Διακοσμητικά αντικείμενα από Πηλό σε Boho στυλ


Με πολυμερικό πηλό σε λευκό και αποχρώσεις του μπεζ-καφέ είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσετε πήλινα στοιχεία που η όψη τους προσομοιάζει με την όψη σκοινιού, έτσι οι κατασκευές - συνθέσεις που θα φτιάξετε με αυτά μοιάζουν πολύ με αντίστοιχες υφασμάτινες - πλεχτές που είναι από τα χαρακτηριστικότερα των διακοσμήσεων σε Boho στυλ. 
kataskeyes-apo-phlo-se-boho-styl
Ανοίξτε τον πηλό σε κορδόνι, συνδυάστε λευκό με δύο ακόμη αποχρώσεις και δημιουργείστε  μικρά στοιχεία σε σχήμα ...ουράνιου τόξου. 
Δημιουργείστε με ξυλαράκι μια μικρή τρύπα στο κέντρο κάθε κατασκευής και ψήστε τον πηλό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία του.  
Χρησιμοποιώντας δερμάτινο κορδόνι και απλές ξύλινες χάντρες συνθέστε-δέστε τα στοιχεία σε κρεμαστές κατασκευές τύπου mobile ή κρεμάστε τα από ένα κομμάτι φυσικού ξύλου. 
Πήλινα στοιχεία αυτής της μορφής μπορούν να συνδυαστούν και με πρόσθετα διακοσμητικά από κλωστές - νήμα όπως και να δημιουργηθούν από λευκό αυτοξηραινόμενο πηλό που στην συνέχεια θα βάψετε, όμως μια καλή ποιότητα πολυμερικού πηλού δίνει πιο πιο έντονο χρωματικά και κυρίως πιο ανθεκτικό στον χρόνο αποτέλεσμα. 
Η τελική τους όψη είναι ιδιαίτερα καλαίσθητη, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν διακοσμητικά εσωτερικού αλλά και εξωτερικού χώρου ενώ στο στυλ τους είναι έντονα ...καλοκαιρινό. 

Κολλήστε με πιστόλι σιλικόνης μικρότερα στοιχεία αυτής της μορφής, αποτελούμενα από 4-5 πήλινα λεπτά "κορδόνια" πάνω σε ένα κατάλευκο καμπύλο βάζο και δημιουργείστε το απόλυτο ...Boho στυλ με πολύ ξεχωριστό τρόπο.  
Μια επίσης πολύ απλή κατασκευή από πηλό που η τελική της όψη προσομοιάζει με αντίστοιχες από σκοινί είναι τα ...καλαθάκια από πολυμερικό πηλό. 
Ανοίξτε τον πηλό σε κορδόνι και τυλίξτε τον σε σπείρα μέσα σε ένα βαθύ μπωλ ώστε να αποκτήσει την καμπυλότητα που χρειάζεται.
Μετά το ψήσιμο χρησιμοποιείστε ακρυλικά χρώματα για να χρωματίσετε τις κατασκευές. Ο τρόπος βαψίματος που δίνει το πιο φυσικό αποτέλεσμα είναι απλώς να ...τινάξετε το ελαφρά βουτηγμένο στο χρώμα πινέλο πάνω στα καλαθάκια, ώστε κατά τόπους να δημιουργηθούν ανομοιόμορφες πιτσιλιές.