50+ Ιδιαίτερες ιδέες για τον Καθρέφτη του Μπάνιου


Ενώ οι "σεταρισμένοι" με νιπτήρες-έπιπλα μπάνιου καθρέφτες είναι η συνηθέστερη επιλογή μας για τον χώρο του μπάνιου, στην πραγματικότητα οποιοσδήποτε επιτοίχιος καθρέφτης μπορεί να τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο σημείο με πιο ...ευέλικτη και οικονομική επιλογή τους εντελώς σκέτους καθρέφτες που θα βρείτε σε διάφορα μεγέθη-σχήματα σε καταστήματα ειδών σπιτιού αλλά και εκείνοι που θα σας κόψουν σε όποια διάσταση και σχηματισμό επιθυμείτε στα καταστήματα με τζάμια-καθρέφτες, υπηρεσία που προσφέρουν και ορισμένα πολυκαταστήματα με είδη για το σπίτι.  


Σε έναν τέτοιο απλό καθρέφτη μπορείτε εκ των υστέρων να προσθέσετε όποιου είδους πλαίσιο επιθυμείτε από ξύλο, σίδερο, θαλασσόξυλα, πηλό, πλακάκι κλπ. δημιουργώντας κομμάτια σε χρωματισμούς ταιριαστούς με τις αποχρώσεις που κυριαρχούν στο μπάνιο σας και στις περισσότερες περιπτώσεις πολύ πιο οικονομικά από τους "ειδικούς" καθρέφτες μπάνιου που θα βρείτε στα καταστήματα με είδη υγιεινής.

Πέραν του σχεδίου και της γενικότερης αισθητικής τους, το ουσιαστικότερο στον καθρέφτη του μπάνιου είναι η απόσταση που θα τους χωρίζει από το ...πρόσωπό σας, αφού αν ο νιπτήρας ή το έπιπλο μπάνιου έχουν μεγάλο βάθος θα χρειαστεί για να βλέπετε σωστά να κρεμάσετε τον καθρέφτη είτε με μια ελαφρή κλίση είτε όχι απευθείας σαν κάδρο στον τοίχο αλλά δημιουργώντας μια "βάση" με έναν μεταλλικό ή ξύλινο σκελετό που θα τον στηρίξει πιο μπροστά και όχι εντελώς εφαπτόμενον στον τοίχο.Ένας λόγος που οδηγεί τους περισσότερους στις "φασόν" λύσεις από έτοιμους καθρέφτες μπάνιου είναι ότι αυτοί διαθέτουν συνήθως ενσωματωμένο φωτισμό, που σε πάρα πολλές περιπτώσεις αποτελεί και τον μοναδικό στον χώρο του μπάνιου, ενώ δημιουργώντας τον δικό σας καθρέφτη θα πρέπει ανάλογα με το σχέδιο ή να προσαρμόσετε πάνω στην επιφάνεια του πλαισίου φώτα ή να τοποθετήσετε κάθε είδους επιτοίχιο ή και κρεμαστό φωτιστικό, τραβώντας ρεύμα από το κουτί- καλώδιο που κατά βάση υπάρχει σε όλα τα σπίτια στον τοίχο του μπάνιο που προβλέπεται η τοποθέτηση του νιπτήρα. Δεν είναι δύσκολη διαδικασία, ένας ηλεκτρολόγος δεν θα χρειαστεί παρά ελάχιστη ώρα για τοποθετήσει τέτοιο φως/φώτα και σε πολλές περιπτώσεις αυτή είναι η λύση για να ...υπάρχει πραγματικός φωτισμός σε ολόκληρο τον χώρο του μπάνιου που συνήθως εκτός του σημείου του καθρέφτη το φως δεν επαρκεί. Ο ευκολότερος τρόπος για να τοποθετήσετε πλαίσιο από ξύλο, πλακάκι κλπ. είναι να το κάνετε κολλώντας το ανάλογο υλικό πάνω στον καθρέφτη κάτι που σας δίνει την δυνατότητα χωρίς κανένα "μερεμέτι" να αλλάξετε όψη σε έναν υπάρχων καθρέφτη που έχει παλιώσει ή έχετε βαρεθεί, ενώ αν πρόκειται για απλό καθρέφτη που τώρα θα αγοράσετε υπολογίστε απλώς το συνολικό του μέγεθος να είναι τέτοιο ώστε με την προσθήκη της μπορντούρας-πλαίσιο να μην μικρύνει η επιφάνειά του παραπάνω από όσο θέλετε. 


Φυσικά εκτός από αυτόν τον τρόπο, οποιοσδήποτε απλός καθρέφτης μπορεί να προσαρμοστεί σαν να επρόκειτο για "πίνακα" σε κάθε είδους πλαίσιο "κορνίζα" και ο ευκολότερος τρόπος για να δημιουργήσετε ένα τέτοιο πλαίσιο είναι αφού κρεμάσετε τον καθρέφτη να χρησιμοποιήσετε απλά ξύλινα πηχάκια που θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη ξυλείας. Θα μετρήσετε και θα κόψετε τα κομμάτια δημιουργώντας στις 4 ενώσεις διαγώνιο κόψιμο γωνίας και θα κολλήσετε τα ξύλα περιμετρικά του καθρέφτη με μια πολύ ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης.


Φυσικά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πλαίσιο από παλέτες, θαλασσόξυλα κλπ. όπως και να διακοσμήσετε επιπρόσθετα ένα τέτοιο σχέδιο με μεταλλικά διακοσμητικά στοιχεία, βάφοντας το ξύλο σε όποια απόχρωση θέλετε, ντύνοντας με αυτοκόλλητη ταπετσαρία, εφαρμόζοντας ντεκουπάζ πάνω στο ξύλινο πλαίσιο ή μια τεχνική παλαίωσης κλπ. ενώ κάθε τύπου τέτοια κατασκευή, με την προσθήκη δύο μεντεσέδων κι ενός μαγνήτη που θα κολλήσετε στο κατάλληλο σημείο μπορεί να μετατραπεί σε "πορτάκι" ντουλαπιού για το βασικό μέρος του οποίου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε είδους επιτοίχια στενή ραφιέρα, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο το προσαρμοσμένο ακριβώς στις ανάγκες σας και στις διαστάσεις που θέλετε δικό σας και χειροποίητο ...ντουλάπι-έπιπλο μπάνιου. 

Σε κάθε τέτοιου τύπου κατασκευή μπορείτε να αντικαταστήσετε την κόλλα με σιλικόνη (αφού όμως πριν κάνετε μια μικρή δοκιμή ώστε να βεβαιωθείτε ότι το συγκεκριμένο είδος ξύλου ή άλλου υλικού που θα χρησιμοποιήσετε μένει σταθερά στην θέση του πάνω ή γύρω από τον καθρέφτη) ενώ επίσης με σιλικόνη και εφαρμογή με το ειδικό πιστόλι μπορείτε να "κλείσετε" το μικρό κενό που δημιουργείται περιμετρικά σε καθρέφτες με πλαίσιο από ξύλο ή πλακάκι εφαπτόμενους σε τοίχο, ώστε να στεγανοποιήσετε εντελώς το πλαίσιο στο σημείο αυτό από νερό - υγρασία, ενώ για όλη την υπόλοιπη επιφάνεια ξύλινων στο τελευταίο στάδιο της κατασκευής περάστε το ξύλο με ένα προστατευτικό βερνίκι κατά της υγρασίας.  Δείτε εδώ την κατασκευή πλαισίου από πλακάκι 
σε έναν απλό καθρέφτη μπάνιου