Χριστουγεννιάτικες συνθέσεις με φυσικό πράσινο για εξωτερικούς-εσωτερικούς χώρους

Στολίστε εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους 
με
φυσικό πράσινο και σφουγγάρι ανθοδετικής

Το φυσικό πράσινο είναι, γενικά, από τις πιο καλαίσθητες επιλογές για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό του σπιτιού και όχι μόνο κλαδιά έλατου αλλά και από άλλα είδη δέντρων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσετε ιδιαίτερα εντυπωσιακές γιορτινές συνθέσεις - "γλάστρες" για εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους.  

Τα τεχνητά κλαδιά και η συνθετική γιρλάντα απομίμησης έλατου πολύ συχνά προτιμούνται για στολισμούς αυτής της μορφής, ειδικά από όσους συνηθίζουν να στολίζουν σχετικά νωρίς, απλώς και μόνο γιατί διατηρούν την όψη τους σε όλη την περίοδο των γιορτών σε σχέση με το φυσικό πράσινο που σταδιακά μαραίνεται.  Όμως το σφουγγάρι ανθοδετικής είναι ο απλός τρόπος για να παραμείνουν ολοζώντανες οι φυσικές συνθέσεις η αισθητική των οποίων είναι ασφαλώς κατά πολύ ανώτερη. 
Αφού καρφώσετε τα φυσικά κλαδιά σε καλά βρεγμένο σφουγγάρι ανθοδετικής, σε όποια διάταξη - σχηματισμό θέλετε ανάλογα με το σχήμα και το δοχείο-σημείο που θα τοποθετηθεί η σύνθεση, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να ελέγχετε περιστασιακά ότι το σφουγγάρι διατηρεί την υγρασία του και αν όχι να προσθέτετε νερό.

Για συνθέσεις που βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο το αρχικό βρέξιμο του σφουγγαριού και η φυσική υγρασία του περιβάλλοντος συνήθως αρκούν για να διατηρήσουν τις συνθέσεις αυτής της μορφής στην αρχική τους όψη για αρκετές εβδομάδες.
 

Απλό σφουγγάρι ανθοδετικής θα βρείτε σε eshops με σχετικά είδη αλλά και στα ανθοπωλεία - μεγάλα φυτώρια, σε πολύ οικονομικές τιμές. Δείτε ενδεικτικά εδώ

www.evolutionofstyleblog.com

Το σφουγγάρι ανθοδετικής μπορεί να κοπεί σε όποιο σχήμα-μέγεθος χρειάζεται, ανάλογα με τα αντίστοιχα της γλάστρας - δοχείου που θα χρησιμοποιήσετε.  
Μαζί με τα φυσικά κλαδιά μπορούν ασφαλώς να προστεθούν και αποξηραμένα, διακοσμητικά κλαδάκια, μικροί κορμοί κλπ όπως και φωτάκια ή όποιο άλλο είδος στολιδιού προτιμάτε. 

www.hometalk.com


Με τον συγκεκριμένο τρόπο εκτός από συνθέσεις σε γλάστρες μπορούν να δημιουργηθούν και πολύ εντυπωσιακές επιτοίχιες  συνθέσεις για την είσοδο, το μπαλκόνι ή τον κήπο σας. 
Το μόνο που θα χρειαστεί επιπλέον είναι να προσαρμόσετε στο σφουγγάρι ένα κρέμασμα που μπορεί να δημιουργηθεί ακόμη και με μια απλή μεταλλική κρεμάστρα που θα δέσετε πάνω στο σφουγγάρι με σύρμα ανθοδετικής, πριν αρχίσετε να το γεμίζετε με κλαδιά. 


Οι συνθέσεις σε σχήμα μπάλας όπως και οι μικρογραφίες χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι επίσης από τους πιο εντυπωσιακούς σχηματισμούς για τέτοιου τύπου στολισμούς.


Συνθέσεις αυτής της μορφής για εσωτερικούς χώρους, επιτραπέζιες χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις, στολισμό τραπεζιού κλπ. μπορούν να δημιουργηθούν μέσα σε κάθε είδους πήλινο ή ξύλινο σκεύος, ξύλινα κουτιά, μεταλλικά κασπώ, κομμάτια φυσικού κορμού κλπ. 
Για συνθέσεις στο εσωτερικό του σπιτιού, ανάλογα και με τις συνθήκες υγρασίας - θερμοκρασίας που επικρατούν, ελέγχετε πιο συχνά αν το σφουγγάρι διατηρεί την υγρασία του και αν χρειάζεται προσθέστε νερό.  Οι συνθέσεις - χριστουγεννιάτικες γλάστρες αυτής της μορφής σε κήπο ή και μπαλκόνι μπορούν να αποκτήσουν πραγματικά μοναδική όψη αν χρησιμοποιήσετε κλαδιά όχι μόνο από κωνοφόρα (έλατο, κυπαρίσσι, τούγια, πεύκο) αλλά και άλλα είδη με όμορφο πράσινο φύλωμμα όπως πχ ελιά ή μανόλια όπως και πρόσθετα αποξηραμένα στοιχεία, κουνουνάρια κλπ. 
Τα κουκουνάρια ή όποιο άλλο μικρό στοιχείο χωρίς κοτσάνι θα το κολλήσετε αρχικά με πιστόλι σιλικόνης σε ένα ξυλαράκι το οποίο στην συνέχεια θα καρφώσετε στο σφουγγάρι. Μια τέτοια σύνθεση μπορεί  να περιλαμβάνει και  ένα μεγάλου μεγέθους κεντρικό διακοσμητικό στοιχείο όπως πχ ένα φανάρι ή ακόμη και ένα ανθοφόρο καλλωπιστικό της εποχής πχ Κυκλάμινο ή Αλεξανδρινό.
Τοποθετήστε το στο κέντρο της γλάστρας - δοχείου που θα χρησιμοποιήσετε και στερεώσετε γύρω του κομμάτια σφουγγαριού πάνω στα οποία θα καρφώσετε πράσινα κλαδιά. 


Τα φωτάκια led όπως και οι κλασσικές χριστουγεννιάτικες μπάλες είναι επίσης στοιχεία που μπορούν να δώσουν σε συνθέσεις αυτής της μορφής πραγματικά πολύ εντυπωσιακή και απόλυτα γιορτινή όψη. 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 
pinterest.com/soulouposeto