Πως θα κάνετε την ντουλάπα σας πραγματικά βολική

Η σωστή οργάνωση και διατήρηση της τάξης σε κάθε είδους ντουλάπια- κλειστούς χώρους αποθήκευσης είναι ο μόνος τρόπος ώστε αυτοί να είναι πραγματικά λειτουργικοί και να χωρούν όλα όσα χρειάζεστε και όχι απλώς να τα ...κρύβουν πίσω από τις πόρτες τους. 

Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ντουλάπες ρούχων που η ακαταστασία και το να μην είναι πραγματικά βολικές είναι κάτι που καθημερινά θα σας κάνει ...δύσκολη την ζωή. 


organosh-ntoulapas
Στα καταστήματα ειδών σπιτιού θα βρείτε πλέον τεράστια ποικιλία σε εξαρτήματα-αξεσουάρ για την οργάνωση της ντουλάπας σας. Από απλά κουτιά αποθήκευσης έως ειδικές ράγες, συρτάρια, ράφια κλπ. που προσαρμόζονται εύκολα σε κάθε ντουλάπα.
Όμως πολύ συχνά ούτε με αυτά θα λύσετε το πραγματικό πρόβλημα, που μπορεί πολύ απλά να είναι ο ίδιος ο βασικός σχεδιασμός-διάταξη της εντοιχισμένης ντουλάπας σας. 

organosh-ntoulapas
organosh-ntoulapas
Στην πραγματικότητα μια εντοιχισμένη ντουλάπα δεν είναι παρά μια εσοχή του τοίχου στο σημείο εκείνο, ένα κενό σημείο που μπορεί να πλαισιωθεί με μια σύνθεση ραφιών-συρταριών με όποια πραγματικά μορφή και διάταξη σας εξυπηρετεί και όχι μόνο με τους κλασσικούς συνήθεις τρόπους.
organosh-ntoulapas
Η υπάρχουσα διάταξη-μορφή ειδικά σε παλιές εντοιχισμένες ντουλάπες είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν είναι η πιο λειτουργική, αφού τις περισσότερες φορές  το συνολικό τους μέγεθος δεν έχει αξιοποιηθεί σωστά και διαθέτουν ένα ενιαίο σημείο για κρεμαστά ρούχα και μερικά ράφια, ενώ στον ίδιο ακριβώς χώρο θα μπορούσε να τοποθετηθούν περισσότερες και μικρότερες ράγες σε διαφορετικά ύψη και περισσότερα και πιο λειτουργικά ανοικτά ράφια και συρτάρια. 
organosh-ntoulapas
Στην πραγματικότητα η λογική τακτοποίησης-αποθήκευσης ρούχων-παπουτσιών και αξιοποίησης του διαθέσιμου χώρου σας δεν διαφέρει από αυτή για οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο και μια λειτουργική ντουλάπα μπορεί να οργανωθεί όπως ακριβώς ένα ...σύνθετο ή μια ...βιβλιοθήκη με ράφια-συρτάρια, σε όποια διάταξη εσείς θέλετε και σας εξυπηρετεί, ακριβώς με τέτοιου τύπου έπιπλα-ραφιέρες και όχι με ειδικά για ντουλάπες ρούχων. 
organosh-ntoulapas
Ένα τέτοιο μη εντοιχισμένο σύστημα αποθήκευσης, αποτελούμενο από απλές ραφιέρες, συρταριέρες, στενά κλειστά ντουλάπια κλπ. πλαισιωμένο και με  ράγες για κρεμαστά ρούχα, που θα μπορούσαν να είναι ακόμη και απλά μεταλλικά κουρτινόξυλα, μπορεί να δημιουργηθεί ακόμη και ελεύθερα τοποθετημένο σε έναν τοίχο της κρεβατοκάμαρας και αντί για πόρτα να χρησιμοποιηθεί μια απλή ταιριαστή κουρτίνα από χοντρό ύφασμα.
organosh-ntoulapas
organosh-ntoulapasΑυτός είναι ένας απλός τρόπος για να "δημιουργήσετε" μια λειτουργική ντουλάπα σε δωμάτια που δεν διαθέτουν εντοιχισμένη ή για να προσθέσετε αποθηκευτικούς χώρους αν η υπάρχουσα ντουλάπα σας είναι ιδιαίτερα μικρή. 
organosh-ntoulapas
Όσο περισσότερα χωρίσματα διαθέτει μια ντουλάπα τόσο πιο εύκολο είναι να μένει τακτοποιημένη. Αντίθετα όσο μεγαλύτερα ενιαία σημεία υπάρχουν, είτε για κρεμαστά είτε για διπλωμένα ρούχα, είναι σίγουρο ότι κάθε τόσο θα σας δίνει την εντύπωση  ...αποθήκης. :) 
organosh-ntoulapas
Αν ο χώρος οργάνωσης της ντουλάπας σας είναι μεγάλος σε βάθος, ένας εξαιρετικός τρόπος αξιοποίησής του είναι με απλά ράφια και ράγες να δημιουργήσετε ένα μικρό "δωμάτιο-ντουλάπα". 
Ακόμη και σε μια τέτοια λύση όμως προσπαθείστε να σκεφτείτε, για τον τρόπο διάταξης-διαμόρφωσής της, χωρίς να λάβετε υπόψη σας τις κλασσικές επιλογές γιατί διαφορετικά και πάλι απλώς θα έχετε μια ευρύχωρη ...ακατάστατη ντουλάπα. :)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 
pinterest.com/soulouposeto