Από μια παλιά συρταριέρα σε μια απίστευτη παιδική ...κουζίνα
Η φαντασία είναι ένα προσόν αναντικατάστατο, συχνά πολυτιμότερο και πολύ πιο ...σωτήριο από κάθε ικανότητα, σε κάθε φάση της ανθρώπινης ζωής.
Γι΄αυτό είναι το πρώτο που θα πρέπει να καλλιεργούμε στα παιδιά μέσα κυρίως από το παιχνίδι και με κάθε πιθανό και ...απίθανο τρόπο. Η κατασκευή παιχνιδιών από απλά υλικά και καθημερινά αντικείμενα είναι ένας τέτοιος τρόπος που εντυπωσιάζει τα παιδιά πολύ παραπάνω από οποιοδήποτε έτοιμο παιχνίδι και η συγκεκριμένη μετατροπή μιας παλιάς συρταριέρας σε παιδική κουζίνα απλά ...απίστευτη!

Οι επιμέρους μετατροπές που έχουν πραγματοποιηθεί στο έπιπλο, εκτός του βαψίματος, είναι κοψίματα του ξύλου ανά σημεία και προσθήκες κάποιων στοιχείων, ώστε τελικά να αποκτήσει απόλυτα αληθοφανή και πολύ ...γουστόζικη όψη κουζίνας!

Οι βασικές μετατροπές:

- Ένα κομμάτι ξύλου έχει βιδωθεί στο πίσω μέρος του επίπλου, σαν "πλάτη".
Δύο βιδωμένα πηχάκια πάνω στο ξύλο το κάνουν σταθερότερο και δημιουργούν την επιφάνεια για να βιδωθούν απλά γαντζάκια από τα οποία κρεμιούνται τα ...κατσαρολικά :) 

-  Η πρόσοψη του 2ου συρταριού έχει αφαιρεθεί  και στην θέση της έχει τοποθετηθεί - κολληθεί ένα κουρτινάκι!

- Το 1ο συρτάρι έχει μετατραπεί σε φούρνο!
Η πρόσοψη του συρταριού έχει αποσυναρμολογηθεί από το υπόλοιπο συρτάρι και με την τοποθέτηση μηχανισμού κλεισίματος το συρτάρι έχει μετατραπεί σε ανοιγόμενο ντουλάπι, ενώ ένα τμήμα στο κέντρο της πρόσοψης έχει αφαιρεθεί ώστε να είναι εμφανής η ...σχάρα του φούρνου!
Στο κενό μπορεί και να κολληθεί διάφανη ζελατίνα που δημιουργεί πειστική όψη ...τζαμιού. 


- Στην κεντρική επιφάνεια της συρταριέρας έχει κοπεί ένα στρογγυλό τμήμα σε διάσταση τέτοια ώστε να τοποθετηθεί σταθερά το μεταλλικό λεκανάκι - νεροχύτης, ενώ είτε με χρώμα είτε με αυτοκόλλητο μαυροπίνακα είναι εύκολο να δημιουργηθούν τα μάτια της κουζίνας!

- Μια παλιά βρύση έχει κολληθεί πάνω στο ξύλο, όπως και οι διακόπτες της κουζίνας!


Το κοψίματα και οι βασικές μετατροπές ασφαλώς θα πρέπει να προηγηθούν και στην συνέχεια όλο το έπιπλο να τριφτεί πολύ καλά με γυαλόχαρτο ώστε όλα τα σημεία του να είναι εντελώς λεία χωρίς αιχμηρά σημεία. 
Ακολουθεί το βάψιμο (εξωτερικά και εσωτερικά) και στην συνέχεια η προσαρμογή των επιπρόσθετων - κολλημένων στοιχείων, για τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σιλικόνη ή μια ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης. 


Έπιπλα αυτής της μορφής, που για την συγκεκριμένη χρήση δεν ενδιαφέρει καθόλου η κατάσταση στην οποία βρίσκονται, θα βρείτε στα καταστήματα - eshops παλιών - μεταχειρισμένων επίπλων σε πολύ οικονομικές τιμές, ενώ αν δεν έχετε την δυνατότητα να κάνετε μόνοι σας τα κοψίματα σημαδέψτε τα σημεία κοπής - σχήματα πάνω στο ξύλο και αποτανθείτε σε έναν επαγγελματία ξυλουργό που θα τα κάνει πολύ εύκολα, κρατώντας για εσάς αλλά και για το ...πιτσιρίκι σας το υπόλοιπο πολύ ...δημουργικό και διασκεδαστικό κομμάτι της όλης διαδικασίας :)