Κατασκευές με Ρολό Χαρτιού


Τα άδεια ρολό χαρτιού υγείας και κουζίνας δεν είναι παρά ένα κομμάτι χαρτόνι και σαν τέτοιο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κάθε είδους κατασκευή από χαρτί.

Εκμεταλλευόμενοι το κυλινδρικό τους σχήμα, φτιάξτε διακοσμητικά για τους τοίχους σας σε απίστευτους σχηματισμούς, που πολύ δύσκολα με την πρώτη ματιά θα μπορεί οποιοδήποτε να πει από τι είναι κατασκευασμένα.Θα χρειαστεί απλώς να κόψετε με κοπίδι ή ψαλίδι τα άδεια ρολό και να ενώσετε τα κομμάτια με μια κόλλα στικ για χαρτί ή οποιαδήποτε κόλλα αλλά όχι ιδιαίτερα ρευστή. 

Σε σχέδια-σχήματα που οι ενώσεις "κρύβονται" μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συρραπτικό αντί για κόλλα όπως και να συγκρατήσετε τα κομμάτια μεταξύ τους μέχρι να σταθεροποιηθούν με την κόλλα χρησιμοποιώντας μανταλάκια, συνδετήρες κλπ.


Με μπογιά σε σπρέϋ μπορείτε να βάψετε το χαρτί, να χρησιμοποιήσετε αποκλειστικά κυκλικά κομμάτια ή να τα μεταχειριστείτε σαν ένα απλό κομματάκι χαρτόνι δίνοντάς τους όποιο σχήμα θέλετε.


Τα απλά σχέδια σε μορφή λουλουδιών είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά κολλημένα χωρίς πλαίσιο απευθείας πάνω στον τοίχο, στην εσωτερική επιφάνεια μιας κορνίζας ή έναν καμβά, ενώ οι πιο περίτεχνοι σχηματισμοί ειδικά αν τους βάψετε με μαύρη ή άσπρη μεταλιζέ μπογιά και τους προσαρμόσετε σ΄ένα ξύλινο πλαίσιο, μοιάζουν πραγματικά σαν ένα σιδερένιο διακοσμητικό όπως εξίσου εντυπωσιακές είναι και οι τέτοιου τύπου μικρές ή μεγαλύτερες κατασκευές που θα τις χρησιμοποιήσετε σαν πλαίσιο για έναν ανάλογων διαστάσεων καθρέφτη, κορνίζα κλπ. 

Ανάλογα με τον σχηματισμό μπορείτε να προσθέσετε διακοσμητικά στοιχεία όπως κουμπιά, χάντρες κλπ και φυσικά ανάλογα με το χρώμα και σχέδιο, προσαρμόζονται σε κάθε είδους διακοσμητικό ύφος και χώρο. Π.χ για ένα παιδικό δωμάτιο χρησιμοποιήσετε έντονα χρώματα, σχήματα λουλουδιών, σχηματίστε στον τοίχο ένα δέντρο ή πεταλούδες φτιαγμένα από τέτοια χαρτονάκια ή όποιο άλλο σχέδιο, ενώ για χώρους όπως το καθιστικό επιλέξτε γεωμετρικά σχέδια και ανάλογες αποχρώσεις.


Οι μεγάλων διαστάσεων τέτοιες συνθέσεις χρειάζονται βεβαίως υπομονή, όμως η διαδικασία είναι επαναλαμβανόμενη, δεν έχει καμιά ιδιαίτερη δυσκολία και το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι όλα τα ομοιόμορφα κομμάτια ανάλογα με το σχέδιο, να έχουν ακριβώς το ίδιο πάχος και μήκος. 
Γι΄αυτό σημαδέψτε με χάρακα και μολύβι που θα γίνει το κάθε κόψιμο πριν αρχίσετε να τεμαχίζετε τα ρολό. 


Να πως...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto