Αυθεντικό vintage στυλ σε ένα παλιό, ιστορικό σπίτι


Η μεγαλύτερη πρόκληση της σύγχρονης διακόσμησης εσωτερικών χώρων σε vintage ύφος είναι αυτό να προκύψει πραγματικά καλαίσθητο αλλα και λειτουργικό και χωρίς να δημιουργεί μια ιδιαίτερα αυστηρή και μουσειακή ατμόσφαιρα...


Ένα πολύ παλιό σπίτι, με δεδομένο ότι τα αρχικά θεμέλια χρονολογούνται από τον 14ο αιώνα!
Ένα σπίτι που την δεκαετία του ΄60 έχει ...πρωταγωνιστήσει ακόμη και στην τηλεόραση, σαν σκηνικό σε παιδικές σειρές και  τηλεοπτικές μεταφορές Σουηδικών παραμυθιών. 
Μια πολύ μεγάλη και  όχι ασφαλώς για ...κοινούς θνητούς ξύλινη μονοκατοικία :) με πολλά ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία και χαρακτηριστικά, όμως οι επιμέρους εξαιρετικές διακοσμητικές επιλογές μπορούν θαυμάσια να "αντιγράφουν" σε κάθε χώρο.

Η μεγαλύτερη πρόκληση της σύγχρονης διακόσμησης εσωτερικών χώρων σε vintage ύφος είναι αυτό να προκύψει πραγματικά καλαίσθητο αλλα και λειτουργικό και χωρίς να δημιουργεί μια ιδιαίτερα αυστηρή και μουσειακή ατμόσφαιρα, κάτι που στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει επιτευχθεί υποδειγματικά μέσω τριών κυρίως στοιχείων:
- Τα πολλά βαμμένα έπιπλα τεχνητά παλαιωμένης όψης, σε πολύ όμορφες αποχρώσεις
- Τα σύγχρονα αντικείμενα και λεπτομέρειες σε vintage στυλ αλλά όχι "βαριάς" αισθητικής όπως πχ φωτιστικά, διακοσμητικά αντικείμενα, βιβλία κλπ συνδυασμένα εξαιρετικά με αυθεντικά παλιά κομμάτια. 
- Τα πολύ ταιριαστά με το όλο ύφος υφασμάτινα στοιχεία σε εμπριμέ και φλοράλ μοτίβα, επιλεγμένα και συνδυασμένα και με μονόχρωμα έτσι που να μην "φορτώνουν" τον χώρο, ενώ ταυτόχρονα τονίζουν σε όλα τα σημεία την γενική ατμόσφαιρα. 

Είναι αυτά ακριβώς τα στοιχεία που σε κάθε χώρο, ανεξάρτητα από την παλαιότητα, την αρχιτεκτονική και την γενική εσωτερική του διαμόρφωση, ακόμη και σε ένα νεόδμητο διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, μπορούν να δημιουργήσουν ένα πραγματικά εντυπωσιακό vintage ύφος προσαρμοσμένο στην λειτουργική καθημερινότητα ενός σύγχρονου σπιτιού. 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
historiskahem.se