Αναρριχώμενα σε σχήμα ...κάκτουΠολύ απλός τρόπος για να δώσετε σε μικρού και μεσαίου μεγέθους αναρριχώμενα πράσινα φυτά όψη ...κάκτου! Με τον συγκεκριμένο τρόπο πολύ ξεχωριστή όψη θα αποκτήσουν μη ανθοφόρα πράσινα αναρριχώμενα εσωτερικού χώρου πχ διακοσμητικός κισσός, πόθος κλπ. τοποθετημένα σε μικρά γλαστράκια.

Θα χρειαστείτε:
- Σύρμα 1.5mm
- Σύρμα 0,7mm
- Πένσα
- Μια δεύτερη γλάστρα στην ίδια διάσταση με αυτή που θα χρησιμοποιήσετε γεμάτη χώμα ή ένα μπωλ με άμμο, χοντρό αλάτι κλπ

Αρχικά σχηματίστε με ένα ενιαίο κομμάτι από το χοντρό σύρμα το βασικό σχήμα - περίγραμμα του κάκτου. 
Στην συνέχεια κόψτε τρία κομμάτια σύρμα για να δημιουργήσετε καμπύλα κομμάτια στο ίδιο μήκος και πλάτος με το κεντρικό μέρος του αρχικού σχήματος.  

Δέστε σταθερά με ένα κομματάκι σύρμα και τα τρία καμπύλα κομμάτια στην κορυφή του αρχικού κομματιού. 

Στερεώστε την κατασκευή στην γλάστρα ή το μπωλ και ανοίξτε τα τρία καμπύλα κομμάτια προς όλες τις πλευρές, λυγίζοντας το σύρμα όπου χρειάζεται, έτσι ώστε να δημιουργηθούν εκτός από το εξωτερικό και τα εσωτερικά υποστηλώματα για το φυτό και το συρμάτινο σχήμα να "γεμίσει".

Συγκρατείστε τα κάθετα σύρματα με κομμάτια λεπτού σύρματος που θα δέσετε στο κέντρο της κατασκευής ανά 4-5cm, ώστε να δημιουργηθούν μερικά ακόμη υποστηλώματα για τους κεντρικούς βλαστούς του φυτού, όσο αυτό αναπτύσσεται σε ύψος.   

Καρφώστε τον κάκτο σταθερά στην γλάστρα του φυτού και όσο αυτό αναπτύσσεται κατευθύνετε το κλαδάκια του με τρόπο που να "γεμίζει" και να καλύπτει τόσο το εσωτερικό μέρος όσο και το εξωτερικό περίγραμμα του κάκτους, κόβοντας όποτε χρειάζεται φύλλα που "ξεφεύγουν" από το συρμάτινο σχήμα. 

ΠΗΓΗ: