70+ Ιδέες για Διαδρόμους κήπου - Εδαφοκάλυψη


Αν και ως "μονοπάτια" οι εδαφοδιαμορφώσεις αυτού του είδους μπορούν να θεωρηθούν όταν πρόκειται για μεγάλους κήπους με πολλά διαφορετικά σημεία - επίπεδα, όπου ανάμεσα σε φυτεμένα δέντρα, μεγάλα παρτέρια κλπ. πραγματικά αποκτούν την έννοια του διαδρόμου, ενώ σε έναν μέσου και συνηθισμένου μεγέθους εξωτερικό χώρο η επιλογή για τον τρόπο διαμόρφωσης τέτοιων σημείων είναι στην πραγματικότητα επιλογή ως προς το είδος εδαφοκάλυψης που επιθυμείτε για τα μη φυτεμένα μέρη του κήπου ή της αυλής, οποιαδήποτε γενική ιδέα, σε ό,τι αφορά υλικά-σχεδιασμό κλπ. είτε την είδατε σε έναν ...εθνικό κήπο, σε έναν εξωτερικό χώρο ...άπειρων τετραγωνικών ή σε σε μια μεγάλη αυλή, μπορεί να προσαρμοστεί σε ...σμίκρυνση σε χώρους κάθε μορφής - μεγέθους. Ο καταλληλότερος τρόπος λοιπόν για να καλύψετε το χώμα, πέραν του τι σας αρέσει περισσότερο αισθητικά, εξαρτάται και από τις ιδιαιτερότητες του χώρου, τις κλιματολογικές συνθήκες, το κόστος που είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε και κυρίως ποιο είναι το πιο ενδεδειγμένο λειτουργικά ανάλογα με την χρήση του χώρου, τον διαθέσιμο χρόνο σας για την φροντίδα-συντήρηση-καθάρισμα του κήπου.
Για παράδειγμα, μια από τις πιο συνήθεις επιλογές εκείνη του γκαζόν, είτε μεμονωμένα είτε συνδυαστικά με πλάκες, πέτρες κλπ. είναι μια επιλογή που αν δεν έχετε την δυνατότητα να το διατηρήσετε καθαρό, "ζωντανό" και καταπράσινο, να το κουρεύετε τακτικά κλπ. δεν θα σας εξυπηρετήσει πρακτικά όσο κι αν σας αρέσει η όψη του, όπως το ίδιο μη λειτουργική θα αποδειχθεί πχ μια εδαφοκάλυψη με κατάλευκες πλάκες-πέτρες σε έναν κήπο με ιδιαίτερα έντονη υγρασία, αφού σε λίγο χρονικό διάστημα η μούχλα θα αλλοιώσει την εμφάνισή τους κλπ. 


Οι δυνατές επιλογές σε υλικά είναι πάρα πολλές, πλάκες καρύστου, πηλίου ή ανάλογου τύπου σε διάφορες μορφές και αποχρώσεις, διακοσμητικοί κυβόλιθοι - τουβλάκια, βοτσαλωτά, ξύλο, χαλίκι, πλακάκια, πλάκες τύπου πεζοδρομίου που επίσης θα τις βρείτε σε πολλά διαφορετικά σχέδια, πέτρες, βότσαλα κλπ. και εξίσου πολλοί και οι συνδυασμοί που μπορείτε να κάνετε, ενώ στο συνολικό κόστος θα πρέπει να υπολογίσετε και τα εργατικά τοποθέτησης, αν δεν είναι μια λύση που μπορείτε μόνοι σας να υλοποιήσετε και που σε πολλές περιπτώσεις είναι περισσότερα από το κόστος αγοράς των υλικών. 
Το ίδιο πολλοί και οι τρόποι τοποθέτησης - σχέδια που μπορείτε να δημιουργήσετε με το ίδιο ακριβώς υλικό, τοποθετώντας π.χ μεγάλες πλάκες σε ασυνήθιστους σχηματισμούς, "τεμαχίζοντας" σε μικρότερα κομμάτια πλάκες και πλακάκια δίνοντας όψη "ψηφιδωτού"κλπ. 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto