ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ: Ο παλιός ...σιδηροδρομικός σταθμός


Μαγευτική ατμόσφαιρα για την δημιουργία της οποίας αρκεί και μόνο ότι πρόκειται για τον χώρο του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού στο Osmo, στα περίχωρα της Στοκχόλμης.


Το διόρωφο κτίσμα του παλιού σταθμού εξωτερικά έχει παραμείνει αναλλοίωτο, ενώ και εσωτερικά έχουν διατηρηθεί τα βασικά αρχιτεκτονικά στοιχεία όπως το ύψος, οι μεγάλοι ενιαίοι χώροι, τα μεγάλα παράθυρα και πόρτες. 

Χώροι αυτών των διαστάσεων και με τις συγκεκριμένες αρχιτεκτονικές ιδιαιτερότητες κάθε άλλο παρά εύκολο είναι να διαμορφωθούν σε ένα όχι "απρόσωπο" και ταυτόχρονα λειτουργικό σύγχρονο σπίτι, κάτι που στο συγκεκριμένο έχει επιτευχθεί απόλυτα με τον συνδυασμό ρουστίκ, vintage αλλά και μοντέρνων στοιχείων.
Αποτέλεσμα η εσωτερική διαμόρφωση να είναι αισθητικά απόλυτα ταιριαστή τόσο με την εξωτερική όψη του σπιτιού όσο και την γενική αρχιτεκτονική ενός κτίσματος του περασμένου αιώνα, που πλέον εξυπηρετεί πλήρως την σύγχρονη καθημερινότητα των ενοίκων του. 
 
Οι ξύλινες επενδύσεις στους τοίχους, το ξύλο στο δάπεδο σε όλους τους χώρους, ο υποδειγματικός τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά σχεδιασμός της κουζίνας, τα λιγοστά αλλά μεγάλου μεγέθους αντικείμενα μοντέρνου ύφους, η χρήση του μπλε σε συνδυασμό με τις φυσικές αποχρώσεις του ξύλου όπως και ο λιτά διαμορφωμένος εξωτερικός χώρος είναι τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία του σπιτιού, που έχει επί της ουσίας διατηρήσει ακέραιο τον χαρακτήρα της αρχικής του χρήσης χωρίς κανένα πρόσθετο στοιχείο να είναι παράταιρο.