8 Παχύφυτα με εντυπωσιακά Λουλούδια


Είδη παχύφυτων που εκτός 
της εντυπωσιακής μορφολογίας του φυλώμματος τους
ανθίζουν με εξίσου ιδιαίτερα λουλούδια Υπομονή
 Κάκτος των Χριστουγέννων
Από τα πιο όμορφα παχύφυτα και από τα ελάχιστα που ανθίζουν μέσα στον χειμώνα και συγκεκριμένα λίγο πριν τα χριστογέννα. 
Τα εντυπωσιακά λουλούδια εμφανίζονται στην άκρη των φύλλων και έχουν κόκκινο, πορτοκαλί, ροζ, κίτρινο ή λευκό χρώμα. 
Εδώ θα βρείτε λεπτομέρειες και συμβουλές φροντίδας για την Υπομονή. 


Σέδο
Δεν πρόκειται για ένα αλλά για οικογένεια φυτών που αριθμεί πάνω από 25 είδη, στα οποία συγκαταλέγονται μερικά από τα πιο συνηθισμένα παχύφυτα. Κάθε είδος Σέδου έχει διαφορετική μορφή φύλλων - λουλουδιών όμως όλα ανθίζουν από την άνοιξη έως το φθινόπωρο με λουλούδια σε λευκό, κίτρινο ή ροζ χρώμα.
Σε φυτώρια που διαθέτουν ποικιλία παχύφυτων θα βρείτε εύκολα τα πιο δημοφιλή είδη που ανήκουν στην συγκεκριμένη οικογένεια. Καλαγχόη
Ίσως το πιο γνωστό παχύφυτο, μένει ανθισμένη  τους περισσότερους μήνες του χρόνου και ένα από τα εύκολα φυτά για εξωτερικούς αλλά και εσωτερικούς χώρους.
Τα λουλούδια της καλύπτουν σχεδόν ολόκληρο το χρωματικό φάσμα εκτός του μπλε και πολύ εντυπωσιακές είναι και οι δίχρωμες ποικιλίες.
Εδώ θα βρείτε λεπτομέρειες και συμβουλές φροντίδας για την Καλαγχόη. Εχεβέρια
Πολύ όμορφο παχύφυτο με ξεχωριστή εμφάνιση και ιδιαίτερα γρήγορη ανάπτυξη.
Όλες οι ποικιλίες ανθοφορούν από το τέλος της άνοιξης και για ολόκληρο το διάστημα του καλοκαιριού και πιο εντυπωσιακή είναι η Εχεβέρια Doris Taylor με τα πολύ ιδιαίτερα πορτοκαλοκίτρινα ανθάκια στην άκρη των βλαστών. 
Τα φύλλα της συγκεκριμένης ποικιλίας δεν είναι στιλπνά αλλά έχουν χνουδωτή - βελουτέ υφή που δίνουν στο φυτό μια ελαφρά ασημοπράσινη πολύ όμορφη όψη εδικά όταν είναι ανθισμένο.
Εδώ θα βρείτε λεπτομέρειες και συμβουλές φροντίδας για την Εχεβέρια.  


 Αλόη
Όπως ακριβώς και το ίδιο το φυτό που ανήκει στα πιο μεγάλης ανάπτυξης παχύφυτα και τα λουλούδια της Αλόης είναι το ίδιο ευμεγέθη και μπορούν να ξεπεράσουν σε ύψος τα 50cm. Το αρχικό τους χρώμα είναι έντονα κόκκινο και υποχωρεί σε πορτοκαλί-σομόν όσο το λουλούδι μαραίνεται.
Σε φυτά που καλλιεργούνται για συγκομιδή του ζελέ των φύλλων τα λουλούδια κόβονται με που αρχίζουν να ανθίζουν, για να μην απορροφούν ζωτικά συστατικά του φυτού, αν όμως έχετε τοποθετήσει την Αλόη στον κήπο ή σε γλάστρα για καθαρά καλλωπιστικούς λόγους αφήστε τα να αναπτυχθούν και κόψτε τα όταν πλέον ξεραθούν.
Εδώ θα βρείτε λεπτομέρειες και συμβουλές φροντίδας για την Αλόη. 


Ευφόρμπια - Το αγκάθι του χριστού
Το φυτό που περισσότερο τα πολύ ιδιαίτερα άνθη και όχι το φύλλωμά του προσομοιάζουν σε παχύφυτο, ενώ το πιο χαρακτηριστικό στην μορφολογία της Ευφόρμπιας είναι οι αγκαθωτοί βλαστοί που ο μύθος τους συνδέει με το αγκάθινο στεφάνι του χριστού.
Οι πιο συνήθεις ποικιλίες φέρουν λουλούδια σε κόκκινη απόχρωση όμως υπάρχουν και ποικιλίες Ευφόρμπιας με άνθη σε κίτρινο, πορτοκαλί ή λευκό χρώμα ή και δίχρωμα. Κράσουλα
Μια ακόμη οικογένεια παχύφυτων που περιλαμβάνει αρκετές ποικιλίες με πιο εντυπωσιακή σε χρώμα την Crassoula Falcata με άνθη σε έντονη κόκκινη απόχρωση. 
Η πιο τυπική ποικιλία Κράσουλας ανήκει στα πλέον συνηθισμένα και δημοφιλή είδη παχύφυτων για φύτευση σε παρτέρια ή δοχεία φύτευσης, χαρακτηρίζεται από το ιδιαίτερα παχύ φύλλωμα και ανθίζει το καλοκαίρι με τα λευκορόζ ή κατάλευκα ανθάκια να εμφανίζονται στην κορυφή των βλαστών σε μορφή μικρού μπουκέτου. 


Μπούζι
Από τα πιο γρήγορης ανάπτυξης παχύφυτα για εδαφοκαλύψεις ή για φύτευση σε ψηλά σημεία απ΄όπου οι βλαστοί κρέμονται κάθετα δημιουργώντας μια πολύ ξεχωριστή ικόνα. 
Οι ελάχιστες φροντίδες που απαιτεί και η αντοχή του στην ξηρασία κάνουν το Μπούζι ιδανικό για καλυψη εδάφους σε οποιοδήποτε σημείο ενός κήπου ενώ είναι απολύτως κατάλληλο και ανθεκτικό για φύτευση σε παραθαλάσσιες τοποθεσίες.
Ανθίζει στο διάστημα του καλοκαιριού με μικρά ροζ-μωβ ανθάκια που στο κέντρο τους έχουν κιτρινωπή απόχρωση και δίνουν στις φυτεύσεις εδαφοκάλλυψης όψη πραγματικού δίχρωμου ...χαλιού.