Σε εξοχικά σπίτια, σε σπίτια με κήπο-αυλή ή ακόμη σε μια μεγάλη βεράντα, ένας νεροχύτης είναι ιδιαίτερα πρακτικός ιδιαίτερα αν τον συνδυάσετε-πλαισιώσετε με αποθηκευτικούς χώρους.
Μπορεί να γίνει το σημείο που θα συγκεντρώσετε σύνεργα-υλικά κηπουρικής, είδη για τυχόν κατοικίδια κλπ. ενώ εκεί ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες μπορείτε να πλύνετε-καθαρίσετε ο,τιδήποτε πολύ πιο άνετα και ευχάριστα απ΄ότι στην κουζίνα ή στο μπάνιο και πολύ πιο εύκολα απ΄όσο με το λάστιχο ποτίσματος.


Η πιο απλή και οικονομική λύση, είναι το στερέωμα του νεροχύτη απευθείας στον τοίχο και στην συνέχεια η τοποθέτηση απλών ντουλαπιών στο κάτω μέρος ή και το επάνω μέρος, στην ίδια λογική του σχεδιασμού ενός απλού νεροχύτη κουζίνας ή νιπτήρα μπάνιου.


Ακόμη και αν στο σημείο που θέλετε να τοποθετήσετε έναν νεροχύτη δεν υπάρχει βρύση, από την πιο κοντινή μπορεί να γίνει επέκταση του σωλήνα νερού και χωρίς ιδιαίτερα μερεμέτια ένας υδραυλικός θα σας φέρει την παροχή νερού εκεί ακριβώς που επιθυμείτε, ενώ όλες οι σωληνώσεις θα "κρυφτούν" επιμελώς στο ντουλάπι, όπως ακριβώς και στην κουζίνα ή το μπάνιο σας.
Ειδικά αν στο σπίτι υπάρχει ηλιακός θερμοσίφωνας, είναι πραγματικά πολύ πρακτικό να φροντίσετε να υπάρχει και παροχή ζεστού νερού, δημιουργώντας έτσι ακόμη και μια mini ολοκληρωμένη ...κουζίνα σε εξωτερικό χώρο. Δείτε και εδώ πολλές παρόμοιες ιδέες.