ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΣΤΥΛ: 50+ Διακοσμήσεις σε στυλ VINTAGE


pinterest.com
Οακριβής ορισμός του vintage στυλ, αφορά  την διακόσμηση με αντικείμενα, καινούργια ή μεταχειρισμένα, κατασκευασμένα όμως σε παλαιότερες εποχές και συγκεκριμένα στις δεκαετίες 1930-1950. 

Στην πρακτική του βεβαίως εφαρμογή σε σπίτια ...κοινών θνητών, κυρίως λόγω του κόστους παρόμοιων αντικειμένων όταν πρόκειται για αυθεντικές αντίκες, βασίζεται κυρίως σε κάθε είδους σύγχρονα αλλά παλαιωμένου ύφους αντικείμενα επεξεργασμένα με τεχνικές παλαίωσης, υφάσματα που παραπέμπουν σε παλαιότερες εποχές όπως π.χ δαντέλες, έντονα φλοράλ, πορσελάνινα και γυάλινα αντικείμενα σε παλιό στυλ κλπ. Οι συνδυασμοί όλων αυτών, ο αριθμός τους μέσα σε έναν χώρο αλλά και το στυλ-είδος και των υπόλοιπων στοιχείων του καθορίζει τον βαθμό του vintage που μπορεί να εμπεριέχεται σε χώρους διακοσμημένους συνολικά σε ύφος  Country, Shabby Chic ή απλώς Kλασσικούς, ενώ η αντίστοιχη "vintage" εκδοχή του μοντέρνου ύφους είναι το στυλ retro, βασισμένο επίσης σε αντικείμενα και στοιχεία παλαιών μεν αλλά πιο σύγχρονων εποχών και συγκεκριμένα στις διακοσμητικές τάσεις και επιλογές των δεκαετιών 1950-1970.  


pinterest.com
pinterest.com
Οι τεχνικές παλαίωσης σε ξύλινα και μεταλλικά αντικείμενα και εκείνη του ντεκουπάζ, είναι τα "κύρια" όπλα για να μετατρέψετε κάθε είδους σύγχρονα αντικείμενα σε "παλαιά" ενώ εξέχουσα θέση σε ένα τέτοιο στυλ διακόσμησης θα βρουν κάθε λογής παλαιά κομμάτια που θα ανασύρετε από τα ...σεντούκια της γιαγιάς ή της μαμάς από σερβίτσια, διακοσμητικά αντικείμενα, γυάλινα σκεύη, καθρέφτες, ασημικά έως υφάσματα και παλιά έπιπλα, τα οποία είτε θα χρησιμοποιήσετε ως έχουν είτε επίσης θα εφαρμόσετε κάποια τεχνική παλαίωσης τονίζοντας την vintage γραμμή τους. 

pinterest.com
pinterest.com
Είναι ένα "απλό" κατά βάση στυλ βασισμένο όχι απαραίτητα σε σε ακριβά υλικά και εφαρμόσιμο όχι μόνο στο καθιστικό ή την κρεβατοκάμαρα αλλά ακόμη και στην κουζίνα, το μπάνιο κλπ. είναι γενικά η διακοσμητική "απομίμηση" εποχών, πριν τα σπίτια μας κατακλυστούν από εντοιχισμένες κουζίνες, ειδικά ντουλάπια μπάνιου κλπ. και ένα ύφος που μπορεί θαυμάσια να δημιουργηθεί ακόμη και με την χρήση αποκλειστικά DIY δημιουργιών τόσο σε έπιπλα όσο και σε επιμέρους αντικείμενα, αφού όψη παλιού μπορείτε να δώσετε σε κάθε μορφής επιφάνεια, συνεπώς και με μικρό σχετικά κόστος αφού ως "βάση" για τέτοιες είδους κατασκευές μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε τύπου οικονομικά κομμάτια που θα βρείτε στην αγορά είτε αφορούν έπιπλα είτε επιμέρους διακοσμητικά αντικείμενα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:  (με κλικ μεγενθύνονται)
pinterest.com

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

: ,