Ιδέες Τακτοποίησης-Αποθήκευσης για Ρούχα-Παπούτσια


Όπως λέμε: ..."τώρα τα πιάσαμε τα λεφτά μας". :)
Aλλά μόνο ...μοναξιά μην αισθάνεστε. Συμβαίνει κατά καιρούς και στους πιο μανιακούς ακόμη με την τάξη, να μην μπορούν να βρουν το μπλουζάκι που ψάχνουν την στιγμή που θέλουν να το φορέσουν ενώ όλες τις άλλες μέρες είναι συνέχεια μπροστά τους ή ενώ είναι σίγουροι πως την τελευταία φορά που τα φόρεσαν ...υπήρχαν δύο ίδια παπούτσια, την επόμενη μέρα στην ίδια θέση να βρίσκεται μόνο το ένα :) Και όμως δεν είναι ακατόρθωτο να οργανώσετε τις ντουλάπες σας, όσο περιορισμένος κι αν είναι ο χώρος σας, αρκεί όταν το αποφασίσετε να ξεκινήσετε από μερικά ...δραστικά βήματα.

 Λιγότερα...


Ξεκαθαρίστε όλα εκείνα τα "για μια φορά στο τόσο", ό,τι δεν σας κάνει, ό,τι βγαίνει με τα ρούχα κάθε σεζόν για να ξαναμπεί άθικτο όταν ξαναμαζεύετε για την επόμενη.

Είναι προτιμότερο να βρίσκετε εύκολα τα 3,4,5,10 που βολεύεστε και που ξέρετε πως πάλι αυτά θα φορέσετε όσο και να ψάξετε, από το να τρώτε ώρες για να τα εντοπίσετε μέσα σ΄έναν χαμό από "άχρηστα" ρούχα και παπούτσια. 


 Περισσότερες κρεμάστρες...

Όσες ειδικές θήκες και αξεσουάρ για ντουλάπες κι αν χρησιμοποιήσετε, είναι βέβαιο πως τίποτα δεν σας βολέψει περισσότερο από το όσο δυνατόν περισσότερα ρούχα να βρίσκονται κρεμασμένα σε κρεμάστρες. Μπλούζες, πουκάμισα, πουλόβερ, όλα μα όλα θα μείνουν ατσαλάκωτα και πολύ πιο εύκολα θα ξέρετε που είναι τι αν είναι κρεμασμένα κι όχι διπλωμένα. Αυξήστε λοιπόν αν χρειάζεται τον χώρο της ντουλάπας για κρεμαστά ρούχα ή δημιουργείστε μέσα στο δωμάτιο έναν ακόμη τέτοιο χώρο σαν μια ...ανοιχτή ντουλάπα που αν δεν τον θέλετε σε ....δημόσια θέμα, κλείστε τον με μια διακοσμητική κουρτίνα, ενώ εσωτερικά μπορεί να διαμορφωθεί όπως ακριβώς και μια κανονική ντουλάπα με αντίστοιχα αξεσουάρ (ράβδους για κρεμαστά ρούχα, ράφια κλπ). Θα σας βολέψει αφάνταστα. Όχι όπως την βρήκατε, όπως την θέλετε...

Τις περισσότερες φορές δεν είναι ο συνολικός χώρος της ντουλάπας που φταίει, αλλά η εσωτερική της διαρρύθμιση. Ειδικά οι παλιές εντοιχισμένες ντουλάπες με το κλασσικό ένα πατάρι πάνω, μια σειρά για κρεμάστρες, ένα ακόμη ράφι κάτω και κάποια συρτάρια, δεν εκμεταλλεύονται πραγματικά ούτε το ύψος των χωρισμάτων, ούτε και το βάθος τους. Τοποθετήστε αν χρειάζεται πρόσθετα ράφια, δημιουργήστε πρόσθετο χώρο για κρεμάστρες.  Δείτε και εδώ περισσότερες ιδέες για να κάνετε την ντουλάπα σας πραγματικά βολική.  Όλη από την αρχή...

Οι ντουλάπες δεν είναι από τα φτηνότερα είδη, αν και στην σύγχρονη αγορά επίπλων θα βρείτε πολύ λειτουργικά κομμάτια σε πολύ καλές τιμές για να αντικαταστήσετε μια εντοιχισμένη. Αλλά κι αν δεν θέλετε να επωμιστείτε αυτό το κόστος, διατηρείστε μόνο την εσοχή και τα ντουλαπόφυλλα και "γκρεμίστε" όλα τα άλλα. Με απλές βέργες για ράφια dexion και μερικά ράφια, καλάθια ή ειδικές θήκες για ντουλάπες, φτιάξτε μια διαρρύθμιση προσαρμοσμένη στις δικές σας ανάγκες, με πολύ μικρό κόστος. Θα το κάνετε μια φορά και θα απολαμβάνετε τα πλεονεκτήματα καθημερινά.5 Πάντα υπάρχει κι άλλος χώρος...

Για όλα τα υπόλοιπα εκτός ρούχων και παπουτσιών, που αρκετές φορές καθόλου ευκαταφρόνητος δεν είναι ο συνολικός χώρος που καταλαμβάνουν (ζώνες, γραβάτες, τσάντες, καπέλα, κασκόλ, μαντήλια κλπ) χρησιμοποιείστε τις ειδικές θήκες που θα βρείτε στα πολυκαταστήματα με είδη σπιτιού, σε πολλές παραλλαγές αλλά και χώρους εκτός της ντουλάπας, όπως π.χ εκείνον κάτω από το κρεβάτι, σε κλειστές θήκες - καλάθια ή οποιοδήποτε άλλο σημείο, ειδικά για ό,τι δεν χρησιμοποιείτε πολύ συχνά.

Οι ειδικές κρεμάστρες, επίσης, που προσαρμόζονται στο πάνω μέρος της πόρτας είναι μια πολύ καλή λύση, μια κρεμάστρα τύπου "καλόγερος" για τα καθημερινά σας ρούχα αλλά και μια επιπλέον ντουλάπα που ίσως  μπορείτε να δημιουργείστε σε κάποιο χωλ, στην είσοδο ή σε όποιο σημείο του σπιτιού υπάρχει τέτοια δυνατότητα, για να βάζετε μπουφάν-παλτά-παπούτσια-τσάντες που χρησιμοποιείτε καθημερινά ώστε να αποσυμφορήσετε την βασική ντουλάπα του υπνοδωματίου. 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto