Προτάσεις και τρόποι για να διακοσμήσετε το σαλόνι σας σε Πρασινωπές αποχρώσεις

Πράσινες αποχρώσεις για το σαλόνι - καθιστικό 


Απόχρωση φυσική, ταιριαστή με όλες τις εποχές και διακοσμητικά στυλ αλλά και  ευκολοσυνδύαστη σχεδόν με ολόκληρη την γκάμα θερμών ή ψυχρών χρωμάτων, το Πράσινο είναι μια ιδιαίτερα καλαίσθητη επιλογή για να διακοσμήσετε το σαλόνι - καθιστικό  χρησιμοποιώντας το κυρίως σε μεγάλα στοιχεία - επιφάνειες. 

Μια σειρά διακοσμητικά μαξιλάρια όπως και ένα ριχτάρι, σε διάφορες απαλές πράσινες αποχρώσεις και μονόχρωμα ή εμπριμέ μοτίβα, θα δημιουργήσουν ένα πολύ όμορφο σύνολο αισθητικά αν τα συνδυάσετε με καναπέδες ή και πολυθρόνες σε λευκό - μπέζ και καφέ απόχρωσεις και σε χώρους που γενικά όλα τα υπόλοιπα στοιχεία κινούνται σε γήϊνες αποχρώσεις.   Οι γκριζοπράσινες αποχρώσεις όπως και όλοι οι απαλοί τόνοι του πράσινου της ελιάς είναι μια ιδιαίτερα ήρεμη και όμορφη απόχρωση για να βάψετε κάποιους ή και μόνο έναν κεντρικό τοίχο του σαλονιού, ειδικά αν στον χώρο κυριαρχούν μπεζ-λευκό-καφέ και οι αποχρώσεις του φυσικού ξύλου.


Επίσης πολύ ιδιαίτερο χρώμα για τους τοίχους, σε μεγάλους κυρίως χώρους, είναι το γκριζοπράσινο μπλε, ακόμη και εάν στον σαλόνι δεν χρησιμοποιήσετε κανένα άλλο στοιχείο σε ίδια απόχρωση παρά γήινους τόνους. 

Ο πιο φυσικός τρόπος για να προσθέσετε το πράσινο στον χώρο του σαλονιού είναι  μερικά φυτά εσωτερικού χώρου.
Επιλέξτε ένα κατάλληλο χαμηλό σημείο, ανάλογα με την γενική διαμόρφωση - διαρρύθμιση του σαλονιού, για να συγκεντρώσετε μερικά φυτά διαφορετικού μεγέθους και με φύλωμμα σε διάφορους τόνους του πράσινου. 


Σε σαλόνια με ανοιχτόχρωμους γκρι καναπέδες όπως και σε  χώρους που κυριαρχούν γενικά οι παλ αποχρώσεις και ειδικά αν διαθέτουν μεγάλα παράθυρα - μπαλκονόπορτες επιλέξτε απλές κουρτίνες σε μια πράσινη  απόχρωση.

Το σκούρο λαδί  είναι μια πολύ ιδιαίτερη απόχρωση ειδικά σε κάποιες υφές υφασμάτων όπως το βελούδο και από τις πιο ταιριαστές για σαλόνια - καθιστικά σε Boho ή Ethnic στυλ.
Συνδυάστε το με μονόχρωμα γήϊνα ή μπεζ αλλά και σκούρα πράσινα μοτίβα σε μικρότερα υφασμάτινα στοιχεία όπως τα διακοσμητικά μαξιλάρια του καναπέ.


Το  πράσινο τυρκουάζ, η απόχρωση που θυμίζει ...θάλασσα, είναι από τις πιο σικάτες επιλογές για να σπάσετε την μονοχρωμία σε σαλόνια - καθιστικά που κυριαρχεί το μπε-λευκό, είτε το χρησιμοποιήσετε σε μεγάλα στοιχεία είτε σε μικρές λεπτομέρειες.
Σε χώρους διακοσμημένους με την συγκεκριμένη χρωματική παλέτα, αποφύγετε να προσθέσετε οποιαδήποτε άλλη έντονη απόχρωση που θα χαλάσει την οπτική ισορροπία του συνόλου. 


Εκτός των τοίχων και μεγάλης επιφάνειας έπιπλα, βιβλιοθήκες, ραφιέρες κλπ. βαμμένα σε απαλούς γκριζοπράσινους τόνους αναδεικνύονται εξαιρετικά και δημιουργούν ένα πολύ ατμοσφαιρικό σύνολο, ειδικά σε σαλόνια - καθιστικά στα οποία κυριαρχεί το μπεζ, το λευκό ή το γκρι και οι φυσικές αποχρώσεις του ξύλου όπου δεν είναι απαραίτητο να προσθέσετε κανένα άλλο πράσινο στοιχείο - αντικείμενο.