30+ Έπιπλα βαμμένα με Stencils

Βάψιμο Επίπλων με Stencils


Τα Stencils είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος για απλό βάψιμο  ή και σε συνδυασμό με τεχνικές παλαίωσης όχι μόνο για ερασιτεχνικές δημιουργίες αλλά και για τους επαγγελματίες που ασχολούνται με διακόσμηση-ζωγραφική επίπλων.  
Ανάλογα με το μέγεθός του, τις αποχρώσεις που θα χρησιμοποιηθούν για το γέμισμα του σχεδίου αλλά και το χρώμα του επίπλου πάνω στο οποίο θα εφαρμοστεί, ακόμη και με το ίδιο ακριβώς Stencil μπορεί να δημιουργηθεί  ένα εντελώς διαφορετικό κάθε φορά και ιδιαίτερα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. 
Η εφαρμογή του Stencil είναι το τελικό στάδιο μετά την ολοκλήρωση βαψίματος ενός επίπλου με οποιαδήποτε τεχνική - τεχνοτροπία, ενώ βεβαίως μπορούν να χρησιμοποιηθεί και απευθείας πάνω στο ξύλο ενός επίπλου χωρίς να προηγηθεί συνολική επεξεργασία του με χρώμα.  


Το σχέδιο του Stencil, ανάλογα με το τι ταιριάζει περισσότερο στο σχήμα κάθε επίπλου, όσο και οι αποχρώσεις που θα χρησιμοποιηθούν είναι τα πιο βασικά στοιχεία  που καθορίζουν το τελικό αποτέλεσμα. 
Την μεγαλύτερη συλλογή παγκοσμίως σε Stencils κάθε μεγέθους - σχεδιασμού, για εφαρμογή και σε έπιπλα, θα την βρείτε στο Royal Design Studio

Εκτός από χρώμα -κιμωλίας ή ακρυλικό νερού- τα Stencils μπορoύν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με πάστα διαμόρφωσης ή και γύψο, για την δημιουργία στην επιφάνεια του επίπλου ανάγλυφων σχεδίων που μετά και το βάψιμό τους προσομοιάζουν πολύ με ξυλόγλυπτα

Stencils γεωμετρικών σχεδίων πολύ μεγάλου μεγέθους ή προορισμένα για να καλύψουν το σύνολο της επιφάνειας ενός επίπλου πολύ συχνά διατίθενται όχι σε ένα ενιαίο αλλά σε σετ κομματιών για τμηματική εφαρμογή, ώστε η όλη διαδικασία να είναι απλούστερη. 
Η εφαρμογή Stencils όχι επιλεκτικά ανά σημεία αλλά συνολικά στην επιφάνεια ενός επίπλου, με την χρήση ενός ή περισσότερων χρωμάτων, μπορεί να δώσει ένα πραγματικά εξαιρετικό αποτέλεσμα και είναι ένας δημοφιλής τρόπος και για την δημιουργία επίπλων σε ethnic ύφος. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto