Κατασκευές για Παιδιά με χάρτινες Ανακυκλώσιμες Συσκευασίες από Γάλα - Χυμούς

Ανακυκλώστε τις χάρτινες συσκευασίες 
από γάλα-χυμούς και φτιάξτε
 Κατασκευές - Παιχνίδια
που θα εντυπωσιάσουν τα Παιδιά!  Οι χάρτινες ανακυκλώσιμες συσκευασίες κυρίως από φρέσκο γάλα αλλά και χυμούς είναι στα περισσότερα σπίτια ένα σχεδόν καθημερινό σκουπίδι που μπορεί να αξιοποιηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να μεταμορφωθεί σε ένα ευφάνταστο, οικολογικό και οικονομικό ...παιχνίδι για παιδιά. 


Το σχήμα και η ανθεκτικότητά των συσκευασιών αυτών τις κάνει κατάλληλες για να βαφτούν με χρώματα ή να επενδυθούν με χαρτί, ύφασμα κλπ. ενώ κόβονται πολύ εύκολα ώστε να αποκτήσουν το σχήμα ...καραβιού, αυτοκινήτου, τραίνου, σπιτιού κλπ. ανάλογα με το είδος της κατασκευής που θα επιλέξετε να δημιουργήσετε.  
Και τα πλαστικά καπάκια των κουτιών μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν στην δημιουργία τέτοιων παιχνιδοκατασκευών και είναι το καταλληλότερο υλικό για να φτιάξετε τις ...ρόδες σε αυτοκίνητα, φορτηγά κλπ. κατασκευασμένα από χάρτινες συσκευασίες τροφίμων. 
Για να συνδέσετε τις ρόδες μεταξύ τους σε κατασκευές αυτής της μορφής χρησιμοποιείστε πλαστικά η ξύλινα καλαμάκια, ανάλογα με το τι είναι ασφαλέστερο για την ηλικία του παιδιού . 
Με αυτοκίνητα, φορτηγά, καράβια, σπιτάκια κλπ. φτιαγμένα από χάρτινες ανακυκλώσιμες συσκευασίες τα παιδιά μικρής ηλικίας μπορούν να απασχοληθούν για αρκετές ώρες, ειδικά αν τους δείξετε τον τρόπο να τα χρησιμοποιήσουν μαζί με άλλα αγαπημένα τους παιχνίδια όπως play mobil, μικρά κουκλάκια, φιγούρες ζώων, αυτοκινητάκια κλπ. 

Το σχήμα των ανακυκλώσιμων συσκευασιών από γάλα - χυμούς, εκτός όλων των άλλων, είναι ιδανικό για να δημιουργηθούν χάρτινα ...σπιτάκια.
Κόψτε τα κουτιά σε διαφορετικό ύψος, προσθέστε διαφορετικές σκεπές από χαρτόνι ή και από τα κομμένα κομμάτια της συσκευασίας, αφήστε τα παιδιά να ζωγραφίσουν με τις μπογιές τους τα εξωτερικά στοιχεία των σπιτιών και να δημιουργήσουν ολόκληρες χάρτινες ...πολιτείες, που μπορούν και να κολληθούν σε ένα κομμάτι σκληρό χαρτόνι. 

Εκτός από χρώματα και σε αυτής της μορφής τις κατασκευές μπορούν  ασφαλώς να προστεθούν με κόλλα πρόσθετα κομματάκια χαρτιού ή υφάσματος.