Τα πιο εύκολα, οικονομικά και εντυπωσιακά DΙΥ Χριστουγεννιάτικα Στεφάνια


DIY Χριστουγεννιάτικα Στεφάνια
με
κουκουνάριαΤα χριστουγεννιάτικα στεφάνια είναι γενικά από τους πιο απλούς και εντυπωσιακούς τρόπους για να δημιουργήσετε έντονη γιορτινή ατμόσφαιρα, ενώ ταυτόχρονα αν επιλέξετε για την κατασκευή τους φυσικά υλικά μπορούν να αποδειχθούν και από τις πλέον οικονομικές γιορτινές διακοσμήσεις για εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους.  Θα χρειαστείτε:

Μεταλλική βάση - σκελετό για στεφάνια, που μπορεί και να δημιουργηθεί από λεπτό σύρμα ή ακόμη και μεταλλικές απλές κρεμάστρες ρούχων, φτιάχνοντας τρεις κύκλους από σύρμα (ο ένας λίγο μεγαλύτερος από τον άλλο) που ανά σημεία θα συγκρατήσετε - ενώσετε μεταξύ τους με μικρά κομμάτια σύρμα. 
 
- Κουκουνάρια σε τρία διαφορετικά μεγέθη

-  Σπάγγο, Φωτάκια Led, Πιστόλι σιλικόνης 
Ξεκινείστε τυλίγοντας σπάγγο-λεπτό σκοινί γύρω από τον μεταλλικό σκελετό. 
Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθεί μια σταθερή βάση χωρίς μεγάλα κενά πάνω στην οποία θα κολληθούν τα κουκουνάρια.


Κολλήστε με το πιστόλι σιλικόνης την πρώτη εξωτερική σειρά κουκουναριών, χρησιμοποιώντας τα πιο μεγάλα κουκουνάρια σε όσο πιο "οριζόντια θέση". 


Συνεχίστε με την δεύτερη σειρά, αποτελούμενη από λίγο πιο μικρά κουκουνάρια που θα κολλήσετε κάθετα (όρθια) και τελευταία προσθέστε την τρίτη σειρά από μικρά κουκουνάρια επίσης σε όσο πιο οριζόντια θέση και με την κορυφή τους προς την εσωτερική πλευρά του στεφανιού.


Προσθέστε ανά σημεία μικρά πράσινα κλαδάκια από έλατο, κυπαρρίσι, τούγια κλπ. στερεώντας τα ανάμεσα στα κουκουνάρια και ολοκληρώστε το στεφάνι με μια σειρά διακοσμητικά Led ή Led με καλώδιο χαλκού


Στεφάνια αυτής της μορφής μπορούν να κρεμαστούν όπως και να χρησιμοποιηθούν σε επιτραπέζιες διακοσμήσεις τοποθετώντας στη μέση τους μια απλή σύνθεση με μεγάλο κερί. 

Αν φυσικά το προτιμάτε εκτός από πράσινα μπορούν να να προστεθούν και άλλα φυσικά στοιχεία-κλαδάκια για περισσότερο χρώμα. 

Αν και γενικά τα κομμένα κλαδιά των κωνοφόρων διατηρούνται για αρκετό χρονικό διάστημα αν θέλετε να φτιάξετε τα στεφάνια αρκετά πριν τις ημέρες των γιορτών και για να διατηρηθούν σε άριστη κατάσταση, τα φυσικά κλαδάκια - στοιχεία μπορούν και να αντικατασταθούν από τεχνητά που θα κολλήσετε στο στεφάνι με πιστόλι σιλικόνης. ΠΗΓΗ
apieceofrainbow.com/