Βάψιμο - Τεχνικές Παλαίωσης σε ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ

Αντικέ Βιβλιοθήκες

vapsimo-texnikes-palaioshs-se-vivliothikes-rafieres

Αλλάξτε χρώμα και ...ζωντανέψτε παλιές ξύλινες βιβλιοθήκες ή και καινούργιες οικονομικές ραφιέρες και δημιουργείστε πραγματικά εξαιρετικής αισθητικής έπιπλα για κάθε χώρο του σπιτιού. 


Οι βιβλιοθήκες είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία επίπλων αφού όσο πιο απλός είναι ο σχεδιασμός τους τόσο δυσκολότερα αναδεικνύονται στην επιφάνεια τους οι ιδιαίτερες τεχνικές βαψίματος,  λόγω του ότι τα τελικώς εμφανή τμήματα-επιφάνειες μιας γεμάτης βιβλιοθήκης είναι ιδιαίτερα μικρά. Γι΄αυτό και σε απλές ραφιέρες, ανοιχτές βιβλιοθήκες χωρίς κάποιο ιδιαίτερο σχέδιο στο ξύλο τους κλπ. προτιμήστε το απλό βάψιμο σε μια έντονη απόχρωση ταιριαστή με το σημείο που θα τις τοποθετήσετε.
Αντίθετα οι τεχνικές παλαίωσης ενδείκνυνται για κλειστές βιβλιοθήκες, έπιπλα με τζαμένιες πόρτες, βιβλιοθήκες που εκτός από ράφια διαθέτουν και συρτάρια - ντουλάπια, χαμηλές ραφιέρες που στην επάνω πλευρά τους μπορεί να εφαρμοστεί ένας ιδιαίτερος τρόπος βαψίματος, όπως βεβαίως και για αυθεντικά αντικέ κομμάτια που διαθέτουν ξεχωριστό σχεδιασμό, σκαλίσματα κλπ.  

Οι αποχρώσεις του μπλε σε συνδυασμό με την φυσική απόχρωση μιας ξύλινης βιβλιοθήκης είναι από τους πιο εντυπωσιακούς συνδυασμούς για τεχνικές παλαίωσης σε τέτοιας μορφής έπιπλα. 
Το γκρι είναι επίσης ένας ιδιαίτερα μοντέρνος χρωματισμός για να βάψετε ραφιέρες - βιβλιοθήκες, ειδικά αν πρόκειται να τοποθετηθούν σε χώρους που κυριαρχούν λευκές αποχρώσεις. 
Οι ανοιχτές ραφιέρες χωρίς πλάτη προσφέρουν την επιπλέον δυνατότητα να συνδυάσετε την απόχρωσή τους με εκείνη του τοίχου, δημιουργώντας πολύ εντυπωσιακές διακοσμήσεις. 

Ακόμη και ένα εντελώς απλού σχεδιασμού οικονομικό έπιπλο με ράφια μπορεί να μετατραπεί σε ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό κομμάτι απλώς και μόνο αν το βάψετε σε μια έντονη απόχρωση.  

Για να δημιουργήσετε ένα κεντρικό σημείο πάνω στο οποίο θα εστιάζει το μάτι, με βιβλιοθήκες - ραφιέρες μεγάλου μεγέθους, χρησιμοποιείστε και σε κάποιον από τους τοίχους περιμετρικά του επίπλου την ίδια ακριβώς απόχρωση. 
Ο επιπρόσθετος φωτισμός είναι ένα στοιχείο που γενικά αναδεικνύει βιβλιοθήκες-ραφιέρες-βιτρίνες μεγάλου μεγέθους, πολύ περισσότερο όταν αυτές διαθέτουν ιδιαίτερο χρώμα.
Κατευθύνετε κάποια σποτ ή επιτραπέζια φωτιστικά προς την πλευρά του επίπλου ή χρησιμοποιείστε τα ειδικά φωτιστικά για έπιπλα-πίνακες, που προσαρμόζονται πάνω στο ξύλο του επίπλου. 
Τζαμένια πορτάκια μπορούν να προστεθούν σε κάθε τύπου ανοιχτή ραφιέρα - βιβλιοθήκη και στην συνέχεια να βαφτούν σε όποιες αποχρώσεις θέλετε, ακόμη και αν το υπόλοιπο μέρος του επίπλου παραμείνει στο φυσικό του χρώμα. 

Το βάψιμο μόνο εσωτερικά είναι επίσης μια επιλογή με ιδιαίτερα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, σε ραφιέρες - βιβλιοθήκες μικρού ή μεγαλύτερου μεγέθους και ανεξάρτητα από το στυλ τους.  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: