμητικά αλλά και χρηστικά αντικείμενα αντί να τα αγοράσουν, μοιραία και η αντίστοιχη αγορά υλικών έχει κατακλυστεί από αμέτρητα προϊόντα γενικής ή πιο εξειδικευμένης χρήσης σε πολλές διαφορετικές ποιότητες και τιμές. 


Μια σειρά τέτοιων προϊόντων "προηγμένης τεχνολογίας" είναι και αυτά της εταιρίας Powertex που πρωτοκυκλοφόρησαν στην Ελλάδα το 2010 από την αποκλειστική εισαγωγέα του Powertex στην χώρα μας, Μαριάννα Κοντοέ

Στην πραγματικότητα πρόκειται για τα "υλικά των επαγγελματιών" στον χώρο της χειροτεχνίας και καλλιτεχνικής δημιουργίας, αφού το βασικό προϊόν της σειράς Powertex μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο σε μικρές κατασκευές αλλά για την δημιουργία κάθε μορφής και μεγέθους γλυπτών έργων, αγαλματιδίων, μπούστων, κοσμημάτων, ανάγλυφους πίνακες, κατασκευές διακόσμησης εξωτερικού χώρου κλπ.  


Πρόκειται για ένα οικολογικό, φιλικό προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο σκληρυντικό με βάση το νερό. Είναι αδιάβροχο, χρησιμοποιείται και ως κόλλα και είναι κατάλληλο για την σκλήρυνση - διαμόρφωση - επεξεργασία κάθε είδους απορροφητικού υλικού, όπως βαμβακερό ύφασμα, μετάξι, χαρτί, χαρτόνι, δέρμα, φελιζόλ, μπετόν, γύψος, πηλός κλπ. Μοναδική εξαίρεση το πλαστικό


Εκτός από το διαφανές, το οποίο μετά την ολοκλήρωση του κάθε έργου μπορεί ασφαλώς να βαφτεί-επεξεργαστεί με χρώματα, το σκληρυντικό Powertex θα το βρείτε και σε 9 ακόμη αποχρώσεις και 3 διαφορετικές συσκευασίες (500 ml, 1l, 5l).


Η σειρά Powertex συμπληρώνεται με μια γκάμα συνοδευτικών προϊόντων λιγότερο ή περισσότερο εξειδικευμένα όπως π.χ προστατευτικά βερνίκια, χρώματα, πατίνες, αντικείμενα από φελιζόλ ή mdf χια χρήση ως καλούπια στην δημιουργία αγαλματιδίων-μορφών, καμβάδες για την κατασκευή πινάκων, την πάστα Easy Structure για την δημιουργία ανάγλυφων επιφανειών, τον χαρτοπολτό Stone Art o οποίος αναμεμειγμένος με το σκληρυντικό δημιουργεί πηλό που στεγνώνει μόνος του, το συνδετικό Easy3DFlex που σε συνδυασμό με το σκληρυντικό δημιουργεί πάστα ή πηλό για την δημιουργία 3D αποτελέσματος για χρήση σε κάθε τύπου δημιουργίες, την σημύδα από φυσικό φλοιό σημύδας που διατίθεται σε 7 χρωματισμούς για χρήση στην δημιουργία κοσμημάτων, έργα μικτών τεχνικών κλπ. και ασφαλώς μια σειρά εξαιρετικής ποιότητας επαγγελματικά πινέλα  για χρήση με κάθε τύπου χρώματα, κόλλες, βερνίκια. 


Ένα επίσης δημοφιλές προϊόν αποτελεί το Powerprint. Πρόκειται για υγρό μεταφοράς εικόνας, με την χρήση του οποίου μπορείτε πολύ εύκολα να μεταφέρεται μια απλή laser εκτύπωσης φωτοτυπία, από εικόνες, φωτογραφίες κλπ. πάνω σε κάθε είδους απορροφητική επιφάνεια. Χαρτί, ύφασμα, χαρτόνι, ξύλο, κεραμικό κλπ. Δείτε εδώ όλες τις σχετικές οδηγίες - πληροφορίες, στο ειδικό αφιέρωμά μας για το ...μαγικό Powerprint.  


Το Powertex δεν είναι απλώς υλικό, είναι μια ολόκληρη "φιλοσοφία" προορισμένη όχι μόνον να διευκολύνει τους ερασιτεχνικά ασχολούμενους με κατασκευές με την ποιότητα και αποτελεσματικότητα των προϊόντων αλλά κυρίως για να προσφέρει σε όσους το επιθυμούν ή σε ήδη επαγγελματίες χειροτέχνες νέες καλλιτεχνικές προοπτικές και δυνατότητες.


Οι σειρές σεμιναρίων που διοργανώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο, παρουσιάζοντας όλο και πιο δημιουργικές ιδέες και τεχνικές εφαρμογής, στην Ελλάδα διενεργούνται από την αποκλειστική εισαγωγέα του Powertex στη χώρα μας Μαριάννα Κοντοέ, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί κύκλοι ανάλογα από το ...πόσα ψηλά επιθυμεί κάποιος να φτάσει με το Powertex και ασφαλώς χορηγούνται οι ανάλογες πιστοποιήσεις. Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά τόσο για τα προϊόντα για τα εκπαιδευτικά προγράμματα-παρουσιάσεις Powertex

Και...


* To Εasy Gloss βερνίκι Powertex είναι από τα πιο αξιόπιστα προϊόντα της αγοράς για χρήση ως κόλλα και βερνίκι μαζί σε κατασκευές decoupage ή ο,τιδήποτε παρόμοιο. Θα κολλήσετε άψογα και πανεύκολα ακόμη και πολύ λεπτά χαρτιά όπως οι χαρτοπετσέτες, ενώ την ολοκλήρωση του decoupage το έργο σας θα είναι ήδη προστατευμένο με ένα πολύ ισχυρό βερνίκι.  * Τα χρώματα σε σκόνη Powertex είναι όχι μόνον από τα ποιοτικά καλύτερα αλλά και τα οικονομικότερα της αγοράς για τον χρωματισμό κάθε είδους επιφάνειας σε κάθε τύπου κατασκευή-χειροτεχνία. Χρησιμοποιείτε ελάχιστη ποσότητα αναμειγνύοντας με το βερνίκι, με την ολοκλήρωση του βαψίματος το έργο σας δεν χρειάζεται επιπλέον πέρασμα για προστασία με κανενός είδους προϊόν, δεν θα ξεραθούν, δεν θα "κολλήσουν", δεν θα αχρηστευτούν όσο χρόνο και αν μείνουν αχρησιμοποίητα, δεν θα χρειαστεί καν να κλείνετε τις συσκευασίες όσος χρόνος κι αν απαιτηθεί για να ολοκληρώσετε μια κατασκευή και όλα αυτά τα πρακτικά, πέραν της ποιότητας του αποτελέσματος, είναι πολύ σημαντικά και αυτά που τελικώς καθορίζουν πόσο πραγματικά οικονομικό είναι ένα προϊόν ή όχι. 


* Ανάμεσα στο εντελώς "ερασιτεχνικό" όπως π.χ μια διακοσμητική κατασκευή για το σπίτι ή για να την προσφέρετε ως δώρο και το αμιγώς "επαγγελματικό" που αφορά δημιουργούς και με εμπορική δραστηριότητα, υπάρχουν οι ειδικές περιστάσεις που χρειάζεστε κάτι ιδιαίτερο π.χ για στολισμούς γάμων-βαφτίσεων, εποχιακών διακοσμήσεων επαγγελματικών χώρων κλπ. Και εκεί οι δυνατότητες του Powertex είναι ανεξάντλητες καθώς μπορείτε να επεξεργαστείτε-διαμορφώσετε με αυτό κάθε είδους υλικό-αντικείμενο δημιουργώντας πολύ ευφάνταστες και ιδιαίτερες κατασκευές-συνθέσεις. 


* Μια πολύ συχνή αντίδραση όσων αγαπούν το DIY και τις κατασκευές ασχολούμενοι με αυτά σε ερασιτεχνικό επίπεδο και γνωρίζουν για πρώτη φορά το Powertex όχι ...βλέποντας αλλά ...ακούγοντας ή διαβάζοντας, είναι ότι πρόκειται για προϊόν "πολύ εξειδικευμένο για τις δικές μου ανάγκες"

Συχνή, λογική αλλά τελικώς αποδεικνύεται λαθεμένη αντίδραση και αντίληψη, αφού σε παρά πολλές κατηγορίες απλών κατασκευών όπως π.χ σε όλες οι κατασκευές που με ύφασμα, δαντέλα, σκοινί κλπ θέλετε να δημιουργήσετε μπωλ, πιατέλες, φωτιστικά κλπ. όλες τις αντίστοιχες κατασκευές από χαρτί εφημερίδας-περιοδικών κλπ. το Powertex ως κόλλα και σκληρυντικό θα σας δώσει γρήγορα και πολύ πιο εύκολα τέλειο αποτέλεσμα σε σχέση π.χ με την ατλακόλ ή όποια αντίστοιχη κόλλα, ενώ τα αντικείμενα που θα κατασκευάσετε θα είναι εξαιρετικής αντοχής και φυσικά μπορούν να χρωματιστούν εκ των υστέρων σε όποιες αποχρώσεις επιθυμείτε.  
Eιδικά σε όλες τις κατασκευές που χρησιμοποιούν καλούπι ντυμένο με πλαστική μεμβράνη για να δημιουργήσετε αντικείμενα αντίστοιχου σχήματος από σκοινί ή ύφασμα, με το Powertex θα δουλέψετε απόλυτα πετυχημένα και χωρίς ταλαιπωρία αφού εκτός από την εξαιρετική σκλήρυνση που θα πετύχετε, η ιδιότητά του να μην "δένει" καθόλου με ο,τιδήποτε πλαστικό βοηθά την όλη διαδικασία ξεκαλουπώματος ακόμη και τέτοιων κατασκευών πολύ  μεγάλου μεγέθους. 


Δείτε στα videos ενδεικτικές εφαρμογές του PowertexΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: