Ο πιο απλός και πρακτικός τύπος DIY Ραφιέρας

Εύκολες και πολύ λειτουργικές DIY συνθέσεις ραφιών


Με την ίδια φιλοσοφία των ραφιών dexion για αποθηκευτικούς χώρους, αλλά χρησιμοποιώντας μεταλλικούς ορθοστάτες - βάσεις στήριξης πολύ πιο καλαίσθητης όψης και απλά ξύλινα ράφια δημιουργείστε με εύκολο τρόπο εξαιρετικά λειτουργικές ραφιέρες - βιβλιοθήκες που μπορούν να συνδυάζονται και με χώρο για τοποθέτηση γραφείου, τηλεόρασης, στερεοφωνικού  κλπ. 

Γενικά αυτός ο τύπος επίπλου, ιδανικός και για μικρούς χώρους λόγω του πολύ μικρού οπτικού του όγκου, μπορεί να διαμορφωθεί σε όποιο μέγεθος - σχηματισμό θέλετε, ενώ τόσο ο συνολικός χώρος του τοίχου που θα καταλαμβάνει όσο και οι θέσεις και αποστάσεις των ραφιών μεταξύ τους διαφοροποιούν την τελική όψη αλλά και χωρητικότητα της σύνθεσης.    

Οι ορθοστάτες και οι βάσεις στήριξης των ραφιών μπορούν και να βαφτούν με χρώμα σε σπρέϊ σε όποια απόχρωση προτιμάτε και νομίζετε πως ταιριάζει περισσότερο στον χώρο και μια επιλογή με ιδιαίτερο αποτέλεσμα αισθητικά είναι το βάψιμο των εξαρτημάτων μιας τέτοιας ραφιέρας σε μεταλλικό μπρονζέ - χρυσαφί σε συνδυασμό με ράφια φυσικής απόχρωσης ξύλου.

Διακοσμητικά τα έπιπλα αυτής της μορφής προσφέρουν παραπάνω δυνατότητες από τις συμβατικές ραφιέρες - βιβλιοθήκες αφού το ορατό σημείο του τοίχου ανάμεσα στα χωρίσματα μπορεί να αξιοποιηθεί για να τοποθετηθούν κάδρα, κορνίζες, διακοσμητικά τοίχου, δημιουργώντας ένα σύνολο πολύ πιο "ενδιαφέρον" αισθητικά. 


Σε καταστήματα επίπλων, πολυκαταστήματα ειδών σπιτιών και υλικών για DIY έπιπλα θα βρείτε τόσο ορθοστάτες και βάσεις όσο και ράφια, δείτε ενδεικτικά εδώ.
Ο τρόπος συναρμολόγησης είναι απλός, αρκεί πριν να έχετε μετρήσει - σημαδέψει σωστά τις θέσεις - αποστάσεις στις οποίες θα πρέπει οι ορθοστάτες να βιδωθούν στον τοίχο. Πάνω σε αυτούς και με την βοήθεια των μεταλλικών βάσεων βιδώνονται - στερεώνονται τα ράφια.
Οι ορθοστάτες και όλα τα υπόλοιπα μεταλλικά εξαρτήματα διατίθενται σε διάφορους τύπους ανάλογα με το βάρος τόσο των ραφιών όσο και των αντικειμένων που πρόκειται να τοποθετηθούν σε αυτά. 


Με μια τέτοια ραφιέρα μεγάλου μεγέθους μπορείτε στην πραγματικότητα να αντικαταστήσετε ένα πολύ πιο ογκώδες έπιπλο κυρίως στο καθιστικό, συγκεντρώνοντας εκεί βιβλία, διακοσμητικά αντικείμενα, προβλέποντας θέση για τηλεόραση κλπ. Το χρώμα του τοίχου πάνω στον οποίο θα τοποθετηθεί μια τέτοια σύνθεση επίσης μπορεί να διαφοροποιήσει αισθητά την όψη της, ανάλογα αν θα επιλέξετε για τοίχο - μεταλλικά εξαρτήματα και ράφια αποχρώσεις ίδιες, παρεμφερείς ή χρώματα που να δημιουργούν μια έντονη αντίθεση

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των συνθέσεων αυτής της μορφής είναι ότι αξιοποιούν πλήρως τον διαθέσιμο χώρο και μπορούν να δημιουργηθούν σε σχηματισμό τέτοιο ώστε να χωρέσουν όλα όσα χρειάζεται, όπως και να τοποθετηθούν πάνω από χαμηλότερα έπιπλα πχ ένα γραφείο, πάγκο εργασίας κλπ. ενώ ανήκουν στην ευέλικτη μορφή συνθέσεων αφού ανά πάσα στιγμή τα υπάρχοντα ράφια μπορούν να αλλάξουν θέση, να προστεθούν περισσότερα κλπ. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: