Ο πιο απλός τρόπος για να δημιουργήσετε Τεχνοτροπίες Τοίχου σε Κυκλικά Σχήματα

Πως θα ...ζωγραφίσετε κύκλους στον τοίχο


Η απλή τεχνική για το βάψιμο εσωτερικών χώρων με τεχνοτροπίες που περιλαμβάνουν κυκλικά σχήματα.

Οι τεχνοτροπίες τοίχου σε γεωμετρικά σχήματα, που μπορούν και να συνδυάζουν πολλές διαφορετικές αποχρώσεις, είναι ένας ιδιαίτερα εύκολος τρόπος για να αλλάξετε την όψη κάθε χώρου που θα τις εφαρμόσετε. 
Το περίγραμμα σχημάτων που αποτελούνται από ευθείες γραμμές πχ τετράγωνα, παραλληλόγραμμα, τρίγωνα είναι εύκολο να τα σχεδιάσετε στον τοίχο με την βοήθεια ενός μεγάλου χάρακα,  επίπεδου ξύλου ή όποιου άλλου είδους ίσιο αντικειμένο σας εξυπηρετεί, ανάλογα με το μέγεθος του σχήματος. 
Όμως και για τα στρογγυλά - καμπύλα σχήματα υπάρχει μια πολύ απλή τεχνική για να τα δημιουργήσετε με απόλυτη ακρίβεια

Αρχικά μετρήσετε πάνω στον τοίχο την συνολική διάμετρο που θέλετε να έχει ο κύκλος, σημαδέψτε με μολύβι την απόσταση με μια οριζόντια και μία κάθετη γραμμή που θα τέμνονται ακριβώς στο κέντρο.
Καρφώστε στο σημείο αυτό ένα καρφάκι, δέστε έναν σπάγγο με μήκος το μισό της απόστασης που μετρήσατε αρχικά και στην άκρη του δέστε ένα μολύβι
Με ...σταθερό χέρι απλώς χρησιμοποιείστε τον σπάγγο με το μολύβι σαν ...διαβήτη για να σχεδιάσετε τον κύκλο στον τοίχο. 

Σε τεχνοτροπίες πιο ελεύθερου σχεδίου ή αν δεν σας ενδιαφέρει η απόλυτη ακρίβεια και του ύψους στο οποίο θα σχεδιαστεί ο κύκλος μπορείτε και απλώς να καρφώσετε το καρφί υπολογίζοντας με το ...μάτι :) το ύψος και τον σπάγγο στο μισό "μήκος" από αυτό που θέλετε να καλύπτει ο κύκλος στον τοίχο. 

Στην συνέχεια χρησιμοποιείστε χοντρή πλαστική αυτοκόλλητη ταινία σε μικρού μεγέθους συσκευασία ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί σε μια απλή θήκη κοπής σελοτέϊπ (οι μικρού φάρδους ηλεκτρολογικές ταινίες είναι οι καταλληλότερες για την συγκεκριμένη χρήση).
Κόψτε μικρά κομμάτια ταινίας και κολλήστε τα περιμετρικά του κύκλου, φροντίζοντας σε όλα τα σημεία να ακολουθείτε πιστά το σχήμα.  

Βάψτε τον τοίχο και αφού στεγνώσει εντελώς το χρώμα, απλώς αφαιρέστε τα κομμάτια της ταινίας. 

Σε σύνθετες τεχνοτροπίες που περιλαμβάνουν διάφορα σχήματα την διαδικασία για την δημιουργία κύκλων - καμπύλων σχημάτων θα την κάνετε είτε πριν είτε αφού ολοκληρώσετε το βάψιμο των σχημάτων που αποτελούνται από ευθείες γραμμές ανάλογα με το σχέδιο. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: