ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΟΥ: 50+ Ιδέες για ΕΝΙΑΙΟΥΣ χώρους ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ-ΚΟΥΖΙΝΑΜ

ια αρχιτεκτονική επιλογή αρκετά συνηθισμένη πλέον και στην χώρα μας, κατά βάση για λόγους ...οικονομίας υλικών και εκμετάλλευσης χώρων, αφού πολύ συχνά όπου υιοθετείται αυτή η ανοιχτή διαμόρφωση για καθιστικό-τραπεζαρία-κουζίνα, τα τετραγωνικά που αντιστοιχούν στον καθεαυτό χώρο της κουζίνας είναι κατά πολύ λιγότερα απ΄όσο εάν αυτή αποτελούσε έναν ξεχωριστό χώρο-δωμάτιο. 

Μια διάταξη ...αδιανόητη π.χ για διαμερίασματα-σπίτια παλαιότερων δεκαετιών, όταν η κουζίνα ήταν ένας χώρος "κρυμμένος" από την δημόσια εικόνα του σπιτιού που αποτελούσε αποκλειστικά το σαλόνι-τραπεζαρία και βασισμένη ακριβώς σε αυτήν την γενικότερη αλλαγή του πως αντιλαμβανόμαστε την άνεση και την ζωή στα σπίτια μας, γενικά. 

Η ανοιχτή αυτή διαρρύθμιση δημιουργεί έναν ενιαίο και πιο "ζωντανό", "ζεστό" χώρο που συχνά είναι ο χώρος σχεδόν για το σύνολο των δραστηριοτήτων μας μέσα στο σπίτι πλην των ωρών του ύπνου, χωρίς βεβαίως να λείπουν και τα λειτουργικά μειονεκτήματα όπως π.χ η πιθανή ακαταστασία της κουζίνας να είναι ορατή και από τον ...καναπέ ή το σύνολο του χώρου να δίνει την εντύπωση ...εστιατορίου. Μπορείτε να εξαλείψετε όλα αυτά και λειτουργικά και αισθητικά μειονεκτήματα υιοθετώντας τον κατάλληλο για το μέγεθος και την γενικότερη διαμόρφωση του τρόπου που οι χώροι θα "διαχωρίζονται" μεταξύ τους.


Ένας χαμηλός τοίχος - πάσο, μια αντίστοιχη αλλά ψηλότερη κατασκευή, το τραπέζι φαγητού, έναν έπιπλο, ειδικές κατασκευές από γυψοσανίδα κλπ. είναι κάποιες από τις λύσεις για να οριοθετήσετε τις περιοχές σε έναν ενιαίο χώρο, έτσι ώστε χωρίς να αλλοιώνεται η ενιαία του όψη και αίσθηση η κάθε περιοχή να διατηρεί την λειτουργική αλλά και αισθητική της αυτονομία.
Ένα επίσης σημαντικό στοιχείο για την επιτυχή διαμόρφωση τέτοιων χώρων, είναι η επιλογή του ίδιου διακοσμητικού ύφους, ανεξάρτητα από τις διαφοροποιήσεις σε αποχρώσεις και υλικά, σε όλα τους τα σημεία αφού π.χ μια κλασσική διακόσμηση στο καθιστικό και μια ιδιαίτερα μοντέρνου ντιζαιν κουζίνα, με όποιο τρόπο κι αν τα συνδέσετε ή τα διαχωρίσετε. οπτικά θα μείνουν για πάντα εντελώς ...διαχωρισμένα και αταίριαστα


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

,