Πέτρινη αγροικία 120 ετών, ανακαινισμένη και διαμορφωμένη σε Μποέμ ύφος

Ένα πραγματικά ξεχωριστό πέτρινο σπίτι τόσο αρχιτεκτονικά όσο και διακοσμητικά, με την επιλογή του Μποέμ ύφους, ενώ η τοποθεσία δίπλα στην λίμνη ασφαλώς είναι καθοριστική για την συνολική ατμόσφαιρα και την καθημερινότητα της οικογένειας που ζει σε αυτό. 


Το σπίτι βρίσκεται στο χωριό Krzywe 13 χιλ. από την κωμόπολη Elk και δίπλα στην ομώνυμη λίμνη της Β.Πολωνίας. Πρόκειται για μια πολύ όμορφη τοποθεσία, αρκετές παλιές αγροικίες της οποίας έχουν ανακαινιστεί και κατοικούνται από τους λιγοστούς μόνιμους κατοίκους του χωριού ή νοικιάζονται ως παραθεριστικές κατοικίες. Το συγκεκριμένο πέτρινο σπίτι με ηλικία παραπάνω από 120 χρόνων, φιλοξενεί μια οικογένεια νέων ανθρώπων που αποφάσισε να μετεγκατασταθεί από την Βαρσοβία στο Krzywe, απολαμβάνοντας την ηρεμία της ζωής στην φύση. 

Οι εμφανείς πέτρινες τοιχοποιίες το μεγαλύτερο μέρος των οποίων είναι αυτές του αρχικού κτίσματος, μετά τις απαραίτητες εργασίες συντήρησής τους, η επικλινής ξύλινη σκεπή και τα δοκάρια από φυσικό ξύλο που χρησιμοποιήθηκαν και για την στήριξη του σπιτιού είναι τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία του, ενώ η επιλογή της διαμόρφωσης - διακόσμησης σε όχι κλασσικό - παραδοσιακό στυλ όπως συνηθίζεται σε σπίτια αυτής της αρχιτεκτονικής δημιουργούν ένα σύνολο πολύ ιδιαίτερο αισθητικά, φωτεινό και χαρούμενο.  
Τα απλά και λιτής γραμμής έπιπλα όπως και τα λιγοστά αντικείμενα που έχουν χρησιμοποιηθεί στην διαμόρφωση του σπιτιού σε κανένα σημείο δεν επισκιάζουν την αρχιτεκτονική του, αφού και στα δύο επίπεδα του σπιτιού η πέτρα, το ξύλο και η vintage ατμόσφαιρα κυριαρχούν παρά την μοντέρνα διακόσμηση σε Μποέμ ύφος. Το λευκό ξύλινο δάπεδο όπως και γενικά η επιλογή του λευκού σε πολλά στοιχεία - έπιπλα σε συνδυασμό με κάποια στοιχεία σε έντονες φωτεινές αποχρώσεις όπως και τα παραδοσιακά υφαντά χαλιά, συμβάλλουν επίσης στην πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του σπιτιού που ενώ φέρει εμφανή την σφραγίδα του χρόνου, είναι ταυτόχρονα είναι απόλυτα σύγχρονο και λειτουργικό

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
Michal Mrowiec από το werandacountry.pl