Διακοσμήσεις και Κατασκευές με παλιές Βαλίτσες

Τρόποι για να αξιοποιήσετε 
διακοσμητικά αλλά και χρηστικά
παλιές βαλίτσες

DIY Παλιές Βαλίτσες

Από τα αντικείμενα που συνήθως ...αραχνιάζουν σε αποθήκες και πατάρια και λυπόμαστε να πετάξουμε όχι λόγω της πραγματικής, εκτός φυσικά αν πρόκειται για πολύ παλιές ξύλινες ή μεταλλικές βαλίτσες αντίκες, αλλά της συναισθηματικής κυρίως αξίας τους, αρνούμενοι να πετάξουμε μαζί τους και όλες τις ...αναμνήσεις από μέρη που ταξιδέψαμε παρέα τους :)  

Ο τρόπος που μπορούν να αξιοποιηθούν διακοσμητικά οι παλιές βαλίτσες εξαρτάται κυρίαρχα από την παλαιότητα, το υλικό κατασκευής και το μέγεθός τους, αν και σε γενικές γραμμές για όλες μπορεί να βρεθεί μια διακοσμητική χρήση η οποία βεβαίως ταυτόχρονα θα τις αξιοποιεί και ως πολύτιμους αποθηκευτικούς χώρους, αφού στο εσωτερικό τους ακόμη κι αν τις χρησιμοποιήσετε κλειστές ως κομοδίνατραπεζάκια κλπ. θα χωρέσουν ένα σωρό εκτός σαιζόν ρούχα, παπούτσια, λευκά είδη κλπ. και κάθε είδους αντικείμενα και μικροπράγματα από αυτά που δεν χρησιμοποιούμε μεν πολύ συχνά αλλά ωστόσο κάπου θα πρέπει να βρίσκονται τακτοποιημένα. 


Αν σας αρέσει το συγκεκριμένο vintage στυλ αλλά δεν διαθέτετε τις κατάλληλες βαλίτσες αναζητείστε παρόμοια κομμάτια σε παλαιοπωλεία και eshops παλιών-μεταχειρισμένων ειδών. Ακόμη και αν αυτές που θα βρείτε έχουν μικρές φθορές αξίζει τον κόπο να τις ...σουλουπώσετε :) και να τις αξιοποιήσετε διακοσμητικά με όποιο τρόπο ταιριάζει καλύτερα στον χώρο που θα τις τοποθετήσετε.  Οι παλιές βαλίτσες και ανοιχτές μπορούν να μετατραπούν σε πολύ ιδιαίτερα διακοσμητικά στοιχεία vintage ή ethnic ύφους, αφού ανάλογα με το μέγεθός της στο εσωτερικό μιας βαλίτσας μπορείτε να δημιουργήσετε μια ...βιβλιοθήκη, μια ...θήκη για περιοδικά μια ...κοσμηματοθήκη ή ένα ...bar ενώ σε χώρους πιο μοντέρνας και εκκεντρικής αισθητικής θα βρουν την θέση τους ακόμη και κρεμασμένες στους τοίχους ως ...ντουλάπια ή ...ραφιέρες.

 
Όχι μόνο οι μεγάλες αλλά και οι μικρότερου μεγέθους παλιές βαλίτσες/χαρτοφύλακες μπορούν να αξιοποιηθούν με τους ίδιους τρόπους , ειδικά σε μικρά σπίτια με περιορισμένους αποθηκευτικούς χώρους, αφού σε τέτοιες βαλίτσες μπορείτε να συγκεντρώσετε αντικείμενα όπως π.χ είδη/εργαλεία για χόμπυ-κατασκευές, γενικά εργαλεία για μαστορέματα, είδη ραπτικής, βιβλία που δεν χρησιμοποιείτε πλέον ελευθερώνοντας χώρος από ράφια/βιβλιοθήκες κλπ. 

Οι πολύ παλιές βαλίτσες με έντονα μεταλλικά και ξύλινα στοιχεία είναι ιδανικότερες για να τις χρησιμοποιήσετε σε οποιοδήποτε σημείο του καθιστικού ή της κρεβατοκάμαρας ως κομοδίνα, βοηθητικά τραπέζια ή και απλά ως διακοσμητικό στοιχείο, ανοιχτές ή κλειστές, αλλάζοντας αν θέλετε την όψη τους εφαρμόζοντας κάποια τεχνική παλαίωσης ή και απλό βάψιμο, ενώ κάθε τύπου υφασμάτινη ή δερμάτινη βαλίτσα μπορείτε να την επεξεργαστείτε τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, εφαρμόζοντας τεχνική decoupage με χαρτί ή και ύφασμα διαφοροποιώντας  εντελώς την όψη τους. 
΄
Ένας ακόμη τρόπος για να αξιοποιήσετε μια παλιά βαλίτσα σας που δεν θέλετε να πετάξετε είναι με την προσθήκη υφάσματος, μαξιλαριών κλπ. στο εσωτερικό της να την μετατρέψετε σε ένα ιδιαίτερα ...χουχουλιάρικο κρεβατάκι για το κατοικίδιό σας :)


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto