Πως θα φτιάξετε Στολίδια από Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα


Aπό τους πιο διασκεδαστικούς  και δημιουργικούς τρόπους για να στολίσετε όχι μόνο το δέντρο αλλά και οποιαδήποτε χριστουγεννιάτικη σύνθεση, γιορτινά πακέτα κλπ. είναι τα στολίδια που μπορείτε να φτιάξετε από μπισκότα.

Θα χρειαστείτε:

1. Aπλή ζύμη μπισκότων, φροντίστε μόνο να επιλέξτε μια συνταγή που θα περιέχει ελάχιστα ή και καθόλου υλικά που θα τα κάνει να φουσκώσουν (μπεκιν παουντερ, πολλά αυγά κλπ) όσο πιο επίπεδα, τόσο πιο πετυχημένα για την συγκεκριμένη χρήση.
2. Κουπ πατ σε χριστουγεννιάτικα σχέδια, εκτός αν θέλετε να φτιάξετε στολίδια με απλό στρογγυλό, τετράγωνο ή τριγωνικό σχήμα, οπότε για το κόψιμο της ζύμης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε αντικείμενο σας εξυπηρετεί σε μέγεθος.

3. Γλάσο ή ζαχαρόπαστα για να τα διακοσμήσετε αφού ψηθούν. 

Μπορείτε να φτιάξετε γλάσο ή ζαχαρόπαστα σε όποια απόχρωση θέλετε χρησιμοποιώντας το αντίστοιχο χρώμα ζαχαροπλαστικής, αν φυσικά θέλετε τα μπισκοτοστολίδια εκτός από την διακοσμητική τους χρήση να είναι και φαγώσιμαΑν όχι και πρόκειται να τα χρησιμοποιήσετε αποκλειστικά για χριστουγεννιάτικο στολισμό, μπορείτε να βάψετε την επιφάνεια των μπισκότων με ένα λεπτό πινελάκι και ότι είδους μπογιά θέλετε, να κολλήσετε στοιχεία από χαρτί, ύφασμα, κλπ. ανάλογα με το τι εξυπηρετεί για το σχέδιο που έχετε επιλέξει κι ένας απλός και εύκολος τρόπος για σχέδια ιδιαίτερα "γεμάτα" με χρώμα είναι να διακοσμήσετε τα μπισκότα με πλαστελίνη. Διαλέξτε καλής ποιότητας μαλακές πλαστελίνες σε διάφορα χρώματα που θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με παιδικά παιχνίδια και δουλέψτε όπως ακριβώς κι αν ανοίγατε φύλλο για ζαχαρόπαστα. Το μόνο που θα χρειαστεί να κολλήσετε τα σχήματα της πλαστελίνης πάνω στο μπισκότο με κόλλα. 
Και...

Πριν τα βάλετε στον φούρνο, δημιουργείστε με ένα καλαμάκι στο πάνω μέρος κάθε μπισκότου μια τρυπούλα για να περάσετε την κορδέλα ή το σκοινάκι που θα τα κρεμάσετε.


Παραπάνω από το μισό της επιτυχίας, είναι τα μπισκότα αφού ψηθούν να έχουν το σωστό μέγεθος και να έχουν διατηρήσει το σχήμα τους. Γι΄αυτό και αρχικά ψήστε δοκιμαστικά ένα μικρό ταψάκι με λίγα κομμάτια για να βεβαιωθείτε ότι βγαίνουν όπως τα θέλετε και επιλέγοντας κουπ πατ ή οποιοδήποτε αντικείμενο για να δώσετε στην ζύμη το σχήμα που θέλετε, υπολογίστε πως το μπισκότο που θα κοπεί από αυτό θα βγει αρκετά μικρότερο. 


Mε όποιον τρόπο κι αν επιλέξετε να τα διακοσμήσετε (γλάσο, ζαχαρόπαστα, μπογιά, πλαστελίνη, κολλώντας χαρτί, ύφασμα κλπ) θα το κάνετε αφού κρυώσουν εντελώς και θα τα κρεμάσετε στο δέντρο την επόμενη μέρα, αφού στεγνώσουν και στερεοποιηθούν τα σχέδια στην επιφάνειά τους.  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: