Ξύλινο σπίτι στις διαστάσεις μεγάλου ...δωματίου

Ένα mini ξύλινο σπίτι στα τμ ενός μεγάλου ...δωματίου


Σουηδικά ...μαθήματα πλήρους εργονομικής εκμετάλλευσης μικρών χώρων, σε ψηλοτάβανο ξύλινο κτίσμα μόλις 21τμ στις διαστάσεις δηλαδή ενός ...σαλονιού. 

Τα μικρά ξύλινα σπίτια αυτής της μορφής, που συνηθίζονται σε χώρες της Β.Ευρώπης κυρίως στα προάστια μεγάλων πόλεων, συνήθως βρίσκονται αρκετά μαζί σε συγκροτήματα κατοικιών που προορίζονται για μόνιμες κατοικίες ή airbnb καταλύμματα για 1-2 άτομα.

Εκτός της εξ΄ολοκλήρου ξύλινης κατασκευής και των μικρών τους διαστάσεων χαρακτηρίζονται επίσης από την ύπαρξη άνετου εξωτερικού χώρου, όπως και το μεγάλο ύψος έτσι ώστε συνήθως στο πατάρι να φιλοξενείται το υπνοδωμάτιο. 

Aυτή η διαρρύθμιση έχει χρησιμοποιηθεί και στην διαμόρφωση του συγκεκριμένου σπιτιού 21τμ, με το άνετο υπνοδωμάτιο στο υπερυψωμένο πατάρι και καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα, μπάνιο στον χώρο του ισογείου το οποίο βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με την επίσης ξύλινη ανοιχτή βεράντα. 

Λειτουργικές επιλογές όπως η μετακινούμενη σκάλα που όταν δεν χρησιμοποιείται εφάπτεται του τοίχου, η επίσης επιτοίχια τοποθέτηση της τηλεόρασης, το πτυσσόμενο τραπέζι και ο καναπές κρεβάτι στο καθιστικό, σε συνδυασμό με τα μεγάλα τόσο σε μήκος όσο και σε ύψος παράθυρα που "ανοίγουν" οπτικά τον χώρο και την σκανδιναβικού τύπου μοντέρνα και απλή διακόσμηση σε άσπρο-μαύρο-γκρι δημιουργούν ένα σύνολο που τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά καλύπτει τις ανάγκες διαβίωσης ενός ή και δύο ατόμων με τρόπο σαφώς κατά πολύ ανώτερο μιας τυπικής γκαρσονιέρας. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
www.hemnet.se