ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ: Σύγχρονη αισθητική σε κτίσμα του 1886


Hilversum Β.Ολλανδία 24 χιλ Β.Α του Άμστερνταμ, το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της περιοχής. Η πόλη διαθέτει αρκετά αρχιτεκτονικά αξιοθέατα με κορυφαίο το Δημαρχείο αλλά και πολλά παλιά αγροκτήματα τα περισσότερα  κτίσματα των οποίων έχουν ανακαινισθεί και μετατραπεί σε σύγχρονα σπίτια.

Ένα τέτοιο είναι και το συγκεκριμένο σπίτι, χτισμένο το 1886.
Κατά την ριζική του αναμόρφωση έχουν διατηρηθεί πολλά από τα αρχικά αρχιτεκτονικά του χαρακτηριστικά όπως τα παλιά πέτρινα δάπεδα, τα δοκάρια στην οροφή, τα μεγάλα παράθυρα.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στην εντελώς σύγχρονη κουζίνα έχει διατηρηθεί σε λειτουργία ακόμη και ο παλιός ξυλόφουρνος του σπιτιού. 
Αρχιτεκτονικά κατά την ανακαίνιση έχει διατηρηθεί και η χωροταξική διάταξη των παλιών σπιτιών με τους μεγάλους ενιαίους χώρους, ενώ ο εσωτερική διαμόρφωση και διακόσμηση είναι πραγματικά μελετημένη και στην τελευταία της λεπτομέρεια, έτσι κανένα από τα πολλά μοντέρνα στοιχεία που έχουν χρησιμοποιηθεί δεν "εισβάλλει" αταίριαστα στην vintage γενική ατμόσφαιρα του σπιτιού.
Η έντονη παρουσία του ξύλου, τα ζεστά υφάσματα, η χρήση πολλών μεταλλικών επιφανειών και αντικειμένων σε αντικέ ύφος, η εμφανής πέτρα σε πολλά σημεία της εσωτερικής τοιχοποιϊας και τα εξαιρετικά παλιά πέτρινα δάπεδα, έχουν συνδυαστεί ιδανικά με όλα τα πιο σύγχρονης αισθητικής υλικά-έπιπλα-αντικείμενα δημιουργώντας ένα πραγματικά όμορφο και λειτουργικό σπίτι που και οι εξωτερικοί του χώροι είναι εξίσου καλαίσθητοι και ορατοί από κάθε σημείο του εσωτερικού μέσω των τεράστιων παραθύρων, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία των παλιών σπιτιών στην Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη. 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pufikhomes.com