Διαμορφώσεις - Κατασκευές Κήπου με σημεία που τα παιδιά μπορούν να παίζουν με άμμο

Μεταφέρετε την παραλία στην ...αυλή

Τα παιχνίδια στην άμμο είναι από πιο αγαπημένες καλοκαιρινές δραστηριότητες των παιδιών και υπάρχουν τρόποι να τα συνεχίζουν ακόμη και τις ώρες που δεν βρίσκονται στην θάλασσα. 

Ανάλογα τόσο με τον συνολικά διάθεσιμο χώρο στον κήπο - αυλή αλλά και την ηλικία του παιδιού, ακόμη και πολύ εύκολους τρόπους, μπορείτε να διαμορφώσετε ένα σημείο σαν "σκάμμα" όπου θα παιδιά θα το χρησιμοποιούν όπως ακριβώς και την άμμο στην παραλία. Στις κατασκευές αυτής της μορφής ασφαλώς δεν θα ...κουβαλήσετε άμμο από την παραλία αλλά θα χρησιμοποιήσετε οικοδομική άμμο θαλάσσης που θα βρείτε σε όλες τις μάντρες οικοδομικών υλικών. Η υφή της είναι σχεδόν πανομοιότυπη και το αποτέλεσμά της όταν αναμειχθεί με νερό ακριβώς ίδιο με την κανονική άμμο της θάλασσας

Ο πιο απλός τρόπος για να δημιουργήσετε ένα σημείο παιχινιού με άμμο στον κήπο ή την αυλή σας είναι να χρησιμοποιήσετε μια ..σκηνή
Στήστε την κανονικά σε ένα σκιερό σημείο και γεμίστε με άμμο το δάπεδο


Στα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης λύσης εκτός της ευκολίας κατασκευής και ότι όταν δεν χρησιμοποιείται η σκηνή εξίσου εύκολα κλείνει ώστε να μένει καθαρή και ανεπηρέαστη από τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες. Με τον ίδιο τρόπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παράδειγμα μια παροπλισμένη ξύλινη βάρκα, αλλά και κατασκευές - σκάμματα από ξύλα, παλέτες κλπ. που μπορεί να έχουν όσο απλή ή πιο σύνθετη εμφάνιση ανάλογα με το μέγεθος του χώρου και τις ...ικανότητές σας :) 


Η προσθήκη στοιχείων όπως ένα καπάκι που η μία του πλευρά μπορεί να είναι μαυροπίνακας, τέντες, μικρά διακοσμητικά στοιχεία, μια μικρή πλαστική πισίνα γεμάτη νερό κλπ. θα κάνουν το σημείο ακόμη πιο εντυπωσιακό και θελτικό για τα παιδιά, που είναι σίγουρο ότι θα απολαύσουν το εκεί παιχνίδι τους όσο και δίπλα στην θάλασσα. 


Οι όποιας φύσης δραστηριότητες παιδιών μικρής ηλικίας, ειδικά σε εξωτερικούς χώρους, θα πρέπει να πραγματοποιούνται πάντα υπό την επίβλεψη ενηλίκων. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: