4 Διαφορετικά Στυλ για το Σαλόνι σας με τα ίδια έπιπλα

diakosmhsh-kathsitikou

          Tip         

Ένας λευκός καναπές σε απλή - κλασσική γραμμή και ριχτάρια ή και ένα κάλυμμα διαφορετικής απόχρωσης, είναι ο πιο απλός τρόπος για εύκολες αλλαγές αυτής της μορφής, ώστε να διαφοροποιήσετε ριζικά την συνολική όψη του σαλονιού - καθιστικού, χωρίς να αλλάξετε έπιπλα.

Με τα ίδια ακριβώς έπιπλα που υπάρχουν σε κάθε σαλόνι -καναπές, τραπέζι μέσης σαλονιού, βοηθητικό τραπεζάκι- μπορείτε να δώσετε στον χώρο εντελώς διαφορετικό στυλ, ανάλογα με τις αποχρώσεις και τα επιμέρους διακοσμητικά αντικείμενα που θα χρησιμoποιήσετε. 

Έτσι, με την αλλαγή των συγκεκριμένων στοιχείων οποιαδήποτε στιγμή μπορείτε και να διαφοροποιήσετε την όψη του καθιστικού σας ή να δημιουργήσετε ένα ...διαφορετικό σαλόνι πχ για τον χειμώνα σε σχέση με το καλοκαίρι κλπ. συνδυάζοντας ανάλογα όχι μόνο τις αποχρώσεις αλλά και την υφή-ποιότητα των υφασμάτινων στοιχείων, που επίσης καθορίζει την γενική αισθητική στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων.  

klassiko-leyko-saloni
Κλασσικό - ρομαντικό ύφος σε λευκό και ροζ - καφέ αποχρώσεις
Ιδανικός συνδυασμός για κλασσικούς χώρους και καναπέδες σενίλ-βελούδινους, αν και μπορεί να δημιουργηθεί και με πιο λεπτά - ελαφρά υφάσματα, αρκεί τις ίδιες ακριβώς ποιότητες να χρησιμοποιήσετε και στα διακοσμητικά μαξιλάρια.  
Ένα στυλ που ταιριάζει πολύ με ασημί ή χρυσαφί λεπτομέρειες και γυάλινα αντικείμενα, ενώ το ίδιο πετυχημένα  μπορεί να συνδυαστεί τόσο με σκούρα ή λευκά ξύλινα τραπέζια όσο και με μεταλλικά ή γυάλινα. 

saloni-se-mple-apoxroseis
 Κομψό και διαχρονικό στυλ με μπλε ή και γκρι για βασική απόχρωση σε συνδυασμό με κίτρινο και καφέ ...πινελιές. Ένας από τους τρόπους για να "φωτίσετε" σκούρους καναπέδες, ενώ το συνολικό ύφος μπορεί να διαφοροποιηθεί από το ελαφρά κλασσικό έως πιο μοντέρνο, ανάλογα με τα υπόλοιπα μικρότερα διακοσμητικά αντικείμενα που θα χρησιμοποιήσετε. 
Ένα στυλ που επίσης μπορεί να υιοθετηθεί τόσο με "βαριά" όσο και πιο ελαφρά υφάσματα επίπλωσης και να πλαισιωθεί ιδανικά με πορσελάνινα διακοσμητικά σε μπλε αποχρώσεις ή κεραμικά, ψάθινα και ξύλινα αντικείμενα, αν θέλετε το σύνολο να κινείται σε πιο μοντέρνο ύφος.  

Κομψό ...γυναικείο ύφος σε γκρι-καφέ και παλ ροζ αποχρώσεις. Το πόσο κλασσικό ή πιο "ελαφρύ" θα προκύψει το σύνολο εξαρτάται  τόσο από τις υφές των υφασμάτων όσο και το χρώμα-σχέδιο-υλικό των τραπεζιών που μπορεί να είναι από κλασσικά ξύλινα έως λευκά ή και μεταλλικά απλού σχεδιασμού τραπεζάκια.  
Ιδιαίτερα ταιριαστό στυλ με μονόχρωμα ή δίχρωμα υφάσματα σε φλοράλ μοτίβα και γυάλινα - κρυστάλλινα αλλά και ξύλινα ή μεταλλικά αντικέ διακοσμητικά αντικείμενα. 

saloni-me-kokkino-kanape
Εξαιρετικά φωτεινό και ελαφρά shabby chic στυλ, με κεντρικό κομμάτι έναν κόκκινο καναπέ σε συνδυασμό με μπεζ-καφέ μαξιλάρια και λεπτομέρειες.  
Τα λινά και τύπου λινάτσας υφάσματα, 1-2 μαξιλάρια σε φλοράλ μοτίβα όπως και τα ψάθινα και ξύλινα vintage διακοσμητικά αντικείμενα "δένουν" ιδανικά με το συγκεκριμένο ύφος, που είναι εξαιρετικά ανοιξιάτικο αλλά και καλοκαιρινό και το ίδιο πετυχημένα μπορεί να υιοθετηθεί ακόμη και σε ένα καθιστικό εξωτερικού χώρου σε κήπο ή μπαλκόνι. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ