Τα χρώματα του 2021 από την Shutterstock

Shutterstock
Color Trends 2021


H Shutterstock μια από τις πιο δημοφιλείς παγκοσμίως ηλεκτρονικές "βιβλιοθήκες" φωτογραφιών, γραφικών και εικόνων κυκλοφόρησε την ετήσια έκθεση - "πρόβλεψη" Color Trends με τα χρώματα που αναμένεται να κυριαρχήσουν το 2021  σε Mόδα, Tέχνη, Διακόσμηση.  Οι συλλογές της Shutterstock από το 2003 που ιδρύθηκε έως σήμερα αριθμούν περισσότερα από 200.000 εκατομμύρια φωτογραφίε - γραφικά ς των οποίων διατηρεί τα δικαιώματα εκμετάλλευσης και η συνεργασία της με έναν πολύ μεγάλο αριθμό φωτογράφων, designers και γενικά επαγγελματιών του χώρου της "εικόνας" από ολόκληρο τον κόσμο είναι ο λόγος επιρροής της στην διαμόρφωση των τάσεων που επικρατούν σε μόδα, διακόσμηση και σύγχρονες εικαστικές τέχνες. 

Στο φετινό Color Trends, με βάση την ψηφιακή ανάλυση των προτιμήσεων των χρηστών της και τα downloads των εικόνων από 20 χώρες,  η Shutterstock παρουσιάζει τρεις αποχρώσεις που αναμένεται να κυριαρχήσουν το 2021 και που ομολογουμένως, είτε επιβεβαιωθούν οι ...προβλέψεις της είτε όχι, πρόκειται για χρώματα που ειδικά στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων "γράφουν" εξαιρετικά, ενώ ταυτόχρονα και μεταξύ τους συνδυάζονται απόλυτα ταιριαστά. 

Set Sail Champagne (# FAEBD7) Λαμπερό αλλά και απαλό λευκό, ένας "καμβάς" που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν βάση απλώς για τα ...πάντα και να συνδυαστεί ιδανικά τόσο με όλες τις φυσικές αποχρώσεις όσο και με κάθε έντονο χρωματικό τόνο.   

Fortuna Gold (# DAA520)Μεταλλικό χρυσό. Ιδανικό για χρήση τόσο σε μεγάλες επιφάνειες όσο και σε μικρότερες λεπτομέρειες, ιδανικό ...ταίρι για τις αποχρώσεις φυσικού ξύλου και τόνος που προσθέτει φωτεινότητα και φινέτσα σε κάθε χώρο όποιο και αν είναι το γενικό ύφος διακόσμησής του.  


Tidewater Green (# 2F4F4F)Το βαθύ του ...ωκεανού. Ικανό να προσθέσει πολύ ιδιαίτερο στυλ από τις επιφάνειες  των τοίχων και τα υφασμάτινα στοιχεία ενός εσωτερικού χώρου έως μικρές διακοσμητικές λεπτομέρειες, δένει τέλεια με όλη την γκάμα των "ζεστών" χρωμάτων αλλά και πράσινο, μπλε και λευκό και δημιουργεί ένα καλοκαιρινό, χειμερινό, κλασσικό, μοντέρνο ή "δραματικό" σκηνικό ανάλογα με τους επιμέρους συνδυασμούς στον χώρο που θα χρησιμοποιηθεί.