Καλοκαιρινά Διακοσμητικά Μαξιλάρια

Διακοσμητικά Μαξιλάρια 
σε καλοκαιρινά σχέδια - χρώματα

Διακοσμητικά μαξιλάρια για το σπίτι και το μπαλκόνι
Όχι μόνο στο εσωτερικό του σπιτιού αλλά και στον μπαλκόνι ή τον κήπο, μια σειρά διακοσμητικά καλοκαιρινά μαξιλάρια σε καναπέδες και καρέκλες είναι από τους απλούστερους τρόπους για να ανανεώσετε συνολικά την εικόνα του χώρου και να δημιουργήσετε μια πιο καλοκαιρινή ατμόσφαιρα.  

Τα βαμβακερά, η λινάτσα και το λεπτό καραβόπανο είναι τα καταλληλότερα υφάσματα ακόμη και συνδυασμένα μεταξύ τους στο ίδιο μαξιλάρι  σε όποιο σημείο και εάν τα τοποθετήσετε μεμονωμένα, ταιριασμένα ανά δύο και σε μεγαλύτερο αριθμό. Χρησιμοποιείστε το "πασπαρτού" λευκό-μπεζ συνδυασμένο με όποιες απoχρώσεις ταιριάζουν γενικά στον χώρο, όπως και έντονα χρώματα, ριγέ και υφάσματα με κλασσικά καλοκαιρινά μοτίβα - ναυτικά σχέδια ή λουλούδια. Παλιά λευκά είδη όπως πχ μια βαμβακερή παπλωματωθήκη, μια παλιά χοντρή κουρτίνα με φλοράλ σχέδια κλπ. μπορούν θαυμάσια να γίνουν το ...ύφασμα για να φτιάξετε μαξιλάρια.
Γενικά στα ριγέ υφάσματα πολύ όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα έχουν τα μαξιλάρια φάκελος με το επάνω μέρος του μαξιλαριού ραμμένο με τις ρίγες σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτή του υπόλοιπου μαξιλαριού.   
Για να μειώσετε το κόστος κατασκευής μαξιλαριών, αφού είναι γεγονός πως τα υφάσματα με ενσωματωμένα ιδιαίτερα μοτίβα, δεν είναι από τα οικονομικότερα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μονόχρωμο ή ριγέ ύφασμα για την μπροστινή όψη του μαξιλαριού που πάνω της θα γαζώσετε ή θα ράψετε  ένα μοτίβο κομμένο από ύφασμα διαφορετικής απόχρωσης και σχεδίου, από λινάτσα ή καραβόπανο ή θα ...ζωγραφίσετε όποιο σχέδιο θέλετε χρησιμοποιώντας stencils με καλοκαιρινά σχέδια, γράμματα κλπ και χρώμα για ύφασμα. 
Οι μετατροπές αυτές μπορούν φυσικά να γίνουν και σε κάθε είδους οικονομικού  μαξιλαριού που θα βρείτε στην αγορά. 
KALOKAIRINA MAXILARIA


Ειδικά για τα μαξιλάρια εξωτερικών χώρων θυμηθείτε ότι από τα πιο σημαντικά είναι το κάλυμμα να αφαιρείται εύκολα, αφού σίγουρα θα χρειαστεί να τα πλύνετε συχνότερα από ότι εκείνα στο εσωτερικό του σπιτιού και ότι ο ευκολότερος τρόπος κλεισίματος, όποιο σχήμα κι αν έχει το μαξιλάρι, είναι το κλείσιμο με την μορφή "φάκελος" που δεν χρειάζεται φερμουάρ.
Δείτε εδώ τον πλήρη-αναλυτικό "Oδηγό" του soulouposeto με βήμα-βήμα οδηγίες για το πως ακριβώς θα φτιάξετε κάθε τύπο διακοσμητικού μαξιλαριού. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto