Διακοσμήσεις με Αντικέ Μπουφέδες

Αντικέ ...έπιπλα
 Μοντέρνα ...διακόσμηση
Εκτός από ιδιαίτερα λειτουργικά οι μπουφέδες είναι και από τα πιο εντυπωσιακά σε εμφάνιση έπιπλα και ειδικά τα κομμάτια σε αντικέ γραμμή μπορούν να αξιοποιηθούν διακοσμητικά με πολλούς τρόπους και να "σταθούν" το ίδιο πετυχημένα ακόμη και σε χώρους διακοσμημένους σε εντελώς μοντέρνο στυλ. 


Εκτός από την ποικιλία κομματιών σε vintage και retro στυλ που θα βρείτε στην αγορά επίπλων, ο πιο οικονομικός τρόπος για να αποκτήσετε ένα έπιπλο τέτοιας αισθητικής είναι τα αυθεντικά παλιά κομμάτια που διατίθενται σε παλαιοπωλεία και καταστήματα με παλιά - μεταχειρισμένα έπιπλα, σε ιδιαίτερα καλές τιμές. Δείτε ενδεικτικά εδώ και εδώ

Ανάλογα με τον βαθμό φθοράς του και το τι προτιμάτε αισθητικά, ένα τέτοιο παλιό έπιπλο μπορεί να συντηρηθεί (τρίψιμο, γυάλισμα, πέρασμα με βερνίκι κλπ) και να διατηρήσει την φυσική όψη του ξύλου ή να βαφτεί και να παλαιωθεί τεχνητά με χρώματα κιμωλίας.  
Δείτε ΕΔΩ ιδέες για βάψιμο 
και τεχνικές παλαίωσης σε ΜπουφέδεςΌχι μόνο οι παρεμβάσεις πάνω στο έπιπλο με βερνίκι ή χρώμα, η αλλαγή στα χερουλάκια κλπ. αλλά και τα  αντικείμενα που θα επιλέξετε για να πλαισιώσετε έναν μπουφέ σε vintage στυλ μπορούν να διαφοροποιήσουν εντελώς την εικόνα του σημείου που θα τον τοποθετήσετε.
Ένα μεγάλο ή περισσότερα μικρά κάδρα τοποθετημένα χαμηλά, στο σημείο που  σταματά το έπιπλο, όπως και ιδιαίτερα φωτιστικά-αμπαζούρ, καθρέφτες, γυάλινα αντικείμενα μεγάλου μεγέθους και φυτά σε όμορφα κασπώ είναι μερικές από τις πιο πετυχημένες "συνταγές" για να διακοσμήσετε έπιπλα αυτού του τύπου. 
Ανάλογα με το δικό τους στυλ, κλασσικό ή πιο μοντέρνο, θα διαφοροποιηθεί αντίστοιχα και η συνολική αισθητική του χώρου. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
elmueble.com
pinterest.com/soulouposeto