Διακοσμήσεις για Τραπεζάκια Σαλονιού σε Ethnic στυλ

Διαμορφώστε το τραπεζάκι του σαλονιού
σε στυλ
Ethnic 


Το Ethnic λόγω της ποικιλομορφίας των μοτίβων και των πολλών αποχρώσεων, στα οποία και κυρίως βασίζεται, εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε "βαρύ" έως και κιτς αν τα διακοσμητικά στοιχεία - αντικείμενα που θα χρησιμοποιηθούν σε έναν χώρο δεν είναι ταιριασμένα στο σύνολό τους.

Eιδικά σε ό,τι αφορά μικρά αντικείμενα - διακοσμητικά, όπως για παράδειγμα αυτά που θα επιλέξετε για το τραπεζάκι σε ένα σαλόνι - καθιστικό διαμορφωμένο σε Ethnic στυλ όχι μόνο το χρώμα αλλά και το υλικό από το οποιο θα είναι κατασκευασμένα είναι καθοριστικό για μια καλαίσθητη διακόσμηση, με πιο αγαπημένα του αυθεντικού Ethnic ύφους τα κεραμικά, γυάλινα και μεταλλικά αντικείμενα σε συνδυασμό με στοιχεία απο ξύλο και ύφασμα. 


Το κεντρικό τραπεζάκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ανεξάρτητα από το διακοσμητικό ύφος που συνολικά είναι διακοσμημένος ο χώρος σαν ένα σημείο για να συγκεντρώσετε αντικείμενα που σας αρέσουν με Ethnic αισθητική, που αν είναι τα κατάλληλα μπορούν να "σταθούν" ακόμη και σε ένα κλασσικό, νεοκλασσικό, μοντέρνο ή vintage σαλόνι. 

Αντικείμενα με έντονο Ethnic στυλ
Ξύλινα, κεραμικά και μεταλλικά διακοσμητικά, μινιατούρες - φιγούρες, αυθεντικά αντικείμενα τέχνης εμπνευσμένα από πολιτισμούς και χώρες με παράδοση στο Ethnic πχ Ινδία, Κίνα κλπ είναι ασφαλώς τα πλέον κατάλληλα για διακοσμήσεις στο αντίστοιχο ύφος.
Ανάλογα με το μέγεθός τους χρησιμοποιείστε ή 1-2 μεγαλύτερα ή περισσότερα μικρά κομμάτια συνδυασμένα με απλά αντικείμενα από τα ίδια υλικά πχ μεταλλικά βάζα, ξύλινα κουτιά κλπ. 
Το πιο σημαντικό για μια πραγματικά όμορφη διακόσμηση με Ethnic αντικείμενα είναι να μην αναμείξετε αυθεντικά κομμάτια, ειδικά μεγάλου μεγέθους, με πχ φτηνά τουριστικά σουβενίρ αν δεν είστε απολύτως σίγουροι ότι η αισθητική τους είναι ίδια και απόλυτα ταιριαστή. 


Μπρούτζινα - Μεταλλικά αντικείμεναΜπρούτζινα ή και μεταλλικά χρυσαφί διακοσμητικά όπως βάζα, κηροπήγια, φανάρια, μπωλ κλπ είναι ιδανικά για Ethnic διακοσμήσεις, συνδυασμένα ακόμη και με ελάχιστα και μικρά κομμάτια καθαρά Ethnic αισθητικής. 


Αντικείμενα από χρωματιστό γυαλί 


Από τους πιο εύκολους και καλαίσθητους τρόπους για να προσθέσετε Ethnic στυλ στο τραπεζάκι του καθιστικού.
Γυάλινα κηροπήγια, μικρά ή μεγαλύτερα ποτήρια από γυαλί σε διάφορα χρώματα όπως βεβαίως και τα παραδοσιακά Μαροκινά ποτηράκια με Ethnic σχέδια, απομιμήσεις των οποίων θα βρείτε σε καταστήματα ειδών σπιτιού, μεμονωμένα ή συγκεντρωμένα σε έναν μεταλλικό ή ξύλινο δίσκο μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν κηροπήγια ή σαν βαζάκια δημιουργώντας μια ιδιαίτερα όμορφη σύνθεση


Τραπέζι σε Ethnic στυλΣε σαλόνια - καθιστικά διαμορφωμένα στο σύνολό τους σε Ethnic ύφος ένα τρόπος για να μην σας απασχολεί με τι είδους αντικείμενα θα διακοσμήσετε το κεντρικό τραπέζι είναι απλώς να προσθέσετε το ύφος αυτό στο ...ίδιο το τραπέζι.
Σε αυτή την περίπτωση και για να μην είναι το σύνολο "φορτωμένο" επιλέξτε να το πλαισιώσετε με λιγοστά και "διακριτικά" αντικείμενα πχ ένα βάζο με λουλούδια, 1-2 κεραμικά-πήλινα διακοσμητικά κλπ 

Ethnic πολύχρωμα μοτίβαΤα έντονα χρώματα και τα πολύχρωμα μοτίβα είναι από τα πιο κλασσικά στοιχεία του Ethnic ύφους και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα τραπέζι σαλονιού όχι μόνο σε κεραμικά, ξύλινα ή γυάλινα αλλά και χάρτινα ή υφασμάτινα στοιχεία.
Χρησιμοποιείστε καρέ ή ακόμη και ένα διακοσμητικό σουπλά σε έντονα χρώματα, ενώ ένας απλός τρόπος για να δημιουργήσετε πολύ ξεχωριστά Ethnic φαναράκια - κηροπήγια για το τραπεζάκι του σαλονιού είναι να αντικαταστήσετε το χαρτί σε κλασσικά μεταλλικά φαναράκια με χαρτί ή και ύφασμα σε Ethnic μοτίβα. 


ΛουλούδιαΤα λουλούδια είναι έτσι κι αλλιώς από τα ομορφότερα στοιχεία για το κεντρικό τραπέζι του σαλονιού και ειδικά σε ένα τραπεζάκι διακοσμημένο σε Ethnic στυλ μπορούν να προσθέσουν το χρώμα που χρειάζεστε, επιλέγοντας ...μπουκέτα ανάλογης απόχρωσης.
Ανάλογα με το μέγεθος του τραπεζιού και το πόσα ακόμη αντικείμενα θα τοποθετηθούν σε αυτό επιλέξτε ή ένα μεγαλύτερο μεταλλικό ή κεραμικό βάζο ή αρκετά μικρότερα στα οποία θα τοποθετήσετε από ένα λουλούδι. 


Φυτά εσωτερικού χώρουΤα φυτά εσωτερικού χώρου και ειδικά τα Παχύφυτα και τα Κακτοειδή είναι απόλυτα ...ταυτισμένα με το Ethnic ύφος και μπορούν να ...φιλοξενηθούν μέσα σε κάθε είδους πήλινο-κεραμικό ή και μεταλλικό γλαστράκι - κασπώ στο τραπεζάκι του σαλονιού. 


Αντικείμενα σε μαύρο και φυσικές αποχρώσειςΤο Boho  ανήκει στην "υποκατηγορίες" του Ethnic στυλ και η πιο συνήθης επιλογή για τον χώρο του σαλονιού είναι η ...εκδοχή του που βασίζεται στο άσπρο, το μαύρο και τις neutral αποχρώσεις και τα φυσικά υλικά.  
Για τραπέζια σε χώρους διαμορφωμένους στο συγκεκριμένο στυλ επιλέξτε αντίστοιχων αποχρώσεων αντικείμενα κεραμικά, ξύλινα και ψάθινα, δημιουργώντας αντιθέσεις ανάμεσα στο μαύρο και πιο ανοιχτά χρώματα. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto