Πως θα φτιάξετε Διακοσμητικά τοίχου με Θαλασσόξυλα


Διακόσμηση  με Θαλασσόξυλα

Σχεδόν μηδενικό κόστος και πολύ απλή διαδικασία για να φτιάξετε καλοκαιρινά διακοσμητικά τοίχου από θαλασσόξυλα ιδανικά εκτός των άλλων και για εξωτερικούς αλλά και για επαγγελματικούς χώρους. 

Εκτός από θαλασσόξυλα θα χρειαστείτε μόνο χοντρό χαρτόνι και πιστόλι σιλικόνης


Αρχικά σχεδιάστε και κόψτε στο χαρτόνι το περίγραμμα - σχήμα της κατασκευής. Μπορεί για παράδειγμα να είναι ένας ιππόκαμπος, ένας αστερίας, μια άγκυρα, ένα ψάρι κλπ.

Αν δυσκολεύεστε μπορείτε να τυπώσετε από το internet κάτι αντίστοιχο και στην συνέχεια να το ξεπατικώσετε πάνω στο χαρτόνι. 
Για κατασκευές μεγάλου μεγέθους απλώς χωρίστε το σχήμα σε 2-3 επιμέρους κομμάτια και συγκρατήστε τα χαρτόνια μεταξύ τους με κολλητική ταινία.Τώρα το μόνο που θα χρειαστεί είναι να καλύψετε το σχέδιο με θαλασσόξυλα, χρησιμοποιώντας μικρά και μεγαλύτερα ξύλα με όποιον τρόπο ανά σημείο είναι ο καλύτερος ανάλογα με το σχήμα της κατασκευής. Θα τα κολλήσετε πάνω στο χαρτόνι με θερμοκολλητικό πιστόλι σιλικόνης. 

Αν θέλετε να τονίσετε το φυσικό χρώμα στα θαλασσόξυλα, μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής, περάστε ένα βερνίκι ξύλου.

Ο τρόπος για ένα πραγματικά πετυχημένο αισθητικά αποτέλεσμα είναι αρχικά να ακουμπήσετε τα θαλασσόξυλα πάνω στο χαρτόνι, χωρίς να τα κολλήσετε, ώστε να μπορείτε εύκολα να κάνετε αλλαγές αναζητώντας ποια είναι η καλύτερη διάταξη των ξύλων και όταν οριστικοποιήσετε την θέση του καθενός να τα κολλήσετε.