Κάντε το όπως ο ...Picasso

Ζωγραφική - Χειροτεχνίες για μικρούς και μεγάλους 
εμπνευσμένες από το έργο του Picasso
Αντλείστε έμπνευση  από τα διάσημα γλυπτά-αφρικανικές μάσκες του Pablo Picasso τα "Μαγικά αντικείμενα πίσω από τα οποία κρύβονται και ξορκίζονται οι φόβοι" όπως ο ίδιος έλεγε, για να φτιάξετε κάτι αντίστοιχο με απλό χαρτόνι.
Χειροτεχνίες και κατασκευές όχι μόνο για παιδιά αλλά και για μεγάλους, αφού πιο "επιμελημένες" δημιουργίες αυτής της μορφής μπορούν θαυμάσια να χρησιμοποιηθούν ως πολύ ιδιαίτερα διακοσμητικά τοίχου μοντέρνας τέχνης

Θα χρειαστείτε μόνο κομμάτια από χαρτόκουτα ή χοντρό χαρτόνι, χρώματα και απλή κόλλα για χαρτί.
Μπορούν να χρησιμοποιηθούν κάθε είδους χρώματα ζωγραφικής, ακρυλικά κλπ ενώ σε παιδικές κατασκευές ακόμη και κηρομπογιές - ξυλομπογιές - μαρκαδόροι. 

Κόψτε το χαρτόνι στο σχήμα που θέλετε να έχει η μάσκα. 
Στην συνέχεια δημιουργείστε επίσης από χαρτόνι τα πρόσθετα χαρακτηριστικά του προσώπου, κολλήστε τα  με την κόλλα και ζωγραφίστε τόσο τα μικρότερα όσο και το κεντρικό κομμάτι της μάσκας με πολλά διαφορετικά χρώματα. 


Η επιτυχία του τελικού αποτελέσματος βασίζεται τόσο στον συνδυασμό των χρωμάτων αλλά κυρίως στον αριθμό των σχημάτων κάθε κατασκευής. Προσπαθείστε τα μικρότερα κομμάτια από χαρτόνι και τα σχήματά τους να είναι όσο περισσότερα ώστε κάθε μάσκα να διαθέτει έντονα τα χαρακτηριστικά του Κυβισμού, του καλλιτεχνικού ρεύματος που χαρακτηρίζει το μεγαλύτερο μέρος των διάσημων έργων του Pablo Picasso.