Γλάστρες-Κασπώ διακοσμημένα με Πολυμερικό Πηλό

Ο πολυμερικός πηλός είναι ένα από τα εύχρηστα και απλά υλικά για κάθε είδους DIY - Κατασκευές, αφού είναι πιο εύπλαστος από τον απλό αυτοξηραινόμενο πηλό και διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων με την ανάμειξη των οποίων μπορείτε να δημιουργήσετε κάθε είδους απόχρωση.
Η ουσιαστική διαφορά τους είναι ότι οι κατασκευές που θα φτιάξετε με πολυμερικό πηλό απαιτούν 
ψήσιμο που γίνεται σε κανονικό οικιακό φούρνο και σε χαμηλή θερμοκρασία, ενώ κατά την διάρκειά του δεν υπάρχουν οσμές-αναθυμιάσεις. Σε κάθε συσκευασία πολυμερικού πηλού αναγράφονται αναλυτικές οδηγίες για το ψήσιμό του. 


Για να φτιάξετε τα πολύ εντυπωσιακά αυτά γλαστράκια-κασπώ, εξαιρετικά για ανοιξιάτικες - καλοκαιρινές διακοσμήσεις αλλά και για το μπαλκόνι σας, θα χρειαστείτε πήλινα λευκά γλαστράκια - κασπώ και πολυμερικό πηλό διαφόρων αποχρώσεων. Μπορείτε να δημιουργήσετε εξ΄αρχής και το γλαστράκι από απλό λευκό πηλό.  Κόψτε μικρά κομματάκια πηλού και ανοίξτε τον σε μπάλα.
Ακουμπήστε την μπάλα πάνω στο γλαστράκι και με ένα μαχαίρι ή τον αντίχειρά σας πιέστε προς τα κάτω τον πηλό ώστε να αποκτήσει σχήμα ...πέταλου λουλουδιού. 
Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο ολοκληρώνοντας κάθε οριζόντια σειρά περιμετρικά της γλάστρας και με τρόπο που στην κάθε επόμενη ο πηλός να επικαλύπτει ελαφρά τα πέταλα της προηγούμενης.  
Στο κάτω μέρος αφήστε ένα τμήμα της γλάστρας ακάλυπτο από πηλό, θα της δώσει πιο όμορφη - φυσική όψη.