Ηλιακά Φωτιστικά: Απλές κατασκευές και τρόποι για να τα αξιοποιήσετε στον κήπο ή το μπαλκόνι


Τα ηλιακά φωτιστικά εκτός από τα πλέον οικονομικά και οικολογικά για τον φωτισμό εξωτερικών χώρων μπορούν να μετατραπούν και σε ένα πολύ ιδιαίτερο διακοσμητικό στοιχείο στον κήπο ή το μπαλκόνι, αν αξιοποιηθούν ευφάνταστα με την δημιουργία απλώς DIY ...φωτεινών κατασκευών.


Το πιο ...άκομψο μέρος των απλών "καρφωτών" στο έδαφος ηλιακών φωτιστικών, που όμως είναι και τα πιο οικονομικά, είναι ο στύλος στήριξής τους και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τα χρησιμοποιήσετε χωρίς αυτόν, όπως και για να αξιοποιήσετε κάθε τύπο ηλιακού φωτιστικό για να δημιουργήσετε τόσο διακοσμητικές όσο και απόλυτα λειτουργικές εστίες βοηθητικού φωτισμού σε χαμηλά αλλά και ψηλότερα σημεία κάθε εξωτερικού χώρου.

SOLAR LIGHTS IDEAS

Βγάλτε τους στύλους στήριξης και κολλήστε απλά ηλιακά φωτιστικά εδάφους πάνω σε ξύλινες κολώνες, χοντρά δοκάρια, κορμούς δέντρων ή όποιο άλλο ανάλογο στοιχείο. Τοποθετώντας μερικές τέτοιες συνθέσεις, η κάθε μια αποτελούμενη από 2-3 κολώνες διαφορετικού ύψους, θα δημιουργήσετε  πραγματικά εντυπωσιακά φωτιστικά με  έντονο φωτισμό, που επιπλέον θα είναι είναι ιδιαίτερα όμορφα και κατά τη διάρκεια της ημέρας. 

SOLAR LIGHTS IDEASΤα ηλιακά φωτιστικά σε μορφή γιρλάντας είναι ιδανικά για διακοσμητικούς φωτισμούς κυρίως σε μπαλκόνια.
Τα λαμπάκια συνδέονται μεταξύ τους με 
Τα λαμπάκια συνδέονται μεταξύ τους με καλώδιο, όπως ακριβώς και τα αντίστοιχα led ρεύματος-μπαταρίας, το οποίο καταλήγει σε ένα μικρό ηλιακό πάνελ που μόνο  αυτό θα  πρέπει να βρίσκεται  τοποθετημένο σε ηλιόλουστο σημείο.  Με τον τρόπο μπορείτε να φωτίσετε σημεία που κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένα στον ήλιο ή να τα χρησιμοποιήσετε για δημιουργία διακοσμητικών στοιχείων όπως π.χ την φωτισμένη "βροχή" τοποθετώντας τα με τρόπο που να φαίνεται ότι ξεπηδούν από ένα ποτιστήρι στερεωμένο σε κάποιο ψηλό σημείο, για να φωτίσετε αναρριχώμενα φυτά κλπ.  

SOLAR LIGHTS IDEAS

Ολόκληρο ένα πλαστικό ηλιακό φωτιστικό μπορείτε να το ...κρύψετε με πολλούς τρόπους, αφήνοντας το φως του να διαχέεται. 
Δημιουργείστε για παράδειγμα επιδαπέδιες ψηλές συνθέσεις από θαλασσόξυλα ή κλαδιά δέντρων που απλώς θα κολλήσετε μεταξύ τους και τοποθετείστε στο κέντρο τους το φωτιστικό, τοποθετήστε όσο πιο διάτρητα ή και ανοιχτά στο επάνω μέρος τους ψηλά διακοσμητικά φανάρια πάνω από απλά ηλιακά φωτιστικά κλπ.  

SOLAR LIGHTS IDEAS

Οι απλές αντικουνουπικές δάδες για εξωτερικούς χώρους επίσης μπορούν να μετατραπούν σε ιδιαίτερα εντυπωσιακά φωτιστικά. 
Αφαιρέστε το μεταλλικό δοχείο τοποθέτησης παραφινέλαιου και στη θέση του στερεώστε ένα ηλιακό φωτιστικό, που να ταιριάζει σε σχήμα-μέγεθος, χωρίς τον στύλο στήριξή του.

   SOLAR LIGHTS IDEAS

Γυάλινοι γλόμποι-μπάλες επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν "κάλυμμα" ενός ηλιακού φωτιστικού δημιουργώντας ένα πολύ πιο όμορφο φωτισμό εξωτερικού χώρου.


SOLAR LIGHTS IDEAS

Η πιο συνηθισμένη DIY ιδέα που θα συναντήσετε στο internet, σε περιοδικά με προτάσεις για διακοσμήσεις-κατασκευές κλπ. σχετικά με ηλιακά φωτιστικά είναι πως θα τα δημιουργήσετε από ένα οικονομικό ηλιακό φωτιστικά και γυάλινα βάζα. Με δεδομένο όμως ότι στην χώρα μας δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα και δεν θα βρείτε εύκολα τα ειδικά βάζα με το αποσπώμενο στο κέντρο τους καπάκι, πρόκειται κατά βάση για κατασκευές που μάλλον ...δεν αξίζουν τον κόπο αφού στην αγορά θα βρείτε πλέον έτοιμα κρεμαστά ή επιτραπέζια ηλιακά φωτιστικά αυτής της μορφής σε πολλά διαφορετικά σχέδια. Δείτε ενδεικτικά εδώ και εδώ

SOLAR LIGHTS IDEAS

Αν χρησιμοποιήσετε ένα απλό ηλιακό φωτιστικό αντί για ...λάμπα σε ένα οποιουδήποτε τύπου αμπαζούρ θα δημιουργήσετε ένα ιδιαίτερο όμορφο επιτραπέζιο φωτιστικό για τον κήπο ή το μπαλκόνι σας που απλώς ...δεν θα καίει ρεύμα. 
Αφαιρέστε τον στύλο στήριξης του ηλιακού φωτιστικού και με όποιο τρόπο σας είναι ευκολότερος, κόλλα, κολλητική ταινία κλπ. συγκρατήστε το κεντρικό του μέρος στο σημείο υποδοχής λάμπας του αμπαζούρ. 

SOLAR LIGHTS IDEAS

Χρήση "λάμπας" μπορούν να κάνουν απλά ηλιακά φωτιστικά τοποθετημένα και σε κάθε τύπου μεταλλικά φωτιστικά-φανάρια εξωτερικών χώρων ή σε αυτά που μπορείτε να δημιουργήσετε χρησιμοποιώντας μεταλλικούς σκελετούς από παλιά φωτιστικά, μεταλλικά κρεμαστά καλάθια για φυτά κλπ.

SOLAR LIGHTS IDEAS

Αντί να τα τοποθετήσετε απευθείας στο χώμα, χρησιμοποιείστε απλά ηλιακά φωτιστικά καρφωμένα σε γλάστρες ή προσαρμόστε σε κρεμαστά δοχεία φύτευσης κρεμαστά ηλιακά φωτιστικά σε σχήμα μικρού φαναριού. Όλοι οι φωτισμοί αυτής της μορφής είναι και περισσότερο λειτουργικοί και πιο όμορφοι οπτικά, ειδικά αν οι φωτισμένες "σειρές" φυτών που θα δημιουργήσετε στον κήπο ή το μπαλκόνι σας αποτελούνται από ομοιόμορφες γλάστρες.

SOLAR LIGHTS IDEAS

Σε κάθε τύπου κρεμαστό ή επιτραπέζιο φανάρι-κηροπήγιο για εξωτερικούς χώρους μπορείτε να προσαρμόσετε ανάλογα σε σχήμα-μέγεθος ηλιακά φωτιστικά. 
Αν σας αρέσουν αλλά δεν θέλετε να μπείτε στη διαδικασία
 αποσυναρμολόγησης του φωτιστικού και προσαρμογής των επιμέρους κομματιών του με τρόπο που το πάνελ συλλογής φωτός να βρίσκεται σε σημείο πλήρως εκτεθειμένο στον ήλιο, θα βρείτε πλέον στην αγορά έτοιμα ηλιακά φωτιστικά-φανάρια αυτής της μορφής που πραγματικά λειτουργούν και σαν  διακοσμητικά στοιχεία σε εξωτερικούς χώρους. Δείτε ενδεικτικά εδώ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto