ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ: Μοντέρνο Διαμέρισμα σε Άσπρο-Μπλε


Το διαμέρισμα στην πόλη δεν είναι πάντα το ...κουτί που πολλοί φαντάζονται στο άκουσμά του, ειδικά αν κάποια βασικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά όπως ο προσανατολισμός με τρόπο που να αξιοποιεί στο έπακρο τον φυσικό φωτισμό και η θέση - μέγεθος των παραθύρων είναι τέτοια που να μην δημιουργούν στους ενοίκους του την αίσθηση ότι είναι "κλεισμένοι" και πολύ μακριά από το φυσικό περιβάλλον. 


Βεβαίως και η επιλογή της διαμόρφωσης - εσωτερικής διακόσμησης ενός χώρου είναι καθοριστική και έχει την δύναμη είτε να τονίσει τα αρχιτεκτονικά του πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά είτε αντίθετα να τα ...εξαφανίσει.
Το συγκεκριμένο σπίτι και από τις δύο απόψεις είναι ένας ιδανικός χώρος καθημερινής διαβίωσης. Άνετος, ανοιχτός, χωρίς περιττά έπιπλα - διακοσμητικά αντικείμενα και ιδιαίτερα φωτεινός.


Το άσπρο-μπλε και οι φυσικές αποχρώσεις σε όλα τα στοιχεία και χώρους δημιουργούν ένα εντυπωσιακά καλαίσθητο αποτέλεσμα σε μοντέρνο ύφος και βασικά στοιχεία της διαμόρφωσης όπως ο ενιαίος μεγάλος χώρος κουζίνας - καθιστικού - τραπεζαρίας αντί για το χώρισμα σε δύο και τρεις διαφορετικούς χώρους, το μπλε ραφ για τα ντουλάπια κουζίνας και υφασμάτινα στοιχεία, το απόλυτο λευκό στους τοίχους, τα κρεμαστά φωτιστικά σε πολλά διαφορετικά σημεία ώστε και ο τεχνητός φωτισμός να είναι έντονος, η χρήση επίπλων σε πολύ λιτές γραμμές, όπως και τα λιγοστά και διακριτικά αντικείμενα στους τοίχους είναι διακοσμητικές επιλογές που μπορούν να υιοθετηθούν σε κάθε  διαμέρισμα, ανεξάρτητα από το μέγεθος της συνολικής του επιφάνειας.