Ιδέες και τρόποι για να Βάψετε Ψάθινα Καλάθια


Τα κάθε τύπου και μεγέθους ψάθινα καλάθια είναι από τα πιο καλαίσθητα αντικείμενα και ταυτόχρονα ιδιαίτερα πρακτικά σε κάθε χώρο του σπιτιού για πολλές διαφορετικές χρήσεις. Με πολύ απλούς τρόπους μπορείτε να  βάψετε ψάθινα καλάθια και να τους δώσετε ακόμη πιο όμορφη όψη, συνδυάζοντας τις αποχρώσεις τους με κάποια ακόμη διακοσμητικά αντικείμενα που βρίσκονται στο ίδιο σημείο. 
Ιδέες για να βάψετε ψάθινα καλάθια
Για το βάψιμό τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν απλά ακρυλικά χρώματα, χρώμα σε σπρέϊ ή χρώματα κιμωλίας.  Το πέρασμα  με προστατευτικό βερνίκι ή κερί, ανάλογα με το είδος του χρώματος που θα χρησιμοποιήσετε, είναι προαιρετικό και μόνο αν θέλετε να αδιαβροχοποιήσετε την βαμμένη επιφάνεια, αφού τα καλάθια συνήθως δεν καταπονούνται ιδιαίτερα από έντονη χρήση-καθάρισμα όπως άλλου είδους αντικείμενα. 
Για να οριοθετήσετε τα τμήματα του καλαθιού που θέλετε να έχουν διαφορετική απόχρωση ή για να δημιουργήσετε στην επιφάνειά του χρωματιστά σχέδια, χρησιμοποιείστε προστατευτική ταινία βαψίματος. 
Στην επιφάνεια ενός ψάθινου καλαθιού μπορούν να εφαρμοστούν και τεχνικές παλαίωσης, με πιο απλή το βάψιμο του καλαθιού και στην συνέχεια το ελαφρό τρίψιμο-σβήσιμο του χρώματος τοπικά, ενώ βεβαίως μπορείτε και να συνδυάσετε διαφορετικές αποχρώσεις όπως και πατίνες, μεταλλικά χρώματα κλπ πάνω στο ίδιο καλάθι.