Πως θα φτιάξετε Μπωλ από Φύλλα


Ιδιαίτερη, σχεδόν μηδενικού κόστους και εύκολη στην όλη διαδικασία της κατασκευή από το fabdiy.com ιδανική για την εποχή του φθινοπώρου όπου η ποικιλία των φύλλων που μπορείτε να βρείτε σε μεγέθη-αποχρώσεις είναι πολύ μεγαλύτερη από όλες τις άλλες εποχές. 
Θα χρειαστείτε:
*  φύλλα 
* 1 στρογγυλό μπαλόνι ή μαλακή μπάλα θαλάσσης
* 1 στρογγυλό μπωλ
* ατλακόλ

Χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα φύλλα δέντρων ή λουλουδιών (τα πιο κατάλληλα είναι από κληματαριά ή πλατάνια) σε αποχρώσεις κίτρινο, πράσινο, καφέ. 

Για καλύτερο αποτέλεσμα κάποια μπορεί να είναι ελαφρά φρέσκα και κάποια λιγότερο, αλλά ούτε και τελείως αποξηραμένα για να μην σπάσουν κατά την διάρκεια της κατασκευής.

Φουσκώστε το μπαλόνι και ακουμπήστε το, με το μέρος του δεσίματος προς τα κάτω, πάνω στο μπωλ.
Απλώνοντας κόλλα αρχικά στην μισή επιφάνεια του μπαλονιού και στην συνέχεια πάνω σε κάθε φύλλο, ξεκινήστε να κολλάτε τα φύλλα πάνω στο μπαλόνι, με τρόπο που το ένα να επικαλύπτει αρκετά το άλλο.

Συνεχίστε μέχρι να καλυφθεί ολόκληρο το τμήμα του μπαλονιού που εξέχει από το μπώλ ή όσο θέλετε ανάλογα με το σχήμα και το ύψος που θέλετε να έχει το μπωλ και επαναλάβετε την διαδικασία, δημιουργώντας  μια δεύτερη στρώση από φύλλα πάνω στην πρώτη και, αν θέλετε να δώσετε περισσότερο όγκο στο μπωλ-πιατέα, κολλήστε και μια τρίτη στρώση.


Η ποσότητα της κόλλας θα πρέπει να είναι αρκετή, κάτω και πάνω σε κάθε φύλλο.


Όταν επικαλυφθεί ολόκληρη η επιφάνεια του μπαλονιού, περάστε την ξανά με κόλλα και αφήστενα στεγνώσει εντελώς, Θα χρειαστεί 1-2 ίσως και περισσότερες ημέρες. 


Σπάστε το μπαλόνι κι αν κάπου στο γύρω γύρω τελείωμα της κατασκευής το σχήμα δεν σας αρέσει, χρησιμοποιείστε ένα κοπίδι ή ψαλίδι για να το διορθώσετε.

Είναι μια πολύ όμορφη εποχιακή κατασκευή, μπορείτε να την φτιάξετε χρησιμοποιώντας ως "καλούπι" και μπαλόνια μικρότερου μεγέθους για να δημιουργήσετε π.χ κηροπήγια που μέσα θα τοποθετήσετε ένα ρεσώ κλπ. και που φυσικά δεν θα την "ταλαιπωρήσετε" με πλύσιμο με νερό, ένα πέρασμα με υγρό σφουγγάρι είναι αρκετό.


Tip:Πριν ξεκινήσετε να κολλάτε τα φύλλα στο μπαλόνι, μπορείτε και να καλύψτε την επιφάνειά του με πλαστική μεμβράνη τροφίμων. Με τον τρόπο αυτό θα διευκολυνθείτε στο τέλος της κατασκευής, αφού η μεμβράνη θα αποκολληθεί ευκολότερα από τα στεγνά φύλλα απ΄όσο τα υπολείμματα του μπαλονιού αν και αυτό εξαρτάται και από την ποιότητα του μπαλονιού αλλά και το πάχος - υφή των φύλλων που θα χρησιμοποιήσετε.
Η χρήση μια μαλακής-λεπτής μπάλας για την θάλασσα αντί για το μπαλόνι, σας εξασφαλίζει ότι σε κανένα σημείο της κατασκευής αυτό δεν θα ...σπάσει.  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: