DIY Κατασκευές επένδυσης Καλοριφέρ


Τα καλοριφέρ, ειδικά αν πρόκειται για παλαιού τύπου ογκώδη σώματα, είναι από τα στοιχεία που όχι μόνο "ασχημαίνουν" το σημείο που βρίσκονται αλλά κυρίως αχρηστεύουν ένα μεγάλο μέρος του τοίχου στον οποίο είναι τοποθετημένα και όχι μόνο στη διάρκεια του χειμώνα αλλά και όλες τις άλλες εποχές που δεν χρησιμοποιούνται.  

Έτσι, τρόποι επένδυσης των σωμάτων καλοριφέρ όχι μόνο για διακοσμητικούς αλλά κυρίως για λόγους λειτουργικότητας και λύσεις που θα σας επιτρέψουν να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο σημείο και για άλλες χρήσεις μπορούν να αποδειχτούν πολύτιμες για την γενική διαμόρφωση του χώρου σας και υπάρχουν πολλές επιλογές που δεν απαιτούν μεγάλο κόστος ούτε και είναι χρονοβόρες στην κατασκευή τους. 


EPENDYSH-KALYMMA KALORIFER

Από τις πιο λειτουργικές λύσεις η δημιουργία ενός "καφασωτού" από απλά ξύλα, που μπορεί να βαφτεί σε όποια απόχρωση θέλετε και το επάνω μέρος του οποίου θα χρησιμοποιείται ως κανονικό έπιπλο-ράφι.
Η απόσταση των ξύλων από το σώμα, σε όλα τα σημεία, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 10-15 εκατοστά, ενώ ακόμη και αν δεν είστε σε θέση μόνοι σας να "μοντάρετε" κάτι ανάλογο, είναι ένας τύπος κατασκευής που δεν θα σας κοστίσει ιδιαίτερα και αν την παραγγείλετε σε ένα ξυλουργείο, αναλόγως βεβαίως και την ποιότητα ξύλου που θα επιλέξετε.
  EPENDYSH-KALYMMA KALORIFER

EPENDYSH KALORIFER

Μια τέτοια κατασκευή μπορεί να πάρει όσο "επιμελημένη" όψη θέλετε, δημιουργημένη είτε από απλά πηχάκια-σανιδάκια είτε με την μορφή κανονικού επίπλου "ντουλαπιού" με ανοίγματα στο μπροστινό μέρος, ώστε η απώλεια θερμότητας να είναι από μηδενική έως ελάχιστη. 

EPENDYSH KALORIFER
EPENDYSH-KALYMMA KALORIFER APO PALETES

Για χώρους με μοντέρνα διακόσμηση, νεανικά σπίτια-δωμάτια κλπ. ένα τέτοιο "κάλυμμα" για καλοριφέρ μπορεί να δημιουργηθεί και από παλέτες και αυτός είναι από τους ευκολότερους τύπους κατασκευών, αφού για το μπροστινό μέρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια ήδη έτοιμη, διαμορφωμένη με κενά, κεντρική επιφάνεια μιας παλέτας προσθέτοντας απλώς 3 συμπαγή κομμάτια ξύλου-σανίδες στο επάνω και τα πλαϊνά μέρη.
Το βασικό πλεονέκτημα κατασκευών αυτής της μορφής, αν τα πρόσθετα κομμάτια κατασκευαστούν από φαρδιά-βαριά σανίδα, είναι ότι μπορούν να είναι μετακινούμενα και όχι σταθερά-στερεωμένα στον τοίχο, επιτρέποντας έτσι τον εύκολο καθαρισμό του σημείου. 

EPENDYSH-DIAKOSMHSH KALORIFER

'Ένας ιδιαίτερα καλαίσθητος και εύκολος στην κατασκευή του τύπος "επένδυσης" καλοριφέρ είναι αυτός που μπορεί να δημιουργηθεί με την τοποθέτηση ενός ραφιού στο επάνω μέρος και την προσθήκη δύο ακόμη ή και περισσότερων, κομματιών ξύλου που θα καλύψουν το συνολικό ύψος του σώματος και θα τοποθετηθούν βιδωμένα μεταξύ τους με γωνιές ή μεταλλικές ράβδους και σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, δημιουργώντας έτσι ένα "κάλυμμα" ανοιχτό στο κάτω μέρος και τις πλαϊνές πλευρές.

EPENDYSH KALORIFER

Σε υπό κατασκευή-γενική ανακαίνιση χώρους τα σώματα καλοριφέρ μπορούν να τοποθετηθούν απευθείας μέσα σε κάθε τύπου εντοιχισμένα ή μη ντουλάπια-έπιπλα, το κάτω μέρος των οποίων απλά θα διαμορφωθεί ανάλογα.  

EPENDYSH KALORIFER-VIENEZIKH PSATHA

Από τις πιο απλές και ταιριαστές με κάθε χώρο και στυλ διακόσμησης επιλογές για να κρύψετε τα καλοριφέρ είναι τα κλασσικά παλαιού τύπου "καλύμματα" αποτελούμενα από ένα ξύλινο "κουτί"και πρόσοψη από Βιενέζικη - ξύλινη ψάθα.  Δείτε εδώ αναλυτικές, βήμα-βήμα οδηγίες, πως ακριβώς μπορείτε μόνοι σας να φτιάξετε κάτι τέτοιο. 

EPENDYSH-KALYMMA KALORIFER ME DIATRHTA PANELS

Ανεξάρτητα από τον γενικό τύπο επένδυσης που θα επιλέξετε, εκτός από ξύλο ή ψάθα Βιέννης, για την πρόσοψη κατασκευών κάλυψης καλοριφέρ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και διάτρητα μεταλλικά πάνελς.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ
EIDIKES KATASKEYES EPENDYSHS KALORIFER

Ειδικές κατασκευές επένδυσης καλοριφέρ μπορούν να αποκτήσουν όσο ιδιαίτερη όψη θέλετε, ανάλογα με το χώρο που θα τοποθετηθούν και φυσικά το κόστος που είστε διατεθειμένοι να επωμιστείτε και μπορούν να κατασκευαστούν από επαγγελματίες που ασχολούνται με ξύλινες ή μεταλλικές κατασκευές.

EIDIKES KATASKEYES EPENDYSHS KALORIFER

Η τοποθέτηση ενός απλού ραφιού από ξύλο ή και μάρμαρο στο επάνω μέρος του σώματος και σε σχετική απόσταση ...ασφαλείας, είναι ο οικονομικότερος τρόπος για να αξιοποιήσετε χρηστικά ένα μέρος του τοίχου που βρίσκεται τοποθετημένο το καλοριφέρ  και να βελτιώσετε την αισθητική του χώρου όχι καλύπτοντάς το  αλλά με την διακόσμηση του συγκεκριμένου σημείου. 

EIDIKES KATASKEYES EPENDYSHS KALORIFER
EPENDYSH - DIAKOSMHSH KALORIFER

Ειδικά σε μικρούς χώρους τέτοιες λύσεις με τοποθέτηση ραφιών κάθε τύπου  θα σας επιτρέψουν να χρησιμοποιήσετε λειτουργικά το σημείο που βρίσκονται τοποθετημένα τα σώματα καλοριφέρ σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού. 

EPENDYSH - DIAKOSMHSH KALORIFER

Η τοποθέτηση ενός επίπλου, τραπεζιού, τραπεζιού κονσόλας κλπ. με τρόπο που το καλοριφέρ να βρίσκεται "κρυμμένο" στο κάτω μέρος του είναι επίσης μια πολύ λειτουργική λύση, για να μην χάνετε  χώρο στο συγκεκριμένο σημείο και ιδανική κυρίως για τους μήνες που τα σώματα βρίσκονται εκτός λειτουργίας

EPENDYSH - DIAKOSMHSH KALORIFER

Ανάλογα με την συνολική διακόσμηση του χώρου την συγκεκριμένη χρήση μπορούν να εξυπηρετήσουν, εκτός από συμβατικά, και κάθε είδους DIY έπιπλα κατασκευασμένα από φυσικά ακατέργαστα ξύλα, σανίδες, παλέτες κλπ. που θα τα δημιουργήσετε στις ακριβείς διαστάσεις που απαιτεί ο χώρος σας. 

VAPSIMO KALORFER
Τέλος, μια πρόταση για μοντέρνας διακόσμησης σπίτια αλλά και επαγγελματικούς χώρους, για να ενσωματώσετε αισθητικά τα σώματα καλοριφέρ στο σύνολο του χώρου, είναι το βάψιμό τους σε απόχρωση ταιριαστή με τον τοίχο και τα υπόλοιπα στοιχεία που υπάρχουν στο συγκεκριμένο σημείο. 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
pinterest.com/soulouposeto