25+ Πολύ εντυπωσιακά Καθιστικά - Τραπεζαρίες Κήπου


Ιδέες και συνδυασμοί επίπλων 
για να διαμορφώσετε ένα όμορφο και λειτουργικό 
Καθιστικό - Τραπεζαρία στον κήπο 

Τόσο η γενική διαμόρφωση όσο και το είδος επίπλων για χρήση σε ένα καθιστικό - τραπεζαρία κήπου εξαρτάται όχι μόνο από τυχόν ιδιαιτερότητες του χώρου αλλά κυρίως από την χρήση του, αφού κάποιοι προτιμούν να χρησιμοποιούν τον κήπο αποκλειστικά για φύτευση, κάποιοι άλλοι ...ξεκαλοκαιριάζουν :) σε αυτόν όλες τις ώρες, σε κήπους εξοχικών σπιτιών συνήθως υπάρχει η ανάγκη ένα καθιστικό - τραπεζαρία εξωτερικού χώρου να εξυπηρετεί συχνά πολλά άτομα κλπ.
Ανάλογα λοιπόν με τις ανάγκες σας επιλέξετε τα κατάλληλα έπιπλα και αφού εξαντλήσετε όλες τις πιθανές επιλογές γιατί πολύ συχνά αυτό που αρχικά φαίνεται οικονομικό τελικά αποδεικνύεται μη λειτουργικό ή έπιπλα ιδιαίτερα ανθεκτικά σε εξωτερικές συνθήκες πολλές φορές δεν είναι καθόλου άνετα. 
Καναπέδες, καρέκλες και τραπέζια μεταλλικά - σιδερένια ή από συνθετικό ρατάν, ξύλινα έπιπλα εξωτερικού χώρου, DIY κατασκευές από απλό ξύλο ή παλέτες που θα έχετε πριν περάσει με ένα προστατευτικό βερνίκι εμποτισμού και ασφαλώς χτιστές κατασκευές που μπορούν να διαμορφωθούν στο μέγεθος και σχήμα που επιθυμείτε, είναι οι πιο συνήθεις επιλογές αν βεβαίως θέλετε να αποφύγετε το ομολογουμένως όχι και τόσο όμορφο αισθητικά πλαστικό.
Η πλειοψηφία των επιλογών διαθέτει ένα και μοναδικό μειονέκτημα που ακούει στο όνομα ...μαξιλάρια - υφασμάτινα στοιχεία :) και είναι γεγονός ότι χωρίς αυτά οποιοδήποτε καθιστικό εξωτερικού είναι άβολο και αισθητικά "γυμνό".
Επιλέξτε υφάσματα αδιάβροχα και εύκολα στο πλύσιμο και όπου είναι δυνατόν μικρότερα και περισσότερα κομμάτια, ώστε να είναι ευκολότερο να τα αποθηκεύετε ή να τα μαζεύετε στο εσωτερικό του σπιτιού όποτε χρειάζεται. 


Ένας τρόπος σκίασης στο σημείο που έχετε οργανώσει ένα καθιστικό - τραπεζαρία κήπου είναι επίσης απαραίτητος, εκτός κι αν είστε αποκλειστικά άνθρωποι της νύχτας :) και φυσικά όσο πιο προστατευτικά μπορεί αυτό να λειτουργήσει και στο νερό της βροχής όπως πχ πέργκολες, κεραμοσκεπές κλπ. ο χώρος όχι μόνο λειτουργικά αλλά και διακοσμητικά αποκτά άλλες δυνατότητες και μπορείτε πραγματικά να τον διαμορφώσετε περίπου σαν να  βρισκόταν στο εσωτερικό του σπιτιού με όποια πρόσθετα στοιχεία σας αρέσουν όπως πχ διακοσμητικά - ηλιακά φωτιστικά, κρεμαστά διακοσμητικά τοίχου, ένα ράφι με γλαστράκια κλπ. Αν στον κήπο σας κυκλοφορούν ...ανεξέλεγκτα κατοικίδια και κυρίως γάτες, αντικειμενικά δεν μπορείτε να κάνετε πολλά για να προστατέψετε τον χώρο παρά μόνο να χρησιμοποιήσετε μαξιλάρια διπλής όψης και να ...συμβιβαστείτε με την ανάγκη κυρίως στην διάρκεια της νύχτας να τα γυρίζετε από την ανάποδη όψη τους. Η συμβίωση γενικά και με όλους έτσι κι αλλιώς εμπεριέχει συμβιβασμούς και αυτός είναι από τους μικρότερους, αν αγαπάτε και τα ζώα και το όμορφο περιβάλλον :) 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto